• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASAXDealextreme - laciné gadgety a spousta dalšího z Číny
    D13
    D13 --- ---
    FILTHY_SAD_EMO: na tenhle poplatek uz jsem si tak nejak zvykl,) nejsou jedini
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    D13: paypal +8% tuším. Ne, že by to bylo moc, ale je to debilní.
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    btw. - co pro ebay obchodníky znamená "not shipping to eastern europe?" Jsme eastern europe?
    D13
    D13 --- ---
    FILTHY_SAD_EMO: jesi se nepletu, tak tam nekde nabizi paypal, tak snad to bude pruchozi... jinak je nas vic,)
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    D13: určitě dej, protože i já s mojou jsme si tam vybrali a opravdu o tom uvažuju... jen ty podmínky pro platbu jsou hloupé.
    D13
    D13 --- ---
    CODE: dneska zrejme zkusim nakoupit...tak pak dam refer.
    JOPS
    JOPS --- ---
    SHARK: super, takze kde tohle zbozi mam brat ? :))) Je mi fuk, ze to delali cinani po pracovni dobe, dulezity je, ze to je :)))
    SHARK
    SHARK --- ---
    FILTHY_SAD_EMO: jj nadvyroba je spravne pojmenovani, jelikoz farika pro addidas plni normy a nic jim nemuzou ric.
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    SHARK: no, tak jsem to myslel. Jestli to je nějaká nadvýroba, nebo takněco. Ale z adidas materiálů a na adidas strojích.
    SHARK
    SHARK --- ---
    FILTHY_SAD_EMO: no mam kamarada co dela na vysokym postu pro addidas CR a o tomhle jsme se nedavno bavili, no a v Cine to funguje asi takhle. Cinani prijdou rano do prace a delaji boty pro addidas, skonci jim sichta a delaji boty pro sedej trh. Takze vsechny boty jsou original, jen 50 procent z nich neprojde fabriku a rukama Addidasu.
    JOPS
    JOPS --- ---
    VASAX: s timhle co pises souhlasim, ale to predchozi, ze 99% vseho jsou padelky nemam rad :)

    a kdyby prodavali trika/mikiny/kratasy/kalhoty o hodne levneji napriklad z duvodu, ze tomu chybi stitek/neni citelny na jakou teplotu to prat, tak sem s tim :)))
    VASAX
    VASAX --- ---
    Já zase sháním nějaký rozumný bezdrátový sluchátka, zatím jsem nenarazli na nic, co by mě úplně oslovilo...
    VASAX
    VASAX --- ---
    Tak patenty a Čína je věc sama o sobě :). Moc si netykají.
    VASAX
    VASAX --- ---
    FILTHY_SAD_EMO: Neříkám že je to stejný, ale je to na první pohled těžko rozeznatelný, protože šedý trh se často dost liší od koncového produktu - balením, výbavou, potiskem, etc.
    Tka některý fejky jsou jasný, jiný ne.
    Taky je rozdíl mezi fejkem a "obchodně vadným" vyřazeným zbožím.
    JOPS: 99% fake až šedý. I ty geniue jsou většinou, pokud jsou opravdu genuie, tak šedý trh. Originály se vyrábí klidně i o továrnu vedle, Čína je všechno, ale jde o materiály, výrobu, kontrolu, technolgii a přístup, co dělá hotový produkt...když dva dělají totéž, tak to nemusí být totéž, navíc pokud ten jeden se snaží stlačit cenu na maximální minimum.

    A mezi šedým a koncovým trhem je rozdíl taky. Přinejmenším ve spolehnutí na kvalitu koncovéhbo produktu, protože do šedého se často dostanou produkty, které do oficiálního neprojdou...
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Genuine Sennheiser CX55 In-Ear Stereo Earphone with Carrying Bag (3.5mm Jack/120CM-Cable) - Free Shipping - DealExtreme
    http://www.dealextreme.com/p/genuine-sennheiser-cx55-in-ear-stereo-earphone-with-carrying-bag-3-5mm-jack-120cm-cable-34760

    No tak já si nemyslim úplně to samý.Jen jsou teď prostě jiný možnosti.Člověk co na to nemá si má koupit něco, na co má.Všechno má svojí hodnotu a tahle praxe je levárna.Počkat na někoho, kdo to x let vyvíjí, pak to obšlehnout a poslat do světa za zlomek je trošku napřesdržku.Nevim jak v tomhle případě fungujou patetntní úřady, když to nese i jejich logo.Naopak možná tyhle levárny taky uměle prodražujou originály, protože se s nima už prostě počítá.To je asi otázka srovnatelná s vejcem a slepicí.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    KOOTCHA: dokud nebudou vsichni tak bohaty aby si mohli dovolit platit za "multimedialni obsah" a "znackove zbozi" tak se bude nakupovat sunt z DX a stahovat torrenty a je to tak spravne.
    oni ti tvurci a tovarnici musi nejdriv pochopit, kde je zaba na prameni a ze ruka financniho trhu ktera je krmi, je ve skutecnosti drzi pod krkem.

    btw. nahod odkaz. ja poridil tyhle http://www.dealextreme.com/p/stylish-in-ear-earphone-w-microphone-volume-control-for-iphone-black-3-5mm-jack-120cm-cable-103592 a zvukove fajn ale hledam jeste lepsi zvuk a bez mikrofonu.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    :) já si tam objednal sluchátka od senheiseru, který v čr stojej 1200,- za 200,- je to sice 100% kopie, ale zas u toho všichni píšou, že zvuk je supr.Pravdou je, že otevřít to a obšlehnout je natolik jednoduchý a běžný, že se to na tý kvalitě snad ani podepsat nemůže (právě proto, že ty originály se tam vyráběj taky).Jen mám trochu problém s tim, že je to principielně blbost, páč tim potápíme tvůrce a kdo to bude tvořit až díky nám krachnou?Ale za chvíli mě to přešlo... silnější pes mrdá!
    JOPS
    JOPS --- ---
    VASAX: jak 99% fake ? a ty originaly se vyrabi kde ?
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    VASAX: ale mezi fake a šedý trh je propastný kvalitativní rozdíl. Brýle fejky nemám problém (moje raybany mě stály 50 hřiven), ale fejk boty jsem měl jen jednou conversky, co jsem dostal, a odešly na prvním festivale...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam