• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    SVANC: takze tak mesic prace nez ma clovek zasobu na zimu :D
    ale klidne bych si nejaky doma delal, jen bych potreboval stepkovac, ted mam desnou hromadu vetvi na zahrade co jsem orezal stromy a chtelo by to nejak lip zpracovaty nez postupnym lamanim a palenim.
    SVANC
    SVANC --- ---
    OGMIOS: Podle tempa na videu vychází kubík briket odhadem na čtyři hodiny práce. Samotné lisování, bez přípravy a transportu směsi. Takové brikety zahřejou hned několikrát, ale pro každého to asi není... :)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KACHNIK: asi zabava na trochu dlouho nez clovek udela zasobu na zimu :D
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KACHNIK: jo ja ted zkusil taky nejaky brikety z obi co meli vcelku za levno a se to rozpadalo a horelo moc rychle a nic z toho ve finale nebylo. holt to clovek musi vodzkusit nez najde to co za to stoji.
    KACHNIK
    KACHNIK --- ---
    A ještě tip na letní hrátky pro kutily http://www.youtube.com/watch?v=U6K3xlmf6DY
    KACHNIK
    KACHNIK --- ---
    Protože jsem podcenili zásoby briket na zimu, jali jsme se v rámci průběžného doplňování testovat různé druhy v okolí dostupné.
    Zatím ozkoušeny 3 druhy briket z tvrdýho dřeva mají všechny zhruba stejnou výhřevnost, vyrovnají se černýmu uhlí. Cena za 10kg 47.50 - 55kč. Nejdražší neznamená nutně nejlepší, za 49kč jsme koupili šunt, kterej se rozpadá jen se na něj podíváte. Z praxe - naše kamna naložený dřevěnejma briketama, do 30 min teplota v okruhu 60-70 stupňů, v troubě 150-200 stupňů, plotna rozpálená tak, že i na kraji se vaří voda, vydrží bez přikládání kolem 4h - 6h, minimum popela (v tomhle ohledu uhlí předčí).
    Jeden druh briket z biomasy. 7kg za 26 kč. Výhřevnost je srovnatelná s pochcaným senem (stejně jako zápach), ani po hodině naložení a pořádnýho rozhoření nejsou schopny vyvinou vyšší teploty v okruhu než 42 stupňů, v troubě by se dala skladovat zmrzlina a na plotně sedět (jo trochu přeháním, voda na čaj se za tu hodinu uvařila). Za tu hodinu už byla kamna plná nehřejícího popela. Asi jako když spálíte karton, spousta svinstva, žádný teplo. I klestí ma vyšší výhřevnost a míň zbytku. Nechápu co je na těhlech briketách ekologickýho a ekonomickýho. Aby mi neumrzla v zimě prdel, musela bych jich nechat navíz 4x tolik co těch dřevěnejch a ještě sedět nonstop u kamen a házet to tam.
    Ještě chcu zkusit smrkové brikety.
    KACHNIK
    KACHNIK --- ---
    PISTA1: Jen aby v tom nebyl nějakej háček, třeba devatero hor a dolin... :)
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Tak před chvílej volal hajnej jestli nechci dřevo. To nám ten rok pěkně začíná :D
    KACHNIK
    KACHNIK --- ---
    Multifunkčí kamna plným provozu :)
    INCUBUS
    INCUBUS --- ---
    SVANC: máš krásnej strojní park.... :o))
    SVANC
    SVANC --- ---
    DENDROBATA: Přesně tak, ta velká krabice je větrací jednotka Atrea. Bílá krabice vpravo u podlahy s plexisklovým horním krytem slučuje výstupy čtyř samostatných trubek zemního registru.

Btw ty bílé trubky, které čouhají ze země v levém dolním rohu, jsou od centrálního vysavače. Docela dost trubek v baráku... :)
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    SVANC: Ty stribrne roury, to je k rekuperaci?
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    SVANC: neznám lepší, v kotli sem tuhle sezonu topil 3 dny :)
    SVANC
    SVANC --- ---
    PISTA1: Klubky, ty jsem měl v chalupě, než jsem postavil :). To jsou náhodou dobrý kamna.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Nojo no, na vas nemam :)
    SVANC
    SVANC --- ---
    TANTRAMAN: Popisoval jsem to tady:
    SVANC
    SVANC
    SVANC
    Za letošní zimu jsem zatím topil v krbu 10x a vidím to tak, že bude potřeba zatopit ještě 2x nejvýše 3x.
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    zajímalo by mě, jak to máš řešený. čím topíš, výkon/náklady ?
    SVANC
    SVANC --- ---
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    Moje strojovna

TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    pro Pražáky, 21. - 24. února

MODERNÍ VYTÁPĚNÍ
    http://www.modernivytapeni.cz
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam