• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JACKERTriatlon
    LOVEC
    LOVEC --- ---
    ULTRAMARINE: ja jsem na treninky pouzival http://www.swimplan.com/ vytisknout, dat do folie a k bazenu.
    Ted jedu podle treninku http://www.trifuel.com/triathlon/ironman-workouts/ kde je dost podrobne rozepsany i plavani
    LOVEC
    LOVEC --- ---
    Super, konečně klub o triatlonu :-)
    JACKER
    JACKER --- ---
    THX_1138: hm, šest táců za to bohužel nedam :( to je pro mě pasé, ale bylo by to dobrý no...
    JACKER
    JACKER --- ---
    THX_1138: 150kc bych dal uplne v pohode to i podoli je u nas drazsi. ja jen cet ze jedna hodina stoji 400 bez predplatneho. to je nahovno. ale 150 bych dal a kolik musim koupit vstupu?
    ALTOR
    ALTOR --- ---
    ULTRAMARINE: tak v tom případě zajed na ten etriathlonovej víkend. kluci vědí co dělají.. většinou jednak plavou a jednak dělat triathlon, takže umí poradit
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    ALTOR: no prave. A toho v mensim meste nemuzu najit, tak jsem si rikal, jeslti nekdo nezna nejaky rozumy. Koukal jse, na youtube, ale tam kazdej rikal neco jinyho...
    ALTOR
    ALTOR --- ---
    ULTRAMARINE: no na tobych ti doporučil trenéra.. dost jasně tě zpeskuje za to co děláš blbě a není nic horšího než si fixovat nesmysly

    JACKER: no ohledně rychlosti jsem se zatím moc od té doby nezlepšil.. ale alespon už uplavu i trochu delší vzdálenosti
    JACKER
    JACKER --- ---
    ALTOR: dobre, tyyyy... jako, nerikej prosim tristni cas 4:13 na 200m, fakt to prosim nerikej. ja si to ted meril a mam tak 4:30, takze :D :D :D
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    JACKER: protoze na otevrene vode se neodrazis a hlavne musis resit smer, to v bazenu nevidis.
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    JACKER, ALTOR: Ja jsem kdysi v minulosti plaval. Jako zadnej zavod, ale proste pravidelne jsem chodil plavat.
    Praveze tyhle veci s deskou, kraulem znam, ze je potreba trenovt techniku oddelene, ale nevim jaka je ta spravna, co je ten ideal, kteryho se mam snazit dosahnout. A s vytrvalosti problem nemam - po trech hodinach zavodu [beh do vrchu, + kolo] uplavu 1500m za nejakych 32min, jenze na tomhle jsem uz pres pet let, a ac se pred tim zavodem, vzdycky snazim tak mesic plavat, vubec se nezlepsuju, protoze se s tou vodou strasne peru, hodne na silu.
    JACKER
    JACKER --- ---
    TOMASH: okej, dikes, uz jsem to opravil. a otevrena voda neni to co bazen? a kurva-pica. tak to znatelne komplikuje situaci. a dokazal bys popsat, proc je to jine?
    ALTOR
    ALTOR --- ---
    ULTRAMARINE: učím se plavat cca půl roku a začínal jsem na 0. A když myslím na 0, tak na úplné nule.
    Ted uplavu kraulem už i celkem slušné vzdálenosti a celkem se dá pracovat jak na výdrži tak na rychlosti. Rád kombinuju tréningy jako když trénuješ na běhání. Dost pomáhaj občas molitany abys izoloval nohy/ruce a líp se soustředil na tu část.

    JACKER: Na víkendovim kurzu s klukama z eplavaní jsem byl a můžu doporučit. Byl jsem tam někdy v prosínci a ze začátečního (velmi tristního) času 4:13 na 200m na konci víkendu bylo 3:30 (stále tristní ale progres viditelnej) :)
    TOMASH
    TOMASH --- ---
    JACKER: jinak ty zavody, co jsem linkoval, nejsou primarne pro mtb.. si to na nastence oprav.)

    a doporucuju zkusit pred zavodem otevrenou vodu. neco jinyho je 800m v bazenu a 800m na volny vode...
    JACKER
    JACKER --- ---
    ULTRAMARINE: Ahoj, plavani je podle mne fakt problem. To neni prdel. Co jsem se zatim docetl, tak musis mit fakt tu techniku, jinak nemas sanci. Ja si nastesti zapsal plavani, jako hodinu telocviku u nas na skole a tak tam me naucili zaklady sportovniho kraula. Ted jsem si zapsal zas dalsi telocvik, tak doufam, ze se technika zlepsi. Co nas ucili, mozna uz to znas, tak jde hlavne o to uvolnit ruce, kdyz jsou nad hladinou. Pak se v te vode houpat na obe strany, i na stranu kde se zrovna nenadechujes. Pak davat ruce co nejdal pred sebe pri zacatku zaberu. A konec zaberu vzdy dokoncit rychlim cuknutim ruky, neco jako kdyby ses chtel placnout na konci zaberu do stehna, nebo do zadku. To jsem se tam za pul roku naucil a vic moc uz nevim. Kazdopadne muzes treba mrknout na youtube a urcite tam najdes hodne videi, kde vysvetlujou plaveckej styl, coz by podle me melo bejt dostacujici, kdyz si to budes zkouset v bazenu.

    Dalsi dobra vec, ktere bych se casem rad zucastnil je rovnou toto:
    Plavání, E Triatlon - triatlonový magazín
    http://trenink.etriatlon.cz/plavani_7.html
    Je to nejaka skupinka, ktera se rozhodla organizovat vyuku plavani pro zacinajici triatlonce. Nabizej bud hodiny v praze pomerne drahe a nebo dvoudenni kemp v prerove. Ten mi naopak prijde docela levny. 2500kc za cca 10hodin plavani + videorozbor + teorie + nocleh na 2 dny. takze az budu mit cas, tak to asi zkusim.

    Jinak nevim, jak na to trenovat. Ja si koupil hrudni pas na mereni tepu, kterej funguje i pod vodou nastesti. No a slo mi ted hlavne o to zjistit, jestli na to vubec mam uplavat v kuse 800 metru. Takze ted zkousim vytrvalost - uplavat to v kuse bez zastavky. Dal jsem se docetl, ze na trenovani techniky je lepsi dat si bazen, zastavit se, vydechnout si, zamyslet se nad chybama a dat dalsi bazen, atd. porad dokola. Dalsi vec, kterou jsem se naucil z tech hodin plavani je to, ze je dobre si nekde sehnat desticku na plavani, muzes se zeptat jestli ji nepujcujou u vas na bazenu. Pak s, tak jak to asi znas, das zvlast ruce a zvlast nohy. Proste desticku bud vezmes do rukou, nebo si ji nacpes mezi nohy a trenujes to opacne, bud nohy, nebo ruce. No a posledni vec, kterou jsme se ucili, ze kdyz si chces procvicovat techniku rukou, tak si das celej bazen odplavanej jen pravou rukou a zpatky si das celej bazen a odplaves si ho jen levou rukou. ta druha ruka je celou dobu natazena na supermana. a nepotrebujes k tomuto desticku.
    TOMASH
    TOMASH --- ---
    ULTRAMARINE: ja nejsem zadnej velkej plavec, ale plavani je pro me nejjednodussi disciplina .) coz jen vypovida o my urovni ve zbylych dvou .)

    ale ten treninkovej princip je stejnej jako u kola/behani - ze zacatku budujes vytrvalost, delsi vzdalenosti, pak pridavas na rychlosti, intervaly apod. loni pred prvnim triatlonem jsem mel naplavano 19km presne (za 5 mesicu).

    kazdopadne zalezi a) na jaky urovni umis plavat a b) na jakou vzdalenost trenujes. spousta triatlonistu to ma tak, ze to proste chce nejak uplavat a ztratu dozenou na kole.
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    TOMASH: to je tvuj plan?

    Mel bych tady dotaz na vsechny, [jacker?] co se triatlonu venuji - plavani. Jak to trenujete?
    S behem nemam problem, jak trenovat na kole je mi taky pomerne jasny, ale s plavanim si nevim rady. Strasne bojuju se stylem, asi se u toho moc vrtim. A stejne tak - plavete nejaky intervaly nebo spis souvisle?
    TOMASH
    TOMASH --- ---
    JACKER: chtel bych letos aspon 3-4 zavody. uvidime, jak bude cas a hlavne jak budu schopnej natrenovat .))
    asi nemuzu rict, ze triatlon "delam" :) byl jsem loni na dvou kratkejch eventech na zkousku

    ale id LOVEC uz ma za sebou 1/2 IM a na letosek ma v planu IM :)
    JACKER
    JACKER --- ---
    TOMASH: a ty delas triatlon?
    JACKER
    JACKER --- ---
    TOMASH: super!!!! takze na tech dvou zavodech budes, jo?
    TOMASH
    TOMASH --- ---
    cus, tak ja zacnu s planem na 2012:
    21.7. 0,6-28-7,2 http://zeleznychlist.pythia.cz/ - takova spis srandaakce
    12.8. doksyman 1/2 im 1,9-90-21,1

    plus jeste neco ze serie tritour
    Závod 1:                     neděle  27.5. 2012     Poděbradský triatlon           0.7 - 30 - 7km (po silnici)
    Závod 2:                     neděle  17.6. 2012     Triatlon Předboj                  0.7 - 30 - 7km (po silnici) 
    Závod 3:                     neděle   24.6. 2012    Triatlon Nymburk (Ostrá)     0,6 - 26 - 6km  (po silnici)
    Závod 4:                     sobota  11.8. 2011     Doksyman triatlon              0.7 - 30 - 7km  (po silnici)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam