• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASAXDealextreme - laciné gadgety a spousta dalšího z Číny
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    nevíte jak je to se zásilkama z Brexitlandie (amazon.co.uk)
    Jaký je dph?
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    MUXX: mi se bezne stava, ze prebiram zasilky s razitkem nezastizen :D proste postacka prijde, zazvoni, sebehnu, prevezmu.. a je na tom razitko nezastizen :D
    MUXX
    MUXX --- ---
    Hele ale duchody a 5k od Babise prislo vcas pokud vas to potesi.
    S tema vyzvama to byva zakopany pes ruzne. Kamos bydli na konci dlouhe ulice a vsimnul si ze balikova sluzba zaparkuje dycky za jeho domem, da cigo a druhy den vsem prijde vyzva k vyzvednuti zasilky. Tak si to nahral a zasel to prehrat vedouci na postu. Pak uz baliky zacli chodit normalne.
    MATT
    MATT --- ---
    KOC256:PISTA1: tvl, dyt je to jejich obor, maj v tom bejt profi. lidi byli na mesici, kazdej den se zasobujou tisice kramu zbozim, ale podnik s 30 tis. zamestnaci ma problem dostat krabici z bodu A dobou B a my je budem jeste omlouvat?! tak hlavne ze uzavreli smlouvu s cinanem, ze ten jeho shit sem protlacej jeste rychleji :D
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    OMNISLASH: O tom zadna, jsem presvedcenej o tom ze rada lidi na vyssich pozicich je tam jen z politickych duvodu atp.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    REDSNAKE: tak ona dlouha tradice nepotismu v managementu posty vecem bohuzel moc nepomaha. ryba smrdi od hlavy
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    PISTA1: Tak u nas na poste fakt netusej ani priblizne kde zasilku hledat :-D

    No nic, ja se nepotrebuju hadat kvuli dmntni poste jeste na nyxu, evidentne kazdej vime svoje. Propousteni pred Vanoci a dalsi ocividna neschopnost mi jen davaj za pravdu.

    A presne, posta je statni podnik proto si muzou dovolit tam mit bordel jakej maj. Byt to normalni komercni firma uz davno zkrachovala nebo byla rozdrcena konkurenci. Takhle jsou schopni jen vymyslet dalsi radoby sluzby jako balikovnu a na existujici sluzby hazou bobek.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    furt si říkám, vyser se na to nereaguj, ale stejně mi to nedá...
    To co píšu je realita, rozhodně nehodlám tvrdit, že je to dobře nebo špatně kdo za to může. Jen fakta..

    JOPS: Zásilkovna nemá na ten nápor logistiku, lidi, ale smlouvu s poštou. Takže když nemá kapacitu jen přelepí štítek a hrne to na ní, teď je to v řádu 100tis zásilek denně. Podobně i ostatní dopravci.
    Pak se prsí jak nápor zvládají, ale o tom že jim prdel drží ČP mlčí. Na tu se hází jen špína.
    Stejně tak si pošta nemůže dovolit říct podavateli dnes od vás odvezem 5 balíčků, jako soukromý dopravce. Musí vzít všechno a poprat se s tím.

    REDSNAKE: Tohle se děje automaticky u zásilek který byli původně na doručení na adrese ale byli přesměrovaný přímo na poštu.


    REDSNAKE: Vcelku jednoduchý, sklad má dveře a plní se od zadní stěny. Při přepravě nejdřív prioritní, pak vnitrostátní zásilky a obyč čína se bere na konec když zbyde místo. No a pokud máš smůlu a chytneš místo zrovna u zdi tak to holt trvá...

    Systém vydávání balíků je teď na poště vpohodě, (pokud to není malá pošta s 1 - 2 přepážkama).
    Zadáš kod, číslo a hned vidíš na kterým regálu, v který polici máš zásilku hledat.


    Jak píše KOC256: Není to jednoduchý.
    Pošta je státní podnik a to má daný pravidla takže nemůže si jako soukromník říct: teď na tohle serem od zítřka to uděláme jinak. Je kupa omezení, proč to musí být zrovna takhle a nejde to udělat jinak a líp.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    REDSNAKE:
    REDSNAKE:
    Já bych nesoudil, pokud ten systém neznáš...

    Já ho neznám, ale je rozdíl si něco třídit na počítači a pak v reálu. Je tam spousta proměnných - kdo to kam (ne)nesl, jaká to je služba, jak to je velké, ...
    Dokážu si představit hodně divoké scénáře, jak z jedné pošty vyjde 20(?) nebo i více (?) pošťaček každý den, vrací se a mají nějaké nedoručené zásilky, něco se nedoručuje rovnou, nebo se odkládá na další den, atd. A v tomto udělat nějaký dokonalý systém... hmm... Myslím, že je vůbec úspěch, že když si tu tvoji zásilku najde v počítači, že u té přepážky nevystojíš důlek a ona to najde... :)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    A at nezeru, kritizuju teda trochu i dobu doruceni. Jaktoze nejakej balik je u last mile carrier par dni a neco mi tam hnije mesic? Opet bordel ze to nekde zapadlo a budou to resit az se prohrabou to hromadou na dno, mozna.

    Ono staci kdyz jdu tady u nas na postu, predam vyzvu, postacka si to dohleda v pc dle cisla, opise si nejaky kody a zacne se prohrabavat asi tak deseti krabicema, skrinema a dalsima policema narvanejma zasilkama. System total zero. A takhle je to na poste se vsim..

    Fuj to jsem se nasral takhle k veceru.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    JOPS: To si evidentne nerozumime. Ja nekritizuju neco dorucit vcas. Ze posta neumi dorucit vcas ani doporuceny dopis po cr, to uz jsem si zvykl. Ja kritizuju zjevnou nesystemovost. Ze davaji do schranek vyzvy na baliky ktere uz jsou nekolik dni vyzvedle. To je imho zjevna nesystemovost a znamena to jedine. Posta pracuje s blbejma datama nebo roznasi vyzvy k vyzvednuti ktere lezi nekolik dni nekde vytistene.

    A ze jsou pretizeni? Jsou a co? Resenim asi je propustit 1500 zamestnancu, aby se ten proces dorucovani zrychlil.

    Fakt bych je neomlouval
    JOPS
    JOPS --- ---
    MUXX:

    REDSNAKE:

    ted nedavno jsem cetl na blogu zasilkovny toto

    "Meziroční růst máme až 120 procent. Nyní jsme ve špičce, aktuálně to znamená zhruba 400 tisíc zásilek za den. V těch největších dnech očekáváme až 600 tisíc zásilek za den,“ uvedl Šmíd s tím, že za normální situace je počet odbavených zásilek za den přibližně 150 tisíc."

    Z meho pohledu to musi byt strasny masakr a co zaziva posta, DHL, PPL a ostatni, tak se divim, ze jeste vubec neco chodi :)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    MUXX: Tak u nas na p4 je tohle leta setrvaly stav, korona nekorona, coz je zase asi dlechti, ze uz pred pandemii padli na takove dno, ze uz neni kam snizovat standard..
    MUXX
    MUXX --- ---
    REDSNAKE: Ja uz to teda cely beru cely jako legraci. Kdyz objednavam z ciny tak nic seriozniho neocekavam.
    Pravda je, ze mam vyhodu - postacka mi nechava vsechno za dverma a usetrim si vyzvy/oznameni. Last mile carrier mam od 3.11.

    Mluvil jsem se sousedkou co podnika a potvrdila mi ze tohle porad trva: https://www.idnes.cz/...ce-black-friday-dopravci-prepravci-omezeni-rust.A201201_130158_ekonomika_jla
    Dostala omezeni na to kolik muze denne posilat baliku. Rikala, ze PPL to jeste celkem dava, ale treba Zasilkovna nestiha vubec. V tyhle situaci od posty uz neocekavam nic :D

    Umel by mi nekdo vysvetlit, proc EU ma dvojkolik a FR ma trojkolik? https://www.aliexpress.com/item/32850708279.html
    Samozrejme jsem vzal omylem EU verzi a musel jsem si tam navrtat diru abych to vubec dostal do zasuvky. Co jsem se koukal, tak to takhle ma kazdej druhej "EU" meric na ali. Netyka se to jenom tehle verze/prodejce.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    dneska opět folklór na poště, ve schránce jsem objevil výzvy na balíčky dávno vydané. Jsou to naprostý retardi, na to se nedá nic jiného říct.

    Měsíc zhamanej balík u Last Mile Carrier je už taky mazec. Nemám slov, radši, abych nebyl vulgární..

    POSEIDON
    POSEIDON --- ---
    MUXX: takova stredni, 18x15x3cm, 100ks cat5 konektoru.
    MUXX
    MUXX --- ---
    POSEIDON: Jaka velikost? Nekdy mam podezreni ze cim mensi, tim dyl to trva.
    POSEIDON
    POSEIDON --- ---
    MUXX: me ted konecne prisel balicek z cervna, status Delivering od 2020-06-06, davno refundnuty :)

    KOC256
    KOC256 --- ---
    REDSNAKE:
    hehe...

    KOC256
    KOC256 --- ---
    Taky jedna zkusenost s disputem/refundem.

    Objednal jsem si kopii noveho Apple Watch navlekaciho pleteneho reminku (https://www.apple.com/...-uhlov%C3%BD-pleten%C3%BD-navl%C3%A9kac%C3%AD-%C5%99em%C3%ADnek-velikost-4). V podstate den po uvedeni Applem to nabizel Alik... U Apple v cene 2700 Kc. U Aliku v cene cca 10$.

    No ale cca tri tydny to porad nebylo shipped a i na aliku sla ceny vyrazne dolu... Uz jsem to chtel stornovat, kdyz se najednou zm,enil stav na shipped. RIkam, OK. Objednal jsem si to za tu cenu je fer to dotahnout...

    Ale prisel mi ten kus ponekud tesnejsi. A jelikoz nebylo na nem ani oznaceno, zda to je ta velikost co jsem si objednal, tak jsem otevrel disput kde jsem situaci popsal a dolozil i fotky, jak me to otlacuje...

    Cekal jsem nejake smlouvani o cene, pripadne zamitnuti, ale doslo jen suche OK, penize vam posilame na ucet, zbozi nepozadujeme zaslat z5.

    Trochu se citim provinile, ale rikam si ze uz tolikrat se mnou vyjebali (i kdyz asi jiny obchodnik) ze, co uz...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam