• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JACKERTriatlon
    GANDALFSEDY
    GANDALFSEDY --- ---
    Mate nekdo vyzkouseny nejaky hodinky s gps co nejak ok dokazou fungovat pri plavani v open water? vsude se jen pise jak malo vody staci aby ztratily signal ... takze hledam spis jestli je neco co funguje nebo nic? nejaky ty garmin, tomtom ... cim levnejsi tim lepsi samozrejme nepotrebuju aby mi to sdelilo co budu zitra snidat... jen kdyby se z toho dala vytahnout nakej gpx kvuli vzdalenosti a casu ...a zhruba trase.
    BUDDHA
    BUDDHA --- ---
    ALI_EN: Cus Sancho, trochu jsem zakrněl - přišly nějaká zranění, rýmička, zároveň jsem pořád někde na cestách, tak jsem zatím soustavně netrénoval. Výhledově si potřebuji vybrat ten svůj závod a vědět, že se připravuji k danému datu. To bude teprve pravá motivace.
    Jak budu v Prg, dam vědět, můžeme vyběhnout a třeba tě to bude bavit (teda pokud nebudete zrovna jachtit) ;)
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    BUDDHA: prihlasil ses na neco? Me ten naockovala kamaradka na cervnovej triatlon, ja teda rada plavu (ted mam ambici ze 2.5 na 3 km), v kole jsem asi prumer, a neco asi ubehnu ale zatim jsem tomuhle sportu neprisla na chut, beru to jako nutny zlo. Coz se doufam zmeni.
    Uvidim, no, se dvema malejma detma jsem s casem na stiru. Kazdopadne se prave objednavam na hodiny plavani k profikovi, tak jsem zvedava a tesim se, to plavani me dost bavi.

    Jeste jsem dostala echo, ze na Zelenym pruhu probihaj nejkaky hromadny lekce plavani, tak jsem premyslela, ze to zkusim, nakonec jsem se teda rozhodla pro soukromyho trenera. Dela i pripravu na triatlon juch
    MISO
    MISO --- ---
    Prave som sa zaregistroval na CzechMana, wish me well :)
    KRYZSTOFF
    KRYZSTOFF --- ---
    BUDDHA: nevím, podíval bych se na nějaké triatlonové servery do termínovky. Mě se líbila série H-Triatlon tour, ale ta bude asi až v červnu zase.. Jinak myslim, ze v sousednim plaveckym auditku se chlor v bazenech resil - nektere bazeny ho pry maji vice, nektere mene - kdyztak profiltruj
    BUDDHA
    BUDDHA --- ---
    KRYZSTOFF:Díky, na plavání jsem se domluvil s J.Hýzlem, jen teda chlór mi nedělá dobře - tak toho 2x moc nenatrénuji...

    Ještě doporučení na nějaký závody rodinného typu - prostě, aby se kolem motali hobbíci, se kterými můžeš rozumně soupeřit.
    KRYZSTOFF
    KRYZSTOFF --- ---
    BUDDHA: Ahoj, nevim, jestli jsem na radeni ten nejlepsi - prakticky kdokoliv jiny tu je zkusenejsi :) Kazdop ad plavani jsem chodil 2-3 tydne a snazil jsem se naplavavat 2x vzdalenost pri triatlonu. Ted mam trenera se kterym plavu cviceni a je to videt. Nicmene i on mi radil, ze je uplne ok stridat kraul, pripadne par temp delat u kraulu s hlavou nad vodou (je frustrujici, kdyz po minute plavani zjistis, ze plaves nekam do prdele). Urcite se vyhejbat davum stoupnout si na startu na kraj do druheho sledu, a me by predtim pomohlo, kdybych si zkusil zaplavat v rybniku - to triatlonovy plavani je neco NAPROSTO jinyho, nez bazenovy plavanicko (vlny, nepruhledna voda,...) :)
    BUDDHA
    BUDDHA --- ---
    KRYZSTOFF: Jak jsi trénoval kombinaci disciplín? Rád bych se zúčastnil svého prvního závodu, nejlépe 5/18 (nesu špatně teplo), tak by mě zajímal nějaký tréninkový plán. Samostatné závody (maraton /B7) mám za sebou, jen nevím, zda-li kombinace plavání/kolo/běh nebude nad mé síly. Asi největší rezervy mám v plavání
    KRYZSTOFF
    KRYZSTOFF --- ---
    par postrehu / report ze vcerejska: nakonec jsem to vcera dal za dost hroznej cas asi 3.17, ale byl to mazec. Bylo tam asi 800 metru prevyseni (jo, na svuj prvni triatlon jsem si vybral terenni - 500kolo 300 beh, yay me), ktery jsem moc nedaval. Plavani hruza, byl jsem zvyklej plavat decentni vzdalenosti kraulem v bazenu (cca 20k/mesic), ale tady jsem sel 2/3 prsa, 1/3 kraul. Kolo bylo celkem fajn, az na ty stoupaky - kdyz me predjizdela prvni holka, rikal jsem si kurvadrat, pak uz mi to bylo jedno. Ale par kluku jsem taky predjel, si ted vybavuju. Jen jsem teda dvakrat v zatackach spadnul - oba pady ve druhem kole (ze sedmi), rozedrene dlane, ale kolo nastesti vydrzelo, asi je zaklad ze zacatku jet pomalejc a zvykat si na trat. Beh byl pro me ciste utrpeni, i kdyz jsem myslel, ze mam celkem natrenovano (beham tak 110k/mesic). V depu mi nekdo sebral gel co jsem tam mel pripravenej, takze jsem byl po kole totalne bez energie, navic jsem instantne chytnul krece do obou stehennich svalu, ktery vicemene do konce nepolevily (ve flasce u kola jsem mel magnezii, ale evidentne malo). Hrozne mi trvalo nez jsem se nejak rozbehnul, pomohly obcerstvovacky, kde jsem bral ovoce plnejma hrstma a ve finale me motivovalo doplazit se dalsi kolecko pro kus jablka :) Asi od ctvrtyho 1.5k okruhu uz jsem se dal trochu dohromady a z indianskeho behu presel v regulernejsi beh, ale porad to bylo maso, i kdyz jsem vedel ze ted uz se tam treba i doplazim. Skoncil jsem nekde u konce (i kdyz "nejelitnejsi" kategorie), ale to me fakt netrapilo. Jinak plaval jsem nakonec v sortkach na behani..
    KURT_WALLANDER
    KURT_WALLANDER --- ---
    KRYZSTOFF: Ok, tak hodně štěstí a příjemných zážitků. V tom případě doporučuju zkusit jeden krátký běh (cca 1 km) v mokrých plavkách nanečisto (nebo i suchých, protože na kole hodně uschnou). Uvidíš, kde to bude dřít a tam to můžeš ještě před startem namazat.
    KRYZSTOFF
    KRYZSTOFF --- ---
    KURT_WALLANDER: Diky za odpoved a tipy! Ja se u tech normalnich plavek bojim, ze me pri behu budou drit, proto jsem doufal v nejaky prevlikaci stan pro nas bez triatlonovy oblecku. Jdu si zkusit ted v nedeli terenni h triatlon v hostivari.
    KURT_WALLANDER
    KURT_WALLANDER --- ---
    KRYZSTOFF: Distance, na kterou se připravuješ je veli podobná klasickému sprintriatlonu (0,7, 20, 5). Tam se vše jede v plavkách/triatlonových plavkách: https://www.google.cz/...bm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjKh6i9js_UAhWE7RQKHUjACVwQ_AUICigB&biw=1525&bih=707

    Stany jsou běžné na delších triatlonech (halfironman, ironman), kde si lidé berou ponožky/věci na kolo/běh. Při sprintu jsem si vždycky bral jen brýle na kolo a v případě teplého počasí čepici na běh. Boty na kolo, pokud máš nášlapy, se dají hezky přidělat gumičkou, takže už jen naskočíš a jedeš = šetříš čas. Do depa bych si dal určitě ručník, na který si stoupneš a lžíci na běžecké boty, aby se do nich lépe lezlo.

    Kde budeš závodit?
    KRYZSTOFF
    KRYZSTOFF --- ---
    skoro dvoulete vyroci od posledniho prispevku. no, par lidi to tu jeste sleduje, tak zkusim noob prosbu - jak je to s prevlekanim mezi disciplinama? chystam se na svuj prvni triatlon (0.8-25-10) a netusim jestli v depu bude nejaky stan, nebo jestli to mam odbihat cely v plavkach.. +nejake uzitecne rady? diky!
    TREBBLER
    TREBBLER --- ---
    Je to tu trošičku vymřelý, ale stejně zkusim. Jedem v neděli do Varnsdorfu na terénní triatlon a máme 2 místa v autě. Přřidá se někdo?
    BEZPRIZORNI
    BEZPRIZORNI --- ---
    Nehcete si nekdo zitra dat tohle? http://www.skipolevsko.estranky.cz/clanky/kytlickyminitriatlon.html
    Mam cislo, ale nemuzu jet. Daruji.
    MARTENX
    MARTENX --- ---
    Nechcete někdo na tohle:
    Propozice - český železný muž | Czech Bigman
    http://www.czechbigman.cz/propozice-cesky-zelezny-muz

    Vzhledem k mým letošním zdravotním komplikacím se na to asi nestihnu poctivě připravit. Dal bych to za nějakou rozumnou cenu navíc, když to člověk dokončí v limitu, tak mu vrátí polovinu startovného. Prodám to za litr, kdyby jste měl někdo zájem (v případě dokončení vám ještě vrátí 750.-)
    díky
    HOEZO
    HOEZO --- ---
    LOVEC: díky díky ,) resim momentalne plavmo, vcera jsem byl naprosoto zostuzen na Strahove, kdyz jsem videl ty skutecne plavce ,)
    LOVEC
    LOVEC --- ---
    HOEZO: plavani => kolo je v pohodě. Pro hobby není třeba trénovat (aspoň já to nikdy netrénoval a neměl jsem s přechodem problém).
    Kolo => běh je už jiná story a to se dá trénovat v pohodě. Dát si hezky 40km na kole a pak 10km běhu. Hezký trénink :-)
    HOEZO
    HOEZO --- ---
    HOEZO: ted jsem koukal na ty stranky, mel jsem je uz v oblibenych, ale kvuli tem pribehum muj prvni triatlon, skvely postrehy ,)
    HOEZO
    HOEZO --- ---
    MARTENX: me celkem prekvapuje, jak vsude zduraznuji tu dulezitost umet presedlat na dalsi disciplínu. Porad dumam, jak se to da v Praze natrenovat ,)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam