• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FROORaspberry Pi - miniaturní počítač za 35$
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    LEFTY: neda se ten zip stahnout na flashku treba ?
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    Zdar,
    mám RPi2B, na něm libreelec s Kodi. Chtěl jsem na něj po reinstalu opět nahodit Transmission klienta, což se tam děje přes přidání Thoradia repository (přes zip fileú, ale když chci načíst addony z Thoradia repozitáře, hlásí to Cannot connect to repository. Řešil jste to někdo? Nechce se mi kvůli torrent klientovi startovat další RPi. Moc díky, kdyžtak mě pošlete do vhodnější diskuze.
    TR1
    TR1 --- ---
    MUXX:
    Pouzival jsem powerbanku jako zalozni zdroj cca 2 roky a fungovalo to az do vymeny RPi2B za RPI3B+. Vypadek byl v pohode, problem nastal az pri obnove napajeni kdy 3A napajec nestihal nabijet powerbanku a jeste k tomu napajet RPI a cele to zkolabovalo. Zkusil jsem si to pripojit na laboratorni zdroj a tam jsem zjistil, ze bych potreboval zdroj, ktery dava alespon 5-6A. Takove zdroje dela napriklad Meanwell ale nechtelo se mi to cele predelavat navic mi kratce na to zdechl jeden ze dvou flahdisku, tak jsem powerbanku zrusil a misto ni pridal SSD disk. Jednou az prekonam lenost se k tomu zase vratim a nez se tak stane, tak tise doufam, ze tou dobou pobezi RPIX na 12V takze pujde jednoduse pouzit vhodny Meanwell a beznou 12V baterii.
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    GIOMIKY: taky jsem to tak jednu dobu mel, ale zabiralo to moc mista, prasilo se na to a tak :)
    DURDIN: diky, tak jednu do "kritickeho" RPi vezmu, uplna lace to taky neni a uvidim, jak se to osvedci.
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    GIOMIKY: já aktuálně jsem u toho, že mám na sd jen boot oddíl a systém mám připojený na disku přes usb převodník. Sice to ztrácí svoje kouzlo, ale funguje to:)
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    SUCZKER: řešilo se to tu pár měsíců zpět, že by měla mít mnohem lepší životnost, než sd karty, ale byla dlouhodobě nedostupná.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    SUCZKER: To jsem si taky rikal, pomoci dd si udelam z sd karty image a az odrjde, tak nakopiruju na novou, rsyncu home a budu pokracovat. Ale nakonec me tak otravulo, ze mi system odesel po par tydnevh, ze jsem pouzil low end nbk a mam to i s klavesnici a obrazovkou.
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    GIOMIKY: Mam to tady ve vsech ruznych variantach i se SATA USB, protoze jako levne sitove uloziste je to fajn :) System samozrejme idealne na microSD, kdyz jedna zacne zlobit, jako se mi stavalo poslednich par tydnu, tak proste vymenim a jedu dal :)
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    SUCZKER: Nekde jsem videl reseni pripojenym hdd pres usb, ale to potom ztraci jednodeskovka svoje kouzlo.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SUCZKER: Není.
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    SUCZKER: A jeste: nedavno se tu resila zivotnost SD karticek, me ted jedna evidentne zacala zlobit. Je vubec nejakej zpusob, jak by na sebe SD karta umela nahlasit, ze uz by ji to chtelo vymenit? Neco, jako obdoba SMART? Jsem naivka, co?
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    DURDIN: jo to nejaka velka vzacnost? Premyslim, ze bych objednal jednu na testovani a pokud se to osvedci, tak bych pak kdyztak priobjednal, nebo jestli to mam vzit vickrat, coz se mi moc nechce :)
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    Btw teď jsem se náhodou díval a na rpishopu už jsou zase dostupné Raspikey: https://rpishop.cz/emmc-micro-sd/3426-uugear-raspikey-32gb-emmc-pamet-pro-raspberry-pi.html
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    MUXX: casto maji problem, ze se neumi nabijet a vybijet zaroven, protoze designery nenapadlo ze to bude potreba a chteli usetrit jednu civku. taky kdyz vypadne proud, vybije se baterka, tak se vypne a po obnoveni napajeni uz se neobnovi napeti na vystupu dokud nezmacknes tlacitko. nerikam, ze neexistuji takovy, ktery se daj pouzit. ale je potreba si overit jak se presne chovaj v takovejch situacich. pripadne si na aliexpresu koupit separe baterku, nabijeci modul a vybijeci modul, takze bude jistota, ze se nebudou vzajemne ovlivnovat.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    MUXX: Znám to pod názvem powerbanka a ano, používal jsem to asi 3 týdny bez problémů, než mi odešla SD karta a na další pokusy s rpi jsem ztratil na chvíli chuť.
    MUXX
    MUXX --- ---
    pouzivate nekdo obycejnou batterybank jako "zalozni zdroj" pro rpi? jak moc spatnej napad to je, nez to zacnu zkouset?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Orange Pi 800: počítač v klávesnici a alternativa k Raspberry Pi 400 - Root.cz
    https://www.root.cz/zpravicky/orange-pi-800-pocitac-v-klavesnici-a-alternativa-k-raspberry-pi-400/
    MA747
    MA747 --- ---
    SUCZKER: pod linuxem provozuji Conexant Systems (Rockwell), Inc. DVBSky T330 DVB-T2/C tuner a jede. Jedinej problém je, že jej musím resetnout po probuzení do uspání do paměti. Kupoval jsem zde: https://www.neven.cz/kategorie/pocitace-a-kancelar/tv-tunery/dvbsky-t330-dvb-t2-t-c-usb-stick-hybridni-televizni-tuner/
    SUCZKER
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    Muze nekdo doporucit USB DVB-T2 stick, kterej bude fungovat bez problemu s RPi (nebo proste v linuxu) a da se koupit v EU (od alika nechci). RPi DVB-T2 hat taky nechci, protoze to chci pripojit k Odroid HC4 a pouzivat to hlavne jako PVR, zive sledovani TV ani nepotrebuju. Trosku me nastvala Prima s tim svym nepretacenim reklam a to, ze poskytovatel IPTV se chysta zdrazit.

Uz jsem si to trosku nacital, ale kdyby tu nekdo rekl, ze mu neco konkretniho funguje dobre, tak bych se nemusel bat, ze koupim neco zbytecnyho.
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    NYRLEM: elementum funguje moc pekne... rovnou streamuje z torrentu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam