• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASAXDealextreme - laciné gadgety a spousta dalšího z Číny
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    E2E4: nevidim nikde zminku ze by to bylo ilegal.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    E2E4: moje vrtacka o tom nic nevi :). proc by to melo byt ilegal ?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    RAINBOF: Nicd? Neni to uz evrope ilegal?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    potreboval bych nejak rozume levne 15ks nicd baterek 1200mah ma smysl kupovat to z ali ?
    MATT
    MATT --- ---
    MVEK: ja nedavno na ulici nasel karty signalvault https://www.signal-vault.com/collections/shop-now/products/shark-tank-signalvault-special a funguje to. nadruhou stranu mozna staci mit vic rfidu u sebe a zmatou se navzajem ;) jsem ted byl na horach kde maj taky bezkontaktni karty a ve chvili, kdy jsem mel v jedny kapse mobil, obcanku a tu jejich permici, tak uz ji to neprecetlo.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    Baterky nejsou problem, jen je treba zvolit dopravce ktery podporuje jejich prepravu. Z Fasttechu mi chodi baterky bez problemu, teda az na ty ktere mi ztratila ceska posta. Nicmene cenove vyjde skoro nastejno obednat je od holandskeho dodavatele baterii nkon a GLS vam je priveze do tri dnu az domu. Ted jsem bral deset kusu LG HG2 18650 a vysla me jedna i s dopravou na krasnych 150 korun a jeste mi je ridic Geisu hodil do prace kdyz me nezastihl doma.

    Co se tyce klonu baterek a prebalovanych baterek ony nejsou nijak nebezpecne, baterky vyrabi vlastne jen nekolik malo fabrik, kvuli technologii vyroby to neni neco co se da odflaknout nekde v cinske ulicce za par centu, pokud si koupite treba 3000mAh baterku od Sony a bude to klon neznamena to, ze tu baterku spraskal cinan na koleni, v 99% pripadu to znamena, ze to je prebalena baterka take od sony, jen stareho typu ktera se dva roky valela nekde ve skladu takze ted z ni nevytahnete vic nez 1600mAh. Takze vas oskubou... ale bezpecne! :D Fail baterek v jakemkoli regulovanem zarizeni ktere hlida maximalni vybijeci proud a nabiti je hodne vzacna udalost nejcasteji zpusobena vyrobni vadou - treba jako ony zname vybuchujici telefony od samsungu nebo pouzitim v neregulovanem zarizeni ktere ty bezpecnostni prvky nema vubec.
    TOMMY69
    TOMMY69 --- ---
    TOMMY69: jo moment, ted na to koukam..posilali to z Holandska/holandskou postou :))
    TOMMY69
    TOMMY69 --- ---
    OMNISLASH: tohle mi prislo urcite az letos..:)) z ali/ebay, ted nevim, ale Cina urcite..

    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    nejakeho vyhoreni bytu bych se opravdu nebal. znam lidi, co nakupuji (nakupovali) nb baterie z ciny systemove pro xy stroju a nikdy s tim nemeli problem. respektive 1 ze 3 nebo 4 byla slaba a obecne nedosahovaly proklamovane kapacity ci zivotnosti. ve vysledku to ale cenove bylo neprekonatelne. potiz je v tom, ze ted uz by takove zasilky vubec nemely projit pres hranice
    KACHITA
    KACHITA --- ---
    HUGGI: no právě toho se bojím...
    TOM
    TOM --- ---
    KACHITA: taky mám dlouhodobě v plánu - pokusit se rozebrat, a vyměnit všechny 18650tky ;)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    KACHITA: velká šance že to bude ok, ale taky velká šance, že ti shoří notebook..nebo byt..
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    nicmene dva roky zpet jeste iirc neplatilo to eu omezeni. nebo ano?
    STEVIE
    STEVIE --- ---
    KACHITA: kupoval jsem baterku na starej Dell Vostro 1500 a uplne v pohode... (cca 2 roky zpet) , samozrejme se muze lisit kus od kusu, nicmene konkretne na Dell se mi risk vyplatil, protoze tady stoji asi 4x tolik .
    KACHITA
    KACHITA --- ---
    ahoj, prosím vás, nemáte někdo zkušenosti s nákupem baterie do notebooku z Číny? V ČR ji má pouze Avacom (o 1 000 Kč dražší než na aliexpress)... případně pokud by měl někdo tip přímo na prodejce, nebo na co si dát pozor, nebo snad se tomu radši úplně vyhnout? Notebook mám jen doma, ale momentálně mám baterku úplně KO... takže mě nebaví pořád vypínat/zapínat ntb, pokud ho potřebuju přenést do jiné místnosti :) Díky
    MVEK
    MVEK --- ---
    TOMMY69: Zkusím, ale zrovna mi přijde, že ten můj Samsung má strašně malý dosah/špatnou kvalitu NFC, když s ním skoro každý den zapínám náramek na spaní, nebo když jsem v muzeu Tatra Kopřivnice načítal NFC informace ze stojanů. Ta vstupní čtečka mi přišla, že by mohla být silnější (možná i ten platební terminál).
    TOMMY69
    TOMMY69 --- ---
    MVEK: jestli mas telefon s Androidem a NFC, muzes to vyzkouset takhle:

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.github.devnied.emvnfccard&hl=cs
    MVEK
    MVEK --- ---
    Kdo se bojí NFC a RFID, může zvážit toto:
    Hot Card Holder RFID Blocking Sleeve Rated Credit Card & Passport Protection Case Passeport Holder ID Theft 8+2P/set -in Card & ID Holders from Luggage & Bags on Aliexpress.com | Alibaba Group
    https://www.aliexpress.com/...tection-Case-Set-Shields/32657141515.html?spm=2114.13010608.0.0.VHAwwx

    Vyzkoušel jsem, vstupní kartu do kanclu jsem do toho dal a čtečka ani při úplném přiložení nepípla, normálně stačí i cenťák nebo možná dál. Taky reaguje na platební karty v peněžence apod.
    Ještě to zkusím s platební kartou na terminálu v obchodě.

    Působí to jako papír, ale prý se to nedá snadno trhnout a má to odolávat vodě, nevím. Stálo mě to asi o dolar méně, ale nějak se to zaseklo po cestě (asi u nás), trvalo to přes měsíc, zatímco jiné věci dorazily po pár týdnech.
    MATT
    MATT --- ---
    MATT: tak uz prisla. za to pade dobra.. ;)
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    E2E4: hehe, tu jejich Mini mam, koupil jsem to pred casem v nejake sleve v Kauflandu snad za 50,- Kc, a az na to, ze se ty provazky/gumicky v kapse zamotavaji, tak je super - plus teda opet se clovek na nulu musi proklikat pres vsechny ostatni mody. Kazdopadne teda jsem doted ani netusil ze mam znackovy cinsky vyrobek... ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam