• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASAXDealextreme - laciné gadgety a spousta dalšího z Číny
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    prvně jsem taky samozřejmě šel po stopě, že jsem to objednal jinde. ale při důkladnější paměťové rešerši sem dospěl k závěru, že sem to nakonec koupil na alíku - přihlašoval jsem se na svůj ali účet. a v historii mi tam toho taky asi dost chybí, i když už si samozřejmě za ty roky nepamatuju, co jsem kde koupil. je to fakt divné, ale skoro jistě si vzpomínám, že sem se k tomu displayi proklikal přes fotky z googlu, přes nějakou jinou jazykovou mutaci ali, ale na 98% sem si jistý, že to šlo z ali :( což je fakt divné, protože ani v mailu k tomu není jediný stopa. na každý pád už to nemám kam vracet a zůstává mi tu dilema, jestli do toho tabletu narvat další prachy a pokoušet se to opravit, protože při extrakci baterky jsem tuto včera odpálil a navíc to vypadá, že ten digitizér jenom tak levou zadní nerozloupnu a musel bych pořídit ještě jeden nový, do kterého ten display nanovo nacpu, aby to nakonec vyšlo cenově jako nový hotový tablet ... ale to už sou enom moje zcestné úvahy mimo téma.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    QWWERTY: a ať shoří v pekle všichni, kdo neumožní export historie objednávek do excelu/csv
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    DOKKTOR: mám tam úplně všechny 6 let zpátky
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    DOKKTOR: mam vsechny objednavky az do 2018
    nabizi se otazka, jestli jsi to nebral na nejakym jinym cinskym shopu - ebay, banggood, gearbest, dealextreme, ... me osobne uz se totiz driv stalo, ze jsem dohledaval zpetne objednavku a po hodine hledani jsem zjistil, ze ji hledam u spatnyho cinana


    ad ali-iobjednavky - neskutecne me irituje to jak tu stranku prekopali, ze uz se neukazuje textovy seznam, ale obrazky (a ani ne vsechny) a musi se to rozkliknout + misto stranek je tam ten posahany infinite scroll (na tlacitko)
    at updanou ruce kazdymu frontendistovi, ktery tohle kdy implementuje a vybouchne hlava kazdymu projektakovi, ktery to zakaznikovi nerozmluvi
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    DOKKTOR: Teď jsem koukal a bude tam nejspíš úplně všechno od chvíle co jsem se registroval.
    Naklikal jsem jich asi sto a dostal jem se do roku 2020, dál se mě nechtělo klikat
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    to je normální, že aliexpress neuchovává historii všech objednávek? mám neurčitý pocit, že sem s tím měl problémy dycky, ale te?d mi tu leží display za litr, který jsem chtěl vracet a asi bohužel. ani v mailu nemám k této objednávce vubec nic, prostě to přišlo a hotovo.
    CODE
    CODE --- ---
    MATT: sem ?? :) ale hezky
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    PISTA1: Bohužel, žádná podobnost, https://parcelsapp.com/en nedal bližší info ..
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Už sem to psal několikrát . Z ali objednávat tak aby to šlo přes aliexpress shiping, pak nehrozí to že to pošta proclí bez vás ....

    DRIZDIK: Zkus dát to číslo do https://parcelsapp.com/en mají tam vcelku podrobný popis přes jaký uzly to jde, stejně tak vem ty tvoje čísla a jeden z nich bude mít poslední místo stejný jak to číslo od pošty ;)
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    Mně se teď stalo, že mi přišlo to oznámení od ČP, ale s číslem a cenou v tom jejich formuláři, kterou nejsem schopný s ničím od Ali spárovat a tudíž nemám jak vyplnit ani ecep. A v tomhle případě je jak píše RADDINO pro mě bohužel asi jednodušší to prostě nechat projít poštou a něco zapltit.
    MATT
    MATT --- ---
    KOC256: rozdíl to je, ale clo se platí až od 150E
    KOC256
    KOC256 --- ---
    RADDINO:
    Neni rozdil v CLO a DPH (VAT)?
    A taky vim ze platilo, e ty castky na balicky se davaly nesmyslne a tak si posta ocenuje sama.
    QUIP
    QUIP --- ---
    RADDINO: Zkus se podivat v archivu Ceske Televize na Cerne Ovce par mesicu zpatky, je tam dil, kde se prave to resi - jednani posty je protipravni a resi to COI, ale tak jak to v nasem kocourkove chodi, i kdyz tim zakaznikum CP vznika skoda v desitkach milionu, zadneho zdarneho konce se to zatim nedobralo.

    Vysvetleni te castky zakladu DPH je takove, ze se do toho zapocitava sluzby CP a mozna i clo a z toho se pak teprve dela DPH. Navic, pokud jsi jim nedodal zadne doklady, tak tu puvodni castku jenom odhaduji. Vznikaji tim fakt zajimave pripady. A casto tam, kde je free shipping, si jeste CP vypocita imaginarni cenu pustovni sluzby ze ktere ti opet nauctuje DPH.

    PS: ja bych to CP nezaplatil uz z principu. "S teroristy se nevyjednava." :)
    RADDINO
    RADDINO --- ---
    Česká pošta is fcking joke. nerozumím, jak se dostali k částce, ze které je v Track&Trace vypočtené DPH. Navíc v portálu celní zprávy to číslo zásilky neexistuje. Začínám se blížit chvíli, kdy mě čas strávený tohle blbostí bude stát víc, než těm vyděračům těch 240 zaplatit.

    RADDINO
    RADDINO --- ---
    POSEIDON: nikdy. Navíc mě dost překvapuje, že dle ČP Track&Trace mi je DPH vyměřeno z částky 436, nicméně faktura z Ali říká 245
    POSEIDON
    POSEIDON --- ---
    RADDINO: daval si poste nekdy plnou moc?
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    RADDINO
    RADDINO --- ---
    před měsícem a půl jsem si přes Ali koupil 2 baterie do čelovky za 245Kč (zboží + poštovné). v Ali v objednávce to píše VAT included, stejně tak na stažené faktuře (9.98 EUR). Dnes mi do schránky došla výzva, že to mám k vyzvednutí na poště, ale že mám doplatné/CLO 92 Kč + 150 Kč poplatek za službu. Žádná výzva dopředu, abych si to mohl naklikat přes ten portál sám nepřišla. Dá se to nějak rozporovat? Dávat jim to samé co stálo zboží se mi nechce, i když o tu částku ani tolik nejde. Nepřevzít zboží a u Ali vyreklamovat, že nebylo doručeno asi neprojde co?
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    BOAR: se omlouvám, když tam koukám, koukám, že mi to vždy dopravce rozdělil na zásilky, které samostatnou hodnotou spadly pod 150 EUR, takže jsem vyplňoval pomocí eCeP. Tady máš pravdu, že je nutno dělat jinak a nebo přenechat české poště.
    BOAR
    BOAR --- ---
    DRIZDIK: a vyplnoval jsi neco, kde ti cena prelezla 150 E ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam