• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASAXDealextreme - laciné gadgety a spousta dalšího z Číny
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    MVEK: na ali jde platit paypalem?
    MVEK
    MVEK --- ---
    Doporučuji se vyhnout solidárnosti a soucitu a nikdy nesouhlasit s refundací na PayPal bez vytváření Dispute na Aliexpressu ze dvou důvodů (pominu-li riziko, že se na vás prodejce vykašle):

    1) Samozřejmě ne nereálné domluvit se, aby vám prodejce poslal i navíc to, co si PayPal sežere na poplatu za přijatou platbu.

    2) Možná nově - PayPalu se nyní nelíbily dvě refundace (a jsou to jediné příchozí platby za poslední rok na PayPal, jinak jen platím, přes kartu) z konce dubna a chce doložit informace k tomu.
    Když jsem navíc koukal na přesné znění podmínek, co je zakázáno, tak se trochu obávám, že refundace do těch operací může patřit, ale nejsem zběhlý v právní a finanční mluvě v angličtině...:-/
    QUIP
    QUIP --- ---
    TOM: Vzdycky ma cenu si stezovat. U Ceske Posty to plati dvojnasob a nektere sluzby Ceske Posty spadaji pod kontrolni organ Cesky Telekomunikacni Urad a vyplati se stezovat si i tam. Ono to ne vzdy vyresi ten konkretni pripad, ale na tohle "okradani zakazniku" je potreba se divat i ze sirsi perspektivy - kdyz si nikdo nestezuje, proc by to menili, kdyz jim to vydelava penize? Ostatne uz pred lety u jednoho vyhodnoceni (ne)kvality sluzeb bylo vyjadreni Ceske Posty, ze si "nikdo nestezoval".
    Od te doby pisu stiznosti na CP i CTU pokazde, kdyz mi nedoruci balik domu a jen hodi listek "nezastizen", i kdyz jsem na te adrese byl atd.
    Stalo se pak, ze pri pristim doruceni (sotva o 2 tydny pozdeji), se ten balikovy dorucovatel (coz neni nase mila dorucovatelka z mistni posty, ale chlapik z balikoveho depa) ptal, jestli jsem si stezoval. Tak jsem mu to potvrdil. Nenadela nic, ale balik uz evidentne dorucil.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    SLANINKA: Ja magneticky kabel mel a vratil se ke klasice. Jako fajn vychytavka ale je treba opatrne a davat pozor a kontrolovat... 0 pohodli...
    SLANINKA
    SLANINKA --- ---
    Ahoj, máte někdo zkušenost s magnetickým micro usb kabelem, který dá bez problému 2.0A? Našel jsem jich úplnou záplavu a nerad bych si objednal něco, co mi pak nebude nabíjet dostatečně...
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    8BB76E1: Rika se tomu takovy bezny den na depu Malesice. Ale vetsinou jdou po telefonech a elektronice, dropnosti nechavaji byt. Kdyz to pak reklamuje odesilatel tak ona CP vetsinou nedela zas tak velke problemy a prizna, ze to nekdo od nich ztratil/ukradl a zaplati ale je to proces na dlouhou dobu, uz jsem to parkrat resil v praci. Krome toho ze obcas balik nedorazi vubec je u kartonovych krabicek take docela bezne ze to rozriznou rezakem, vyberou a pak nahradi necim podobne vahy a prelepi pruhlednou paskou. Uz se nam misto fotaku treba vratilo par piv :D U obalek ktere z ciny chodi nejcasteji to nastesti moc nejde.
    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    DZANDIS: kousek vedle.. v Japonsku..
    DZANDIS
    DZANDIS --- ---
    8BB76E1: u nas? Tzn. v Cine?
    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    MATT: půjde o věci, které osobně koupím u nás v supermarketu. doufám, že to je ok. ^_^
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    LOPIN: mě momentálně vše chodí s cca třítýdenním.zpozdenim
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    MATT: říká se tomu dropshipping :)
    A je to taková daň za to, že si to nejsou schopní objednat sami...
    MATT
    MATT --- ---
    8BB76E1: ty jseš takovej ten vykuk, co na aukru prodavá třikrát předraženou čínu aniž by to kdy držel v ruce? ;)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    Mate nekdo zkusenost s alibabou (=ne aliexpressem) a nejakou shippinng firmou ktera zaridi dopravu typu FOB Shenzen?
    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    zajímá mě to, protože plánuju zasílání zboží do Česka.. tak až mi adresát řekne, že mu to nedorazilo, tak abych věděl, co mám dělat..
    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    LOPIN: wtf? chápu to dobře? ono to zjevně došlo na třídící poštu, a pak to někdo ukrad, a on řekne reklamovat u odesílatele? takže oni si můžou beztrestně rozkrádat zásilky?
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    tak cesta posta zase vali, mesic uz je od odeslani zasilky z tridici posty.
    Mezitim dalsi dva baliky zaslane mimo prahu uz mesic doma. Dalsi 4 do prahy nikde.
    V kosirich mi pan na telefonu rekl, ze je mozny ze to nekdo z posty krade, a ze toho maji hodne. a ze to muzu reklamovat u odesilatele.
    Jako pokud to neprijde tak to pres ali vyreklamuju, ale je mi tech ciananu trochu lito, ze trpi kvuli kokotum z cesky posty.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    SINEAD: donut postu at tam daj ten status return
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    Jen tak mimochodem, ohledne zasilky co jsem psala v lednu SINEAD tak mam smolicka totalniho, CP me poslala doprdele ze oni nakonec dohledali v systemech ze omylem poslali zasilku zpatky prodejci (ale to mi poslali jen ve vyjadreni v cestine, v tracking historii zasilky to neni) a ze tim padem pro ne vyreseny. Prodejce opakovane tvrdi, ze shipping resi aliexpress a aliexpress mi pokazdy, kdyz je kontaktuju, jen zahrne milionama zvastu jak pro me udelaj prvni a posledni a at pockam ze mi do tydne prijde vyjadreni, samozrejmne se na me totalne vyserou.
    Je velka smula ze Ali nepouziva paypal. Timto s nim koncim.
    Jediny co me jeste napadlo tak je ombudsman CP, ale obavam se ze ten me taky posle do prdele.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    HUGGI: hele, ja ti nevim, ale pokud prodejce udava, ze baterie slapou v konkretnim stroji xyz, tak je to za me jasne. ale samozrejme, nevidel jsem tu prodejni stranku
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    OMNISLASH: no to bych tak úplně netvrdil, zda neorig baterky fungují nebo ne často závisí jen na firmwaru přístroje a stává se i že několik let starý originlní přestanou na 100% fungovat v nejnovějších přístrojích...
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    HUGGI: to je asi vcelku jedno, pokud bylo receno, ze v nem budou fungovat, ale nefunguji
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam