• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FROORaspberry Pi - miniaturní počítač za 35$
    HONZAK89
    HONZAK89 --- ---
    JIMX: co tam máš za kartu?
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    JIMX: Dal bych litr.
    JIMX
    JIMX --- ---
    DEEFHA: nevím vůbec, co bys za to dal?
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    JIMX: Za kolik? :⁠-⁠)
    JIMX
    JIMX --- ---
    Neměl by někdo teoreticky zájem o malinu 3B v krabičce a s origo zdrojem ... mám na tom jenom pihole a každou chvíli tomu odejde karta, tak už mě to nějak nebaví řešit ...
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    RAINBOF: kupoval jsem a prislo v pohode.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    co vite o eshopu botland ?
    TR1
    TR1 --- ---
    Pro ty, co jeste nevi, zero 2 w na rpishop.cz prave ted skladem. Jde se nakupovaat.
    NYRLEM
    NYRLEM --- ---
    omlouvam se za inzerci - mam prakticky nepouzite rpi400, kdyby se nekomu hodilo tak piste do posty, osobne muzu predat v Trutnove, Praze nebo HK
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    TR1: já Orangepi před (mnoha) lety měl, ze začátku to byl problém, jádro jen jedna verze, všechno se muselo ohýbat, kompilovat ze zdrojáku, navíc pravidelně restarty v zátěži (ale to možná bylo zdrojem), atd. Takže jsem ho po čase zrušil. Poté co mi leželo nevyužité doma asi rok a půl jsem potřeboval něco zkusit, tak jsem stáhl nový image a zjistil, že vše už funguje, jádro je mainline, a dokonce někdo zprovoznil podporu hw, a i přetaktované jede stabilní.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    TR1: já jsem po 6 letech opustil AsRock J4205 a přešel na Core i3
    TR1
    TR1 --- ---
    TOOMIX:
    Odroid-M1 jsem mel v hledacku jeste v zime, ale ted uz jsou celkem bezne dostupne mITX J4125/J5040 tak jsem od Odroidu a pod. upustil.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    TR1: od Orange Pi nemám právě nic, jen Rpi a Odroidy, tak vyzkouším a uvidím
    TR1
    TR1 --- ---
    TOOMIX:
    Kdyz ja se bojim mizerne SW podpory. Jednu zkusenost s Orange PI mam, je to sice jiz davno ale byla do docela tragedie. SW podpora raspberry je proste neprekonatelna, 8 let stary RPi2 a slape s nejnovejsim PiOS (bookworm) jako hodinky. Navic, pokud se jiz nic nezmeni, tak wero 2W ma byt naskladneno za 10 dnu, to uz vydrzim,
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    TR1: Zero 2W jsem si objednal od Orange Pi, zanedlouho by mělo dorazit

Orange Pi Zero 2W: lepší Raspberry Pi Zero 2W - Root.cz
    https://www.root.cz/zpravicky/orange-pi-zero-2w-lepsi-raspberry-pi-zero-2w/
    TR1
    TR1 --- ---
    FALL:
    rad ti svuj kus prenecham, ja cekam na dostupnost RPi3b+ a zero 2 W
    FALL
    FALL --- ---
    TR1:
    RAINBOF:

Super, konečně zbude na ty, co to chtějí. Víc takových, děkujeme pěkně.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    zatim jsem zklamanej. dalsi deska s vetrakem, chybi jack, pridali PD podporu. no ja nevim.

uplne to ztratilo ten drive 1 a 2
    TR1
    TR1 --- ---
    Ja budu cekat na RPi6,7,8... treba se dockam rozumneho zarizeni, ktere nelpi na 5V napajeni, debilnim mSD a ma vyresene chlazeni (pasivni) tak, ze pujde bezproblemu pouzivat rozsirujici karty.
    PES
    PES --- ---
    TOOMIX: v komentářích na Root.cz to není až tak růžové - také tam naráží na to napájení a pár dalších věcí...
    Raspberry Pi 5 vyjde v říjnu, bude mít třikrát vyšší výkon, PCIe a M.2 SSD - Root.cz
    https://www.root.cz/clanky/raspberry-pi-5-vyjde-v-rijnu-bude-mit-trikrat-vyssi-vykon-pcie-a-m-2-ssd/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam