Hezke sobotni poledne, mam na Vas otazecku.
Dokoncuji na zakazku tento projekt
TR1. Narozdil od meho mereni ktere ma pouze jednu sazbu, ma tohle mereni sazby dve. Dve sazby jsem vyresil tak, ze HW pocitadlo spotreby jsem vyuzil pouze jako prirustkove pocitadlo a k nemu napsal dve SW pocitadla pro nizky a vysoky tarif. Povodne jsem vymyslel SW prepinani sazby, kde mam v konfiguracnim souboru definovane statni svatky + vikendy a k nim zapinaci/vypinaci casy pro NT a to same pro vsedny dny. Vse funguje az na jednu drobnost. Konfiguracni soubor se prohledava v intervalech a je porovnavan s realnym casem, coz sice funguje bezvadne ale co kdyz vypadne napajeni? Pokud mereni nabehne az po nejake dulezite udalosti, ktera je definovana konfiguracnim souborem, tak system bude pocitat v nespravne sazbe az do nejblizsi preddefinovane udalosti a to mi prijde hodne sparne. Nejdrive jsem premysel, jak napsat doprovodny kod, ktery by pri zapnuti ZeroW slozite zjistoval, zda nahodu pri vypadku neprobehla nektera z preddefinovanych udalosti kdyz me napadla spasna myslenka. Proc sakra nepouziji pomocne kontakty stykace ktere spina HDO? Nemusim vubec resit jaky je den, svatek nebo cas, proste zjistuji jen stav kontaktu zap/vyp. A ted ta otazka, muze nejak vadit (poskodit) raspberry, nechat nekolik hodin spojene GPO piny (konkretne PIN 25 a PIN 23)?