• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASAXDealextreme - laciné gadgety a spousta dalšího z Číny
    CUKI
    CUKI --- ---
    QWWERTY: jo už to tam i píšou: "Items with duties included
    The listed price is final and includes all applicable destination-country duties and taxes — no extra payment is due at checkout or delivery. Duties are prepaid by us, and if you are still asked to pay on receipt, keep the proof and contact customer service.
    All items are duty-paid. No extra customs fees required.
    All items in this order have been assessed and the applicable customs duties have already been collected at checkout. No additional payment is required from the customer during customs clearance — you will not receive any supplementary tax notice or be asked to pay extra fees to customs or the carrier. The total amount you paid is final. If customs or the carrier asks you to pay these prepaid duties again, keep the proof and contact customer service." včera to tam ještě nebylo.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    CUKI: napr. ali mi to nepochybne pripsal automaticky ... 3 polozky v kosiku co byly do 200,- jsou ted okolo 500,-
    a filtr v dane kategorii na produkty pod 100,- CZK mi vratil akorat 3 reklamy, ale zadne zbozi
    CUKI
    CUKI --- ---
    Jsem tedy dost zvědavej Já už deset dní čekám na to až se to tam připíš automaicky a ono furt nic. Ně je uprdele to clo, ale nechci s tím nic řešit.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    EVILMIND: ta částka je jako volání a mám to asi brát jako znamení honem objednat
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    Jsem to teď zkusil naklikat a Temu tam fixně hází 88 Kč za položku, plus jim nějak funguje i to slučování položek, ale zkusil jsem to teda jen na nějakejch zjevnejch - 5x boty je furt 88 celkem. Ale holící strojek + náhradní břit na ten strojek už se počítá jako dvě věci, stejně jako nějaký blbosti co mám v košíku naházený k těsnění apod se všechny počítají jako individuální věc.
    To by Temu mělo gamifikovat, kup jednu věc a uhodni kterou další můžeš mít v rámci jednoho poplatku! :-)
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    Já na alíku vidím nějakou cenu (třeba 50,-Kč) a nějeké dopravné (43,-Kč) a když dám koupit, tak se tam objeví ta cena (50), dopravné (43) a jako další položka něco jako tax (123,-kč) a u toho ikonka I v kroužku, která říká, že je to odhad na cla a další věci a když ta cla budou stát víc, tak už nedoplácíte a když budou stát míň, tak vám přebytek vrátí.
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    JEREMIUS: nevím, možná to není plošně, a ne každý prodejce zareagoval? U objednávky co dorazila minulý týden jen jedna věc stojí stejně, jinak všechno o cca těch 70-120kč dražší. Plus se tam teda píše "Budou účtovány dodatečné poplatky související s celními poplatky", a máš pravda že když se doklikám k platbě tak tam přibyl ještě řádek. Tak asi zdražili dvojnásob preventivně no... :)
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    EVILMIND: Já se teda dívám na Temu a vidím tam položky za desítky Kč, takže určitě nejsou v ceně ty 3 €. A když se proklikneš k objednávce, tak je tam "Customs clearance service fee"
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    CODE: turecky mezisklad to neresi - neni v EU. distribuovat do meziskladu dava smysl tak mozna nejpopularnejsi produkty, ale rozhodne ne plosne
    CODE
    CODE --- ---
    EVILMIND: ja tusim ze to dovanoc vyresi, a bude uz EU mezisklad v NED, TUR, apod ...
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    Schválně jsem si proklikal pár starších objednávek z Temu/Ali, jestli se to ode dneška změní, a přijde mi, že si tam tu novou EU přirážku přičítají automaticky, takže nebude třeba se obávat lokálních problémů? Nejvíc je to vidět na věcech za dvacku co teď stojí vesměs plošně kolem stovky...
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    QWWERTY: myslim to tam, nebo v nejakym jinym clanku co jsem dneska procital, zminujou, ze zvladnou kontrolovat nejaky 1 procento zasilek jen. Takze nebude nutny zadny ojeby s lokalnima skladama, coz stejne nechces - kdykoliv mi dneska neco spadne nahodou do objednavky z lokalniho skladu, hned to poznam, protoze k tomu naskoci raketa postovneho misto nuly... :-)

Takze predpokladam to bude jak rikas maximalne budou namatkove kontrolovat kdyz to bude podezrele.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    EVILMIND: osobne bych cekal, ze to probehne stejne, jako kdyz se pridavalo DPH - ali to prihodi uz v ramci objednavky a vyresenu
    (a imho jednotlive celni urady nemaji kapacitu na processing poplatku za male zasilky)
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    Koukám ten novej poplatek by měl přihazovat sám obchodník, nikoliv celníci jak jsem si doteď myslel?
    Temu, Shein i AliExpress: Ceny a nové clo v roce 2026
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-byznys-trendy-analyzy-vymahat-pravo-je-tezke-tvrdi-celnici-nove-clo-muze-zdrazit-zbozi-o-75-korun-305678
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ale jestli to je ošetřeno až při dokončování objednávky, to jsem nezkoušel, pravda.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LOVE_DALI: Tak neznam samozrejme vsechny weby a nevim jestli to maj implementovany ale treba https://www.rigad.cz/zaviraci-noze
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    REDSNAKE: To není pravda. Např na alkohol.cz to mají taky. V combu s Balíkovnou (pokud pamatuju dobře).
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    QWWERTY: Proc to pak neresi ceske eshopy? Tam odkliknes max ze ti je 18 a nazdar. Zajimave
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    REDSNAKE: support response
    "You must be of legal age to view and purchase age-restricted product(s), in accordance with applicable legal requirements such as the Regulation (EU) 2022/2065 Digital Services Act."

tzn. je to neco, co plati uz 4 roky. ofc zadna odpoved na to, proc presli na novy proces
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam