• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Potřeboval bych pomoct.
    V létě byla provedena rekonstrukce tepení (komplet) s parametry:
    Vaillant VU 186/3-5 ecoTEC plus
    Jde o byt v bytovém domě a jsou zde 4 pokoje.
    Bohužel nejblíže u kotle jsou 2 radiátory v ložnici (cca 5m) a ty hučí uplně nejvíc.
    Pokud je hlavice na 3 a méně tak nehučí (zavřou se teplotou). Pokud dole přiškrtím tak nehučí až v momentě, kdy pak topí tak na 10%.

Vedle (3m) je další radiátor a ten hučí už méně)

Pak je z toho vedena druhá větev (cca 8m) a tam už to nehučí vůbec.

Problém je, že ty první 2 radiátory jsou v ložnici a tam se opravdu nedá v noci spát, když to hučí.

Topenář říkal, že si na to máme zvyknout. Což se nedá.

Nemůžete někdo poradit, případně neznáte v Praze nějakého šikovného topenáře?
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    PISTA1: me taky, ale bratra bych zastrelil. von je muj kun ve spojeni s lesama a celej rok mu rikam at mi dohodi drevo kdyz furt mluvi s hajnejma a von nic..az nedavno sem ho sprdnul v hospode ze to je s nim nahovno tak se pochlapil a dohodil mi drevo. ale jo jak rikas, touhle dobou je to pozde :D
    ale taky je to moje chyba, ja jak nechodim do hospody tak na me vsichni zapominaj..kdybych chlastal pravidelne tak se ty veci domlouvaj mnohem lip :D
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    OGMIOS: Ono něco jinýho je když to narveš suchým smrkem, to by váhově odpovídalo těm 80cm :)

Nic proti, ale mě se jen líbí, jak se udělá po ránu kosa a začne se topit. Tak všichni okolo začnou zběsile schánět a řezat dříví :D
    Příjde mě to krapet pozdě :)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    PISTA1: no vidis a ja si rikal nejdriv ze ty kola jsou naky meky :D kdyby si to clovek radsi spocital vid :D
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    POHODAVOLE: no ja se ptal v pujcovne jak moc ho muzu nalozit drevem, chlapik rikal ze tak 900kg a ukazal kam az mam nakladat drevem(tech 70-80cm) tak jsem to tak nalozil :D akorat jsem si myslel ze ten vozejk je klasika 2x1,2m. az vlastne kdyz jsem dovozil jsem si ho zmeril pac mi pripadal nejakej velkej.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    OGMIOS: kubík mokrýho buku má kolem tuny, tak si to spočítej ;)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    OGMIOS: 2,5 cbm je hrozne moc, ja vozim max 1,5 - 1,7 a taky pekne sedi, ale zas pravda, ze je muj, tak ho setrim :)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    OGMIOS: s cimz sem taky mel vec ze jsem nalozil vozejk (z pujcovny) a rikam si jak ma prazdny kola ze jsou tak meky ze to jede skoro po rafkach a ze jak se budu doma votacet tak to musim dofouknout. no mel jsem tam tak 70-80cm vysoko buku 50+prumer. no myslel jsem si ze to je malej vozejk. doma to jdu dofouknout a v kolech skoro 3 atmosfery tak jsem to uz nedofukoval. no ve finale jsem si zmeril vozejk a byl 245x145..coz dela nakejch 2.5metru nacucanyho buku. takze kvizova otazka je..kolik to kurna vazilo? :D
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    QNEDLEEQ: a nebo to samy s mistnim hajnym/lesnikem u jakykoliv spravy mistnich lesu. u nas jsou treba vojensky lesy tak se to resi uplne stejne. jdes za hajnym, reknes si o samovyrobu a jedes. kuprikladu vybirka po prorezavce je u nas asi 50kc za ted nevim jestli kubik nebo metr. ja ted byl v pondeli na buku kterej byl fakt obri, samovyroba a diky tomu ze bratr ozelil cenu za to ze to vytahal vyvazeckou tak jsem to od lesu mel jen za 250,-/1qm. 5 kubiku doma a dvorek skoro plnej.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    QNEDLEEQ: doporucuju zavolat na obec a zeptat se na jmeno mistniho lesnika, kterej sefuje obecni lesy a ten ti jiste rad nabidne samosber :)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    HAWKS: no ale aby se potom nespletl az to bude rezat a nevzal to i stim plotem vid :D
    no nicmene klobouk dolu, je to pro me drevozasobovej buh :D
    ja bych mel jit zejtra zpracovat nejakej ten buk do lesa. tak sem zvedavej kolik toho ve finale bude.
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    OGMIOS:
    toz mu nemel ukazovat...pristi rok ho trumfne..
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    PISTA1: 25metru. teda pokud ta hromada neni az k tomu plotu za tim. pak toho bude 4prdele :D
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Zas nějaký dřevo doma, stačilo 5 dní a už z toho hrabe. Včera a dneska sem musel dávat velkýho bacha abych se nefik pilou.

Ta fotka pěkně klame, toho dřeva tam je daleko víc než vypadá.
    Beru tipy kolik toho bude metrů narovnanejch ve hráni :D
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    POHODAVOLE: muze mi prosim nekdo poradit jaky mam koupit cerpadlo? K podlahovce mam Grundfos, tak bych chtel stejny, ale netusim jaky typ a jaky vykon.

Diky!
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Btw to nedelate revize na komin? Byl jsem informovan, ze krom jednou rocne od revizaka se ma komin cistit jeste 3x svepomoci :)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    PISTA1: jo ja cistil komin vloni, respektive jenom dole vybral saze. komin je starej cihlovej odhaduju 15x15 vnitrek a bylo tam odspoda asi 1,5m sazi. jak dlouho to nikdo predemnou necistil nemam paru. ja tam jsem 2hej rok na baraku.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    PISTA1: hele nedehtuje zrovna minulej tejden sem cistil pruchod do komina a vsechno suchy saze. je to hodne suchy drivi, hori si to tam, pomalu se to prokousava tim drivim a klidek. navic asi tech mejch 11kW vodniho ohrevu na krbovy vlozce je malo na to co mam. mam k tomu totiz 1000l akumulacku a pul kilometru podlahovky a tak se v podstate za beznyho provozu drzim nekde 50-60C. bud musim nalozit uplne plno drivim a mit tam az po krk zhavyho a pak to jde na 70C a nebo zavrit akumulacku, ale pak nemam teplou vodu a podarilo se mi to takhle minulou zimu parkrat vyhnat az ke stovce. diky tomu objemu vody to ma taky dlouhou setrvacnost. tak v 9-10 vecer tam soupnu tak 5polinek a rano tam bejva jeste zhavy, kupodivu to teplo z toho vodniho plaste udrzuje ten ohen dyl. a kdyz to vyhori uz v noci tak stejnak pak to jeste topi celej den nez prijdu z prace a znova zatopim. tech 1000litru akumulacky mi vic neda s tema 60 stupnama.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Jak teď všude zas stašej, že ti chytne chalupa od ucpanýho komína, tak sem se do toho dneska taky pustil.
    U našich sem našel parádní štětku s jemnejma drátěnejma štětinama a 2kg závažím která je cca o cenťák širší než díra v komínu. Komín nebyl podle tetky čištěnej dobrejch 5 - 6 roků. Musel sem ještě 2kg závaží přidat a dalo mě to půl hoďky, než sem se dostal na dno. Pak sem ho párkrát protáh pěkně v celý dýlce, aby byl pěkně čistej :D

Je docela sranda stát na vršku komína, pouštět dolu štětku a pozorovat prochazející houbaře jak blbě čuměj :D
    Ono se to nezdá, ale je to fakt pěkná vejška :)

Co mě fakt potěšilo je že ta azbestová truba není jen nástavec jak sem si původně myslel, ale prochází až dolů do kotelny, měl sem strach že budu muset časem vložkovat komín, ale tohle fakt paráda a ušetřilo mě to spoustu starostí :D

Na to že ten komín nebyl tak dlouho čištěnej, jsem vybral jen jednu 20l pixlu sazí,to mě příjde hodně vpohodě :)

No a nakonec sem se kouknul jak to vypadá zespoda v čistým komíně :)
    Protahlej komin - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=dVFomIkPYjw

Tak a teď už se nemusím bát topit :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam