• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    Vytápění všeho druhu. Pochlubte se, sdílejte zkušenosti, recenzujte dodavatele...
    rozbalit záhlaví
    SANOUK
    SANOUK --- ---
    PISTA1: Safety first.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Bude sněžit... Čas chystat topení ;D

    HERKULES
    HERKULES --- ---
    Tak jen tady doplním praktické info po instalaci, na kterou jsem se ptal ...

    Bohužel se nezdařila. odpojil jsem stávající prostorový termostat a postupoval podle návodu na instalaci nového Vitotrol 100-E

    Prvně se mělo nastavit na kotli, při uvádění do provozu zařízení na mód "15: regulace jednotlivých místností (zap/vyp)“ nebo „16: regulace jednotlivých místností s modulací (Modulation control)“ ... bohužel už toto píšou v návodu kotle, že lze udělat jen přes sw nástroj, přímo na kotli tato možnost chybí.

    A i když jsem pak postupoval do dalšího bodu

    Pro spojení zařízení Viessmann s Vitotrol 100-E, aktivujte „bezdrátové zařízení Low-Power“ na regu- laci vašeho zařízení Viessmann.

    Tak v plikaci ViGuide nebyla možnost připojení termostatu možná, chce to kotel přepnout operační režim .. ale jak na to, to fakt netuším :(

    I když jsem si jistej, že to bude činnost na 10, max. 20 minut, asi to nezvládnu svépomocí, pokud nikde nenajdu postup krok za krokem. Což se mi nedaří

    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    Já si na kotli moci nastavit, zda pozitivní signál je když je obvod otevřený, nebo zavřený.
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    COWBOY: Jo takhle. To asi smysl dává. To je fakt.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    HERKULES: Jasně. Ale kdybys tam neměl žádný termostat, proklemuješ to? Asi ne. Ale klidně to zkus. Maximálně to bude fungovat jako bez termostatu a bude to vypínat čidlo na kotli.
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    COWBOY: No ke kotli bude připojenej pouze bezdrát
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    HERKULES: A co když tam žádný termostat mít nebudeš?
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    COWBOY: No, nebo to může být tak, že ten bezdrátový termostat to spouští "softwarově" a bude to fungovat, spustí se to, když ten kontakt nebude proklemovanej?
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    HERKULES: Asi bych nechal volně. Když proklemujes, tak by to nejspíš fungovalo tak, že by kotel pořád topil. Protože právě to je princip toho termostatu, který ten kontakt sepne, když má kotel topit. Mi napovídá selský rozum.
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    COWBOY: Jo jo, bezdrátový modul je přímo v kotli. Jde mi spíš co udělat s tou svorkou, ze které vytáhnu kabel současného termostatu. Proklemovat, nechat volně.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    HERKULES: Ten kotel neznám. Já mám bezdrátový termostat, který je bezdrátově spojený s modulem na kotli, který byl zapojen místo toho klasického termostatu. Ale pokud to je všechno stejná značka, tak možná ten modul je přímo v tom kotli a žádný dodatečný modul nepotřebuješ.
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    COWBOY: Díky. Já už jsem to soukromě řešil s RATTKINem.

    Jde mi hlavně o to, jak přenastavit kotel, je to jiný druh termostatu a jestli po vypojení drátového termostatu ten konektor proklemovat.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    HERKULES: Ta aplikace to nejdřív jenom připojí. Obdoba připojení jiného termostatu. Teprve po připojení to budeš případně nastavovat.
    NTR23
    NTR23 --- ---
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    v manuálu (nového) je právě, že se přes servisní app (ViGuide) proveden připojení jednotky. A já nevím, aby to neprovedlo nějakou změnu nastavení a přestane to topit :-)

    Našel jsem i pár youtube videí, ale jsou tak debilně sestřihaný, že tam ty podstatné kroky nejsou ...

    Hele možná to bude lehčí, než připojit komp na wifi, ale toho se tak nebojím, protože už sem to semtam dělal :-) tohle jak je nový, tak se bojím, abych jen nedokurvil stávající funkční systém ...
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    HERKULES: v manuálu by měl být postup, aspoň pro ten stávající, mělo byu to být hodně podobné
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    RATTKIN: jo, to nastavení si chci opsat .. projisototu. Nicméně, ten termostat, který chci připojit, je bezdrát, kdyby to byl drátový, tak by stačilo přepojení, tady se bojím nějaké změny nastavení aby se připojil ten nový bezdrát a nidke jsem to pořádně nenašel ...
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    HERKULES: ofoť si nastavení.
    Můj termostat má jen dva dráty, tohle asi bude mít něco víc, ale bývá to hodně blbovzdorné. Připojuje to topenář, tak nečekej žádné IT orgie.
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    SANOUK: Díky moc. Napíšu kdyžtak SZ
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam