• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASAXDealextreme - laciné gadgety a spousta dalšího z Číny
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    ENDREW: já jsem to ebayi zaplatil (jiná možnost ani nebyla) a přišlo to pak pekelně rychle dhl. Bez razítek z české celní pošty a bez záznamu, že by to přes ni vůbec šlo.
    Ale mám jen tu jednu zkušenost.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    ENDREW: jo stalo se mi to, normálně zaplatíš, třeba dph a dostaneš balíček.
    předpokládám že když nezaplatíš, balíček sešrotujou
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    Mate nejakou zkusenost s placenim celnich poplatku ebayi pri nakupu pres ebay?

    Koukal jsem na netu na diskuze a vesmes psali lidi, ze to je nevymahatelnej poplatek, kterej zdaleka neznamena, ze to posta nezastavi a nebude popltky vymahat.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Jen pro zajímavost k těm clům a manipulačnímu poplatku... CCS-group v Německu si účtovalo 15 € manipulační poplatek na hromadně doručenou zásilku stejných odměn z Číny pro evropské "zákazníky" na jednom kickstarterovém projektu, ačkoliv se jim ty skutečné náklady pěkně musely roztopit, když to pak mohli jet přes kopírák.
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    WOLFGAR: ono hodne zalezi taky na tom,jakej celnik zrovna rentgenuje,treba se mi povedlo,ze mi velka draha RC vysilacka prosla bez problemu - nalepka bez cla kontrolovano,rc ero "asi metrovej balik" taky,dost vsemoznejch komponentu a pak mi drapnou balicek s loziskama a remenama na 3d tiskarnu za par susnu
    Ale jinak je to jak pises,elektronika je vetsinou jistota
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    SALAM23: To jsem myslel tim, ze to volne prochazi, samozrejme kdyz ucelne vytahuji telefony, tablety a elektroniku tak to jde skrz RTG, nedelaji to zapomoci kristalove koule a stastne ruky ;)

    Cilene miri na elektroniku protoze tam maji jistotu, ze to tu hodnotu ma. Mene obvykle veci u kterych celnik nepozna co to je nebo netusi jakou to ma hodnotu tak prochazeji bez problemu. I pomerne velke veci, helmy mi prosly dve, obleceni, batohy atd. vzdy bez problemu i kdyz to je vetsi balik. Opet celnik neni vedma, ja treba objednavam vapegear a celnik z RTG bude rad kdyz rozezna mod od baterky to jestli to je DNA za 150$ nebo dovpo za 15$ uz nema sanci poznat vubec.

    Ono vzhledem k tomu objemu je pravdepodobne, ze jenom temi tablety, telefony atd. kde maji ten vydelek jisty plne zaplni kapacitu pozastavenych baliku kterou momentalne maji takze proc by stourali do neceho dalsiho kdyz tohle jim sype vic nez procesovat dvakrat tolik baliku z nichz treba vic jak polovina pod tech 20$ opravdu bude.

    Proto telefony obecne vyjde lepe koupit u nas nebo z evropskych skladu nekterych cinskych shopu. Ten rozdil v te cene neni zas tak velky a v ramci EU to dojde bez problemu vetsinou do tydne.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    WOODMAKER: solis tak jako tak. akorat kdyz si osobne dojdes se vyhnes prutahum a dostanes zbozi rychleji
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    WOLFGAR: maniuplační poplatek je teď už okolo 200,-
    resp. mi to tak naúčtovali loni, když mi přišel objektiv z Ruska [ QWWERTY @ Posta 120, clo a DPH aneb kde je kua muj balicek? ]
    nevim jak moc velkou roli hraje země odesílatele při stanovaní poplatku - kdysi dávno z HobbyKingu (Čína) jsem taky platil okolo 100, ale doteď prostě předpokládám že zdražili na dvojnásobek
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    WOLFGAR:nic volne neprochazi,kontoluji se i zasilky za 1$ ,kdyz celnik narazi na RTG na balik co se zda,ze by se mel zadrzet a zdanit,tak ho stopne - je jedno jestli je uvnitr mobil - tablet - hodinky - boty - helma na motorku,kdyz se mu nezda,ze polozka byla za min nez 25€ tak te vyzve k dolozeni hodnoty,popisky od conga je vubec nezajimaji
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    WOLFGAR: Dík. Těch pár korun navíc mi neva.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    WOODMAKER: V podstate z ciny prochazi vse volne s vyjimkou prave mobilnich telefonu, tabletu a dalsi snadno indentifikovatelne drahe elektroniky kterou si vicemene vytahuji zamerne. V podstate mas dve moznosti bud udelat presne to a vse jim poslat nebo si dojet na celni postu Praha 120 osobne a vystat si par front. I osobne porad platis asi kilo manipulacni poplatek a vymeri ti k doplaceni DPH. Clo u mobilu za 150$ platit nebudes.
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    Ahoj, objednal jsem si a zaplatil novej mobilní telefon.
    Přišel mi teď dopis z české pošty, že jim mám dát kvůli celnímu řízení plnou moc, napsat, že je to pro mě, že je to mobil, doklad o ceně a doklad o platbě.
    Na krabici té věci je 15€, ale já jsem zaplatil asi 150$.
    Příjde Vám to jako v pohodě jim ty věci dát k dispozici a napsat k nim tu cenu, co jsem opravdu zaplatil? Dík.
    POSEIDON
    POSEIDON --- ---
    LOPIN: me dhl dala balik i cesky poste, asi se jim nechtelo jet do prdelakova
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    btw nevim jestli sledujete /chink shit general/, ale objevuji se zpravy, ze ve Svedsku je veselo
    https://blog.adafruit.com/...en-adds-fee-per-package-plus-vat-for-packages-from-china-makerbusiness/
    "PostNord (they handle snail mail in Sweden) announced they will impose a 125SEK + 25% VAT fee (about €16 in total) on every single parcel arriving from China."

    Your cheap imports from China are about to get more expensive - The Local
    https://www.thelocal.se/20180119/your-cheap-imports-from-china-are-about-to-get-more-expensive
    fee will be 125 kronor (approximately $15), which is the current administration fee Postnord charges when it does collect VAT and customs duty

    tzn. stejna situace, jak kdyby si P120 uctovala administrativni poplatek za kazdou jednotlivou zasilku
    v /csg/ nekdo psal, ze ackoliv to teprve ma zacit platit, tak z jeho baliku uz neprosel timhle filtrem ani jeden a musel to zaplatit u kazdyho zvlast
    ALESH
    ALESH --- ---
    ALESH: Hm, ach jo:)

    LOPIN
    LOPIN --- ---
    ALESH: na 17 traxk mi to bapsalo. Ze to bylo handled ppl for futher delivery a druhej den to slo trackovat na ppl
    ALESH
    ALESH --- ---
    LOPIN: Normalne na strankach ppl? To mi pise ze cislo neexistuje. Ja to mam ted 8 pracovnich dni. Ale z toho 5 je to v dhl skladu u hranic... nebo tam konci trackovani.
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    ALESH: jo. Na ppl se stejnym cislem. Ted zrovna ppl privezlo kameru. Objednaval jsem to z toho gw5 a jediny option tam bylo dhl 3-5dnu. Trvalo to cely 7 pracovnich.
    ALESH
    ALESH --- ---
    LOPIN: A dalo se to trackovat potom?
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    ALESH: me to od dhl prebrala dvakrat ppl. A do tydne eima. Ale ted mam zas 3 veci tyden na 22 depu:/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam