• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FROORaspberry Pi - miniaturní počítač za 35$
    JIMX
    JIMX --- ---
    PISTA1: Tady týpek instaluje na Rpi několik bezpečnostních kamer ... a má tam i nějaký odkazy na způsoby nastavení ... tak třeba ti to pomůže https://www.youtube.com/watch?v=7wkVGcdI2vk
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    PISTA1: PISTA1: Tohle mi dělal RPicam, úplně ve stejné situaci(jen s RPi3), pomohl lepší zdroj🤷
    BOAR
    BOAR --- ---
    PISTA1: aktualne jsem ze zoneminder presel na frigate. neresi to tvuj problem, ale je to zajimava alternativa.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Zkouším rozběhat zoneminder na rpi 4/2gb
    Zatím připojenou jednu kameru. Pokud jí nastavím jako monitor, je to ok. Ve chvíli kdy chci nahrávat (ať na SD nebo usb hdd) se malina sekne. Na ping odpovídánormálně ale jak webový rozhraní tak ssh připojení je KO. Neřešil někdo stejnej problém?
    VITEX
    VITEX --- ---
    Mám takový inu zásek s USB bootem na clusterhatu.

rpiboot hlásí: "Failed control transfer (-7,24)"

Po nějaké době zoufalých výzkumů jsem přišel na to že není problém clustehatu, ale toho kterého zera. Jinak řečeno, zero které nabootuje na jednom clusterhatu, tak nabootuje i na jiném clusterhatu.

Nyní budu zkoumat jestli v tom přece nemá ten clustehat nějaký význam, když budu zero2w bootovat přímo z USB kabelem.

Zatím se však obávám že část ze zero2w prostě bez sd karty nenabootuje :(

BRETONEC
    BRETONEC --- ---
    Plánujete nějakou akcičku na venkově, máte hluboko do kapsy a lámete si hlavu s ozvučením? Tohle by mohlo pomoct: https://github.com/bretonec/wemos-d1-espnow-esp8266-01-remote-control Stačí rpi2, anténa, usb wifi adaptér, pár esp8266-01 s usb adaptérem, esp32 nat router a fm rádia. Jen místním nerušte klasické stanice! Frekvenci nastavte tak, aby na ní nikdo jiný nevysílal. Není to nic pro profíky, spíše pro hipíky, co mají hluboko do kapsy.
    HONZAK89
    HONZAK89 --- ---
    Děkuji všem. Už to šlape jak má. jak zmínil AQUARIUS, neměl jsme E3372 ve verzi ppp.
    TALAGE a PES mi dali směr, modeswitch jsem si pomatoval, jen jsem se zbytečně trápil s revizí toho modemu.
    Nakonec jsem někde v zásobách, vyhrabal Huawei E1750 a na první dobrou vše šlape.
    Takže moc díky. kdyby někdo potřeboval, tak sem odložím conf WvDial, třeba se to nekomu bude hodit. Funguje spolehlivě, když řešíš ppp.

[Dialer Defaults]
    Init1 = ATX3
    Init2 = AT+CGDCONT=1,"IP","internet.t-mobile.cz"

#Replace for the ones specific to your carrier
    Username = { }
    Password = { }
    Phone = *99#

Modem Type = USB Modem
    Stupid Mode = on
    Baud = 9600
    New PPPD = yes
    Dial Command = ATDT
    Auto Reconnect = on

#Replace for wherever your USB STICK MODEM is mounted
    Modem = /dev/ttyUSB0
    ISDN = 0
    PES
    PES --- ---
    TALAGE: Huawei modemy jsou tím modeswitch pověstné (v základu se tváří jako mass-storage , kde mají ovládací programy a ovladače pro Win a Mac)
    TALAGE
    TALAGE --- ---
    HONZAK89: Resil jsem sice jiny modem, ale ja mel problem s tim, v jakem rezimu se modem zrovna chytal po rebootu. (Ty usb modemy mivaji mass storage pro drivery a ostatni picoviny). Resil jsem to pomoci usb switch. Vwdial jsem nezkousel, ale gnokii fungovalo obstojne.

V poznamkach jsem nasel, ze jsem to resil nejak takto, treba ti to pomuze:

GSM Raspberry
    ==========

$ sudo apt-get install usb-modeswitch

$ sudo vim /etc/udev/rules.d/15-huawei-e175oc.rules

--->
    SUBSYSTEM=="usb",
    SYSFS{idProduct}=="1446",
    SYSFS{idVendor}=="12d1",
    RUN+="/lib/udev/modem-modeswitch --vendor 0x12d1 --product 0x1446 --type  option-zerocd"

Replug modem . . . 

[~]$ lsusb
    Bus 001 Device 004: ID 0451:16a8 Texas Instruments, Inc. CC2531 ZigBee
    Bus 001 Device 011: ID 12d1:1001 Huawei Technologies Co., Ltd. E161/E169/E620/E800 HSDPA Modem
    ...
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    HONZAK89: U tech E3372 pozor na to, ze existuje nekolik hw revizi a kazda se chova uplne jinak. Ty novejsi vytvori USB sitovku a chovaji se jako router, starsi jsou v podstate ppp device (pokud si to pamatuju spravne - provozoval jsem to na Mikrotiku a vim, ze jedna revize fungovala v 6.x, ale ne v 7, druha naopak fungovala pouze v 7)
    HONZAK89
    HONZAK89 --- ---
    Ahoj, x let zpět jsem řešil PI a USB LTE modem (HUAWEI E3372). Naivně jsem si myslel, že mi to bude šlapat (wvdial.. atd).
    No nechodí. Mám koupit něco od Waveshare? Nebo jakou cestou se mám vydat? Díky
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    The ULTIMATE Raspberry Pi 5 NAS
    https://www.youtube.com/watch?v=l30sADfDiM8
    PES
    PES --- ---
    SKAUT: tohle s Malinou tak úplně nedomysleli už u té verze 4, že to chtělo konektor na plochý kabel pro PCIex1 a také opravdu plnohodnotnou podporu bootovacího procesu z SD, LAN a všech disků přes USB i to PCIex (SATA ci NVMe)...
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    PES: Jop, to jsem měl na mysli. Včetně toho ale
    PES
    PES --- ---
    SKAUT: jo, u RPi4 na to byl "hack", ale takový drsnější, kdy to odstraní USB3 podporu...

Adding PCIe To Your Raspberry Pi 4, The Easier Way | Hackaday
    https://hackaday.com/2020/07/01/adding-pcie-to-your-raspberry-pi-4-the-easier-way/
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    PES: přesně. Ono by se dalo dostat k PCI-E u RPi ( nějakej návod by nejspíš někde byl ) ale....
    PES
    PES --- ---
    SKAUT: takže něco jako
    https://vi.aliexpress.com/item/1005005064528742.html
    ale aby to nepotřebovalo tu PCIe-USB část a jelo to rovnou z USB3.0 ?
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    TOOMIX: No některý nemají, hledal jsem nějakou hodně divnou ( USB -> PCI ) a tu neměli ( chtěl jsem PCI kartu pripojit k RPi)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    HARVIE: jojo. Základ je pamatovat si, že "Pokud hledám sebeblbější redukci, určitě ji mají na aliexpressu"
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam