• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IRUX25360 degrees Foto | Video | 360VR (equirectangular) | Oculus rift | MS hololens | ostatni aplikace
    Jen o 360° panoramatech, pouzite a pratikovane technice. Zajimave odkazy.
    rozbalit záhlaví
    HULIK
    HULIK --- ---
    XMEDA: To se asi zeptej nyxe.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    A nalinkovat to nejak otaceci na nyx asi nejde, coz?
    HULIK
    HULIK --- ---
    XMEDA: Google fotky :-)
    IRUX25
    IRUX25 --- ---
    XMEDA: Zkus treba 360cities.net pokud tam nahrajes 2:1 equirectangular panorama, tak by to melo byt to co potrebujes.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Je nejaky osvedceny free hosting co umi zbastit i ty 360° fotky a umozni to otacet podobne, jako kdyz to nahrnete treba na FB?
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Tak uz tu Insta360 X5 mam a uz jsem si s ni leccos vyzkousel. Zrovna jsem dopsal minirecenzi na Megapixelu:

Obrazovy vystup ackoliv mezi nejlepsimi z 360° kamerek v 2025 je hodne slaby pri srovnani s realnym fotakem. Stred rybiho oka je ok, kraje hodne slabe a rozjete. Foto ma 11904x5952 pix se dvema pulkulovymi zabery rybich ok a kolem cernou plochou. Samotne snimace v te veci jsou obdelnikove a vyuziva se z nich jen cast, takze holedbani se velikosti snimace je takovy marketingovy vysmech. Jednozaberovka ma vystup pri 1:1 4000x4000 pix a je to kruh vepsany ve ctverci. Dynamicky rozsah maly, barvy celkem jdou. Chce to fotit v RAW jinak to prepali oblohu nebo svetla mista. Ze stinu se moc vytahnout neda, jedine za cenu sumu. Prolnuti dvou zaberu je pri jakemkoliv z moznych nastaveni vcetne AI stitch dost poznat. Co se videa tyka, na youtube prehravani OK. Jednocockovy sirokouhly zaber v 2.7k nebo FHD se docela da. Je to mozne pouzit i jako kameru do auta, ale chce to silny drzak. Vydrz baterky je i vzhledem k velikosti baterky NAPROSTO MIZERNA a kamerka se pri pouzivani dost zahrva. Pri nataceni na jednococku ve FullHD kamera s novou plne nabitou baterkou zgebne po 80min nataceni, takze na cokoliv pres hodinu musi byt napichnuta na USB-C s dostatecnym prikonem, nebo prerusit a menit baterky. MicroSD karta jde vyjmout jen s vyndanim baterky. Rozhodne poridte se selfie tyckou a urcite se silikonovymi krytkami na cocky. Idealne i stojanek na stul, at si nevalite cocky po stole. User interface je priserny nedodelek ve srovnani s jakymkoliv normalnim fotakem, velice omezene moznosti nastaveni, hodne zamerene na co nejprimitivnejsi uzivatele. MicroSD kartu poridte minimalne 128GB, idealne 256/512GB. A rychlou, jinak si video ve vetsim rozliseni neuzijete a ukladani cehokoliv bude trvat veky. Jeden RAW ma cca 140MB. Aplikace do mobilu i Win PC software jsou na bliti, opet optimalizovane pro klikaci opici, ktera nepotrebuje pokud mozno nic upravit nebo nastavit. Jeste ze z toho jde vyplodit DNG RAWy a s temi pak pracovat jinde. Bez aplikace v telefonu tu kamerku ani nejde poprve aktivovat/zprovoznit. Takze kdybyste ji treba nekde ulozili zabalenou do skrine a za 10 let si na ni vzpomeli a firma uz zkrachovala, tak je to uz jen tezitko. Povrch kamery je mekceny plasticky mesh, takze za 8-10 let bude lepit jako svine.

XMEDA
    XMEDA --- ---
    Ma tu nekdo Insta360 X5?
    HULIK
    HULIK --- ---
    To tu fakt nikdo nemá 360 video v google fotkách?
    HULIK
    HULIK --- ---
    Ahoj, mám dotaz. Je tu někdo kdo má 360 videa a má je uložená v Google foto?
    Mě se už zhruba měsíc všechna 360 videa v google fotkách přehrávají "placatá", nejde se rozhlížet. 360 fotky jsou ok ale všechna videa která jsem kdy nahrál jsou placatá. Zkoušel jsem různé prohlížeče a různé počítače a mám to všude. Zkoušel jsem to i sdílet s někým jiným a i on má to video placaté, přitom je u něj značka 360 video. Ještě před měsícem fungovalo vše bez problémů.

Máte někdo podobnou zkušenost?

Díky
    FROSTICZ
    FROSTICZ --- ---
    Ahoj!
    Dorazil začátečník s dotazy. ;-)

V čem editujete 360 fotky a videa? Co se vám osvědčilo?
    Chci vložit titulek, eventuálně blur obličeje (či více). Ideálně i zamaskovat nohy stojanu.

Díky!
    IRUX25
    IRUX25 --- ---
    Znamy na Islandu risknul drona a vyslo to :)

Meradalir Volcanic Eruption - OliHar.com
    https://olihar.com/panorama/meradalir-volcanic-eruption/?fbclid=IwAR12bcnU5Pxu26bDk55VpI5JFvt01cYo7rZB4pIdg7XCptztofSTxOxqeyw
    THUNDERBIRD
    THUNDERBIRD --- ---
    Zdravím, má tu prosím někdo praktické zkušenosti s microsoft hololens 2?
    WERT
    WERT --- ---
    IRUX25: mesto / priroda ... jakykoliv kolo a finale 1080
    IRUX25
    IRUX25 --- ---
    WERT: jaky rozliseni a prostredi?
    WERT
    WERT --- ---
    OT: koupil bych záběr, člověk jedoucí na kole, efekt "tiny planet" nemáte někdo něco? Kdyžtak pošta...
    JIRIKK
    JIRIKK --- ---
    MORPHLER: OK. Díky za info! Myslím, že půjdu do Riftu.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    JIRIKK: neunika. ale drobny hacek tam je- v dostecene dlouhem kabelu. Oculus tvrdi ze tam je optika (ackoli to ma asi USB C koncovky) a chce za nej 80 USD a samozrejme neni v baleni Questu.. a bez nej jsi odkazan na FB/oculus, zadny Steam. Mam nekolik Oculusu kolem sebe, sam jsem sel do Riftu (argumenty- steam, vykon, mam silny comp a grafiku). kamos co je hodne hrac a uz mel rift s koupil quest2, ale po trech dnech ho vracel, dalsi, spise obcasny hrac je s Q2 spokojeny.
    JIRIKK
    JIRIKK --- ---
    Zdravím. Uvažuju o koupi headsetu a rozhoduju se mezi Oculus Quest 2 a Oculus rift. Chápu to správně, že hlavní rozdíl je v tom, že Quest může fungovat i bez kabelu, ale pokud ho připojím k PC stane se z něj vlastně rift? Nebo mi něco uniká? Díky za shovívavost, ve VR jsem novej :)
    IRUX25
    IRUX25 --- ---
    Milky way time-lapse from Czech mountains 4k
    https://www.youtube.com/watch?v=U_5tv3Vb9qk
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam