• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FROORaspberry Pi - miniaturní počítač za 35$
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    RAINBOF: Analogový video výstup je až do Rpi3, nebo z nějakého důvodu trváš na Cinch konektoru?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    DOKKTOR: potrebuju 1 kvuli tomu video vystupu :). tak jestli bys ho pustil
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    RAINBOF: mam, i zero 1w
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    VITEX: dobre.
    VITEX
    VITEX --- ---
    RAINBOF: Sem dal jedno synovci ...
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    nevali se doma nekomu raspi1 ? i vice ks
    DOPA
    DOPA --- ---
    SPM: Je to taková garsonka pro můj software ;)
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    MARASAN: nakonec to bylo trochu složitější, kvůli tomu solar assistentu, ale pomocí gemini se mi to nakonec podařilo rozběhat.
    SPM
    SPM --- ---
    DOPA: To je tak na vymenu za garsonku na metru :-)
    DOPA
    DOPA --- ---
    Zdar, KOUPÍM 16GB RPi5 v dobrém stavu. Nabídněte, díky.
    VITEX
    VITEX --- ---
    Přestaly mi nějak záhadně bootovat Zera z USB ... stalo se to taky někomu ?
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    FORELLI: konfiguruje se (nove) v /boot/firmware/config.txt , teda standardni fan rizenej RPi, pokud mas nejaky specialni case s jinak rizenym vetrakem, musis zjistit, jak se ridi. Testnout muzes treba

fan_temp0=20000
    fan_temp0_hyst=5000
    fan_temp0_speed=100
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    Jdu si pro radu, předesílám že s rapsberry jsem fakt úplný laik.

Mám už nějakou dobu RPi 5 v krabičce s integrovaným větráčkem. Ten je slyšet, když se např. zařízení restartuje, ale pak už nevětrá. Když je vysoká teplota CPU, tak se prostě sám nezapne. Neušíte čím by to mohlo být, příp. jak to fixnout?

Mám na to zprovozněného Solar Assistenta na řízení FVE, běhá to skvěle, ale tohle bych potřeboval nějak vyřešit, ty teploty se mi nelíbí.
    HARPER
    HARPER --- ---
    RAINBOF: 500
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    HARPER: na jakem rpi to jede ? na 4 ?
    HARPER
    HARPER --- ---
    MORDINO: já už ho nachystal na prodej, jen jsem se neuměl dokopat k vystavení inzerátu (protože jsem rozbíhal dvě další retro mašiny - jedno wxp a jedny W7), ted to prodávat nebudu :)
    MORDINO
    MORDINO --- ---
    HARPER: se mi tu válí Rpi5 na jeden projekt co pořád odsouvám, ale tohle mi zní že bych to měl vyzkoušet :-D
    HARPER
    HARPER --- ---
    Tak jsem včera našel chvíli času a vytáhl RPI z futralu - narazil jsem totiž na open MoH projekt a oni mají port i pro arm - tohle je první spuštění, po troše ladění to běží ve fhd a dokonce jsou pořád aktivní servery pro multiplayer a bylo tam docela dost lidí. Asi ten prodej ještě zvážím :) trošku jsem si hrál i piapps a jejich wine s box64 po instalaci v 4k módu vypadá že bude celkem spolehlivě spouštět win věci do cca r.2005 - podrobil nějakým pokusům, ale vypadá že čerstvé oživené IBM R60 s wxp půjde zpátky na důchod :)

VITEX
    VITEX --- ---
    ## RaspiMIDIHub – souhrn funkcí

RaspiMIDIHub je open-source „operační systém pro MIDI aparaturu", běžící na Raspberry Pi – zajišťuje routování, virtuální nástroje, sekvencery, Bluetooth a síťové MIDI, vše ovládané z libovolného prohlížeče.

---

### Co všechno umí

**Routování a zapojení**
    Přehledná matice zobrazuje všechna MIDI zařízení; jedním klepnutím je propojíš, podporuje hot-plug (přidání/odebrání zařízení za běhu) i prevenci smyček.

**Filtrování a mapování**
    Na každém spojení lze filtrovat MIDI kanály, typy zpráv (noty, CC, program change…) nebo nastavit přemapování CC na CC včetně škálování rozsahu. Funguje MIDI Learn pro okamžité přiřazení.

**19 vestavěných pluginů**, mimo jiné:
    - Arpeggiátor se step sekvencerem a akcenty
    - CC LFO (generátor vlnového průběhu – sinus, trojúhelník, obdélník, pila, sample & hold) s osciloskopem
    - Chord Generator – zahraješ jeden tón, slyšíš celý akord (11 typů akordů)
    - Scale Remapper – kvantizuje noty na hudební stupnice (dur, moll, pentatonika, blues…), takže nezahraješ falešnou notu
    - Velocity Curve – nakreslíš vlastní 128bodovou křivku dynamiky
    - MIDI Delay s opakováním a útlumem velocity
    - Panic Button – okamžité umlčení všech 16 kanálů
    - Note Splitter – rozdělí klávesnici do dvou zón na různé MIDI kanály

**Sekvencery (Play Surfaces)**
    - Tracker – 8hlasý step sekvencer, živé nahrávání, copy/paste
    - Euclidean – Björklundův rytmický generátor, nastaví rovnoměrné rozdělení pulzů do kroků
    - Cartesian – 2D grid sekvencer ve stylu René, dva nezávislé clockey procházejí buňky různými cestami

**Kontrolery**
    Plnoobrazovkové plochy (Mixer 8, FX 6, Performance 16, XY pad) vysílají CC v reálném čase; každá buňka je přejmenovatelná a MIDI-Learnable.

**Síť a konektivita**
    Vytváří vlastní Wi-Fi přístupový bod, takže nepotřebuješ wifi ve studiu ani na pódiu. Podporuje RTP-MIDI (AppleMIDI) pro propojení s Macem nebo iPadem po síti.

**Praktické detaily**
    Read-only filesystém – můžeš kdykoli vytáhnout napájení bez poškození SD karty. Automatické aktualizace jedním klepnutím přes GitHub.

---
    RaspiMIDIHub — Your whole MIDI studio, running on one Pi
    https://raspimidihub.com/

QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    AXTHEB: ta uplne prvni revize mela 256M. kazdy early adopter jenom smutne koukal, jak o pul roku pozdeji vsichni dostali 512M by default
    nedavno mi ho bylo lito vyhodit - [QWWERTY @ Vibe coding]
    ale delat na tom cokoliv byl taaaaak strasny pain. asi jako kdyz jsem ted vytahl prvni Zero
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    raspi1 maj na tme jeste ale uz model bez svideo
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam