Sosnul jsem si sparky 8 RC a smůla, nestartuje mi do desktopu, končím na konzoli a startx nahrazuje jen chyby. Chtěl jsem se vrátit k 7 a zjistil jsem že jsem instalační maznul a nové stažení mi padá. No tak jsem dal šanci twisterOS a překvapil zatím příjemne. Jen je na můj vkus moc obrázkový,ale jinak je pro amatéra jako já celkem blbuvzdornej a klikaci. Na pohodu nainstaloval jak Průša slicer, tak bambu. Jeho přepínání vzhledu je taky pěkný - jedním klikem skočit do w95 a člověk kouká jak to bylo grafické peklo :) no nic zkusím znovu stáhnout to sparky7 znovu, případně holt počkám jestli finální 8 pojede v pohodě. Jo, ještě jsem zkoušel start z SD/USB flash/USB SSD a to SSD je paráda,jde to do desktopu velmi rychle. Jen nějak nemám plonkove SSD, tak musím pokusu zanechat. Válí se mi tu ale asi 5 HDD 2,5 co jsem vytáhl z ntb při výměně za SSD, má někdo zkušenost,jak to pofrci přes USB? Má to cenu se s tím trápit?bude to rychlejší než SD karta? Uvažuju že nějaké to HDD nakrmil batocerou s pořádnou naloží romek.