• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FROORaspberry Pi - miniaturní počítač za 35$
    HARPER
    HARPER --- ---
    REDSNAKE: a nemáš třeba i tyhle PS1 co mám já a neuměl bys udělat srovnávací foto? Nebo aspoň s pravítkem ať vím rozměry,ať nekupuji zbytečně ?
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    HARPER: Ja je asi mam, minimalne velmi podobne.
    HARPER
    HARPER --- ---
    Brašna dorazila,RPI vejde na těsno,kapsy na příslušenství jsou zbytečně velké,ale zas gamepad tam nevejde ani jeden. Jinak spokojenost,za 250, co bych chtěl. Náhodou někdo tyhle Gamepady nemáte? Možná že by se tam vesly: https://1url.cz/eJSzZ

MARASAN
    MARASAN --- ---
    Novy OrangePi

Orange Pi 6 Plus má 12jádrový procesor, dva 5Gb ethernety a až 64 GB RAM - Root.cz
    https://www.root.cz/zpravicky/orange-pi-6-plus-ma-12jadrovy-procesor-dva-5gb-ethernety-a-az-64-gb-ram/
    HARPER
    HARPER --- ---
    PECA: jo tenhle jen z temu, doručení bylo do 10 dnů, uvidime
    HARPER
    HARPER --- ---
    PECA: už jsem objednal něco z temu za 250, to tvý je skladnejsi,ale adaptér je docela velká kostka, plus chci tam schovat i Gamepady,kabeláž a nějaké USB nebo SSD, tak jsem objednal na ten Mac mini. RPI by mělo vejít do horního víka a všechen ten zbytek dolů včetně myši. Pokud to přijde a půjde to tam naskládat, tak to nafotim. Ještě dotaz, retropie,nebo batocera? Co je lepší? Případně jaký systém používáte. Kupoval jsem z druhé ruky, dostal jsem SD s posledním Rpi OS a pak SSD se dvěma dalšíma systemama,no nakonec jsem si nahodil své oblíbené sparky s openbox - jen sparky zatím neudělalo arm verzi své 8 postavené na deb13, tak uvidíme. Jinak jsem tou mašinou hodně příjemně překvapený. Na běžný domácí desktop to úplně stačí.
    PECA
    PECA --- ---
    PECA: Jeětě jeden s namalovanými rozměry, hardcase, hluboký:

https://www.aliexpress.com/item/1005009136910509.html
    PECA
    PECA --- ---
    HARPER: Když už pátráš na ali, tak tohle bude možná skladnější:

https://www.aliexpress.com/item/1005004855813550.html

tvůj opravený link (původní mi nevungoval s tím bordelem na konci):

https://www.aliexpress.com/item/1005008370230825.html
    DARK_ONE
    DARK_ONE --- ---
    Ahoj, prodám RPi 4B s 8GB paměti, s pasivním chlazením v hliníkové krabičce a origo zdrojem (zdroj mám i na rpi 5, klidně ho přidám). Cena 1600,-

HARPER
    HARPER --- ---
    Zdar,pořídil jsem si 500 a hledám nějaké pouzdro nebo brašnou kam by vešla, plus zdroj,myš a dva Gamepady. Nějaké tipy? Dik
    TR1
    TR1 --- ---
    Je venku oficielne RPi OS Debian 13 (trixie)
    https://www.raspberrypi.com/software/operating-systems/
    SWEDE
    SWEDE --- ---
    KAERO: Jj, Chat GPT. Nic není nemožné.
    Před měsícem mě přesvědčila, že Raspberry Pi by byl dobrý nápad. Nerozuměl jsem ničemu, ale teď mám domácnost naprosto ovládanou přes Raspberry Pi , které je napojeno k různým API. Hlavně k OpenAI. Nakoupila veškerý HW, já to připojil a už to jelo.
    Denně používám slova, která jsem dříve znal jenom zběžně. API, meshnet,HA, Macrodroid, webhook, LLM, STT, TSS. A denně přibývají skripty,a nápady.že už to u mě začíná vypadat jako v tom filmu Her.
    KAERO
    KAERO --- ---
    QNEDLEEQ: tak muzes si rikat jaka si stara vykopavka a utesovat se ze bys to nezvlad, ale ono to fakt neni tak komplikovane a navic ti to da i odkazy, kdyz si o to reknes. viz treba muj pokus, pricemz na webu chatgpt to je spravne zformatovane a kazde VLChelp je doopravdy odkaz primo do dokumentace kde to je napsane. Pokud to nefunguje, tak to minimalne usetri hledani spravneho mista v manualu:
    ZADANI:
    show me how to make playlist for vlc with definition of playtime of every video and show me where in documentation is it written
    ODPOVED
    ChatGPT said:
    Here’s how you can make a VLC playlist that defines play-times (start/stop) for each video, plus where the VLC documentation / community sources describe this.

🔧 How to make a VLC playlist with defined playtime per item

You can use an M3U playlist with VLC-specific extension tags, or an XSPF file. Here are examples.

Example using .m3u + VLC extensions
    #EXTM3U

#EXTINF:3600,Video1 clip (from 0 to 120 sec only)
    #EXTVLCOPT:start-time=0
    #EXTVLCOPT:stop-time=120
    /path/to/video1.mp4

#EXTINF:500,Video2 clip (from 30 to 200 sec)
    /path/to/video2.mp4
    #EXTVLCOPT:start-time=30
    #EXTVLCOPT:stop-time=200

#EXTINF:0,Video3 whole
    /path/to/video3.mp4

#EXTINF: is the standard tag that gives VLC (and other players) the full duration metadata; VLC uses it for display and ordering.

#EXTVLCOPT:start-time= and #EXTVLCOPT:stop-time= are VLC-specific options in m3u that tell VLC to start and stop each file at given times (in seconds).

Example using .xspf file

My Custom Playlist

file:///path/to/video1.mp4
    3600000

0
    start-time=0
    stop-time=120

file:///path/to/video2.mp4
    500000

1
    start-time=30
    stop-time=200

In XSPF, is given (often in milliseconds), though VLC may still show full durations rather than adjusted ones for some views.

The entries allow including VLC’s start/stop times.

⚠️ Limitations / Behavior

Sometimes VLC doesn’t update the "Duration" column in its playlist view to match your start-stop span; it might still show full video length. E.g. there’s a known issue: using #EXTVLCOPT:start-time/stop-time in .m3u playlists, the UI may still display the full duration for that item.
    GitLab

Also, not all VLC builds/platforms support every VLC-option tag in playlists, especially Android versions etc.
    GitLab

📚 Where in documentation / community sources it is written

Here are relevant sources:

VLC Help (“How to Play Certain Sections and Part of Video and Audio in VLC”) — explains using #EXTVLCOPT:start-time= and #EXTVLCOPT:stop-time= inside an .m3u playlist.
    VLC Help

Community Q&A/Forums:

“Does VLC support a playlist format where one can specify start- and end-times?” — this confirms the #EXTVLCOPT:start-time and stop-time tags are what people use.
    Reddit

The issue “Playlists with #EXTVLCOPT:start/stop-time don’t show duration correctly” — discusses the mismatch between displayed duration vs actual clip length in playlist view.
    GitLab

The VLC wiki / help pages about Playlist formats and Saving playlists to file (M3U, XSPF, etc.) also discuss that VLC can export playlists and what formats are supported.
    VLC Help
    +2
    Stack Overflow
    +2

If you want, I can pull up the official Videolan wiki page (if still live) that defines the full set of vlc:option tags (like start-time, stop-time, etc.), so you have the authoritative spec. Do you want that?
    QNEDLEEQ
    QNEDLEEQ --- ---
    PES: myslim , ze na manualy asi nezanevru nikdy :) navic jak sem bidnej koder , tak bych tu ejaj asi neumel ani kloudne zaukolovat :D navic by na me neco slintla a stejne bych badal nad tim , jestli si ze me neutahuje :))) a ve svete servisu motocyklu, ktere je mi nejbliz , poctivou dilenskou prirucku ejaj imho hned tak nenahradi ;)
    PES
    PES --- ---
    QNEDLEEQ: jen si nenechej zkazit hlavu snadností GPT/LLM... ;-)
    QNEDLEEQ
    QNEDLEEQ --- ---
    KAERO: nj :) na ejaj si teprve zvykam :D to vis sem stara konzerva, ktera celej zivot cte namualy a dokumentaci ... :D navic ne zrovna zdatny koder :D
    KAERO
    KAERO --- ---
    QNEDLEEQ: na tohle je odpoved ...opet... chatgpt :)
    ja to sice v bashi dam, ale musim si pripominat a dohledavat v manualu parametry a prepinace, takze obvykle si uz pisu skripty tak ze zadam chatgpt, pak to projdu a detaily upravim aby to bylo presne jak chci ja. obvykle to tak mam 10x rychleji nez kdybych to delal sam a dohledaval pres manualy. no a kdyz je to komplikovanejsi, udelam to v pythonu.
    QNEDLEEQ
    QNEDLEEQ --- ---
    KAERO: jo o to jsem se pokoušel taky, ale zjistil jsem , že v bashi nejsem tak zběhlý, abych ho nějak automaticky donutil kontrolovat nez zkonci jeden proces vlc a pak se terpve pusti dalsi ... :)
    QNEDLEEQ
    QNEDLEEQ --- ---
    PES: mno formát M3U to uloží jak jsi to psal a ja měl playlist ve formátu XSPF , který to tam vkládá takto : start-time=1.000
    stop-time=31.000

jenže jak jsem to tam mastil ručně, tak sem to samosebou vložil na jiný místo a proto to nefungovalo :)

takže celej problém vznikl tím , že jsem málo klikal a chtěl víc programovat :D
    PES
    PES --- ---
    QNEDLEEQ: a schválně, jak se to do toho playlistu uloží?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam