• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FROORaspberry Pi - miniaturní počítač za 35$
    DIDA
    DIDA --- ---
    Neřešil tady někdo automatické přesměrování na vnitřní web po připojení na AP nahozené v RPI? Něco jako to bývá třeba v penzionech a tak. Připojím se na WiFi a ono mě to otevře stránky s nějakou registrací.

Potřeboval bych to samé na RPI na kterém mi běží AP a web. Po připojení se na to AP bych chtěl aby se mi v prohlížeči na mobilu otevřela stránka s informacemi co tam mám. Nevíte někdo jak to nastavit?
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    HMLQ: Nechci te od toho zrazovat, jen jsem sebekriticky upozornil na mozne nedostatky tohoto reseni.
    HMLQ
    HMLQ --- ---
    REDSNAKE: Ok, tak jindy. Díky
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    REDSNAKE: tak jestli hrozi prepolovani tak to at to nedela :)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    RAINBOF: Ochranu proti prepolovani to take nema 🙈
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    HMLQ: jde ale dej si tam pojistku jak to maj v originale :)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    HMLQ: Ano, a take tim odstranis veskere ochranne prvky a spalis si raspi jako ja a pak budes pajet svaby na des e. Super zabava, doporucuju pokud nevis co s volnym casem
    HMLQ
    HMLQ --- ---
    Jeden a půl Lama dotazu:
    Je možné napájet starší /RPi model B 512/ pomocí GPIO z /RPi 3 Model B 64-bit 1GB/ také z GPIO ?
    Díky
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    HARVIE: Pouzdro kamery je hranaty a vyssi nez puvodni
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    FATBOZZ: v jakem smyslu vetsi? jako prumer objektivu? to by asi vyresila puvodni krabicka a vrtak odpovidajiciho prumeru...
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Hledam nejakou krabicku na rpi0w2 s novou v3 kamerou. Zatim jsem hledal na printables/thingiverse a nenasel nejakakou co by pripominala tu originalni ... aktualne mam puvodni co se do ni vejde cam V2, ale v3 jse trochu vetsi.
    Vpodstate by mi stacil jen 3d vytisk toho horniho krytu s dirkou na kameru
    FYI je to tahle krabicka https://rpishop.cz/raspberry-pi-zero/634-oficialni-raspberry-pi-zero-krabicka-707565827171.html
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    To platí jak o IT, tak o pasení ovcí.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SPM: Když je to hraní a ne práce, tak je z toho docela požitek:)
    SPM
    SPM --- ---
    AXTHEB: jo, to mě trochu děsí :-D
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SPM: Můžu tě uklidnit, i na té salaši si s tím budeš hrát.
    SPM
    SPM --- ---
    TEAPACK: jj, tak. Myslim si, že je dobrý, že to tam je, ikdyž si stále myslím, že by to spíš mělo být disabled by default. No, doufám, že než linuxové distra to s tou umělou inteligencí doladí do podoby dalších Windowsů, tak už budu pást ovce někde na salaši :-)

QWWERTY: já na většině těch malin mám stejně nějakou nestandardní image... nicméně vzhledem k množství i dalších strojů to stejně updatuju ansiblem, obvykle alespoň když chci, takže je alespoň šance, že když se to náhodou rozbije, tak sedím u počítače a ne někde 1000km od domova bez signálu :-)
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    DANYSEK: taky je pouzivam prakticky vsude; ze se nastartuji po bootu je jasny, bezi jako service. Jen si nemyslim, ze zacnou upgrade hned po bootu. Ubuntu pouziva nejaky svoje vlastni tools.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    MARASAN: startuji... to ja naopk vim :) pouzivam to na hromade mist..
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    TEAPACK: ja si nemyslim, ze unattended upgrades se startuji po bootu OS.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    TEAPACK: osobne bych to neodinstalovaval. nevim jak u vas, ale vetsinou nainstaluju raspi, rozchodim aplikaci, nekam ho zahodim a nestaram se o neho. i tak je ale dobry, aby dostavalo cerstvy aktualizace a nemuselo se to patchovat manualne

nicmene je moznost prekopat timery, aby mel clovek kontrolu, kde se to spousti - viz "Modifying download and upgrade schedules"
    UnattendedUpgrades - Debian Wiki
    https://wiki.debian.org/UnattendedUpgrades

+ je dobry prihodit needrestart, at se otoci sluzby a natahnou si novy knihovny
    GitHub - liske/needrestart: Restart daemons after library updates.
    https://github.com/liske/needrestart
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam