• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    Vytápění všeho druhu. Pochlubte se, sdílejte zkušenosti, recenzujte dodavatele...
    rozbalit záhlaví
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    POHODAVOLE:
    ta pruzinka je tam jen k tomu, aby drzela termostat u trubky, pokud se bavime o tom samem
    ale prenos tepla mezi trubkou a bimetalem je pres tenky styk termostatu a trubky, je to dost ovlivnovano teplotou okoli..proste to stoji za hovno
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    HAWKS: zkusim mrknout, jestli neco podobnyho nenajdu na dx, kdyz uz tam budu nakupovat :)

Jinak s tim termostatem to moc nechapu, ze trva tak dlouho nez zareaguje na zmenu teploty pritom je ten dratek pekelne uzkej, tak by clovek rekl, ze prenese teplotu rychle..
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    POHODAVOLE: termostat na pruzince je nestesti..mel to tchan na kotlu a nedalo se to nejak rozumne seridit..kdy to bylo na teplote 40,tak sepnulo cerpadlo az kdyz kotel pomalu varil a kdyz jsem to stahl niz, tak zas kdyz kotel chladnul, tak cerpadlo jelo, jeste v dobe, kdy byl kotel jak psi cumak..

koupil jsem kdysi u flajzara termostat s DS18B20 cidlem a mam klid, dnes bych koupil ten zminovany z ebay, tenkrat jsem ho neznal

PISTA1:
    mam jednu meteostanici od hnujdaje a ta ma u externi jednotky dokonce maly jack konektor,kam se strci externi snimac, treba za okno a ta jednotka pak misto teploty svoji ukazuje teplotu na tom venkovnim snimaci a bezdratove to prenasi do hlavni stanice
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    UNDERWORLD: Když sem kupoval dakona našel sem ho v eshopu kterej měl odběrný místo asi 30km od nás za 15,4k.
    Zašel sem do místní firmy a zeptal sem se za kolik mě ho prodaj, prodavač se vytasil s výhodnou nabídkou. Katalogová cena výrobce je 21k, on mě ho nechá za 19,5k :) Tak sem vytáhnul vytisklou nabídku z eshopu a zeptal sem se ho co by říkal na tuhle cenu? No 10 minut tam cosi počítal projížděl různý katalogy jak na netu tak papírovým kroutil se u toho a vzdychal jak kdyby to měl doplácet ze svýho, ale nakonec teda že cenu dorovnat nemůže, ale nechá mě ho za 15,6k :D Tak sem vytáhnul 2k zálohy a zrovna ho objednal. Když si vezmu, že přijít tam jen tak bez přípravy tak vyhodím zbytečně 4k do luftu, mě od prodejce příjde jako docela sviňárna, a to nepochybuju že na tom stejnak ještě minimálně 2k marži maj.

Takhle sem za 19,5 pořídil komplet všechen matroš k topení co sem předělával :D
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    UNDERWORLD: ja koupil v hornbachu, doprava byva na nejake modely zdarma a hlavne maji zaruku nejnizsi ceny, takze vytisknes nejlepsi nabidku z netu a oni zlevni jeste o 10%. Vzdycky je dle me lepsi jednat s Hornbachem ohledne reklamace atd. nez s netovym obchodem, bohuzel mi naskladnili kamna v jiny barve, byl jsem tam ve spicce, takze reseni trvalo okolo hodiny, ale zas jsem dohodl dopravu zdarma (k mymu modelu nebyla doprava zdarma) a do tydne dovezli spravny, takze jsem spokojenej. Dej pozor na to, ze nemaji vse vystavene na prodejne / na netu. Moje kamna bezne nevedli, ale objednali je..

PISTA1: ok, tak ja ho objednam. Dnes topila zena a pro jistotu otevrela 3 radiatory, takze to mame furt okolo 40 a uz nemam tolik strach :)
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    POHODAVOLE, POHODAVOLE: Neznam, nemůžu hodnotit, ale bude to všechno +- stejnej šunt :D
    Od chvíle co sem začal nakupovat na e-bay tak DX tak nějak nemusím, vadí mě už to že musít dobu čekat než to vůbec pošlou. Na ebay to max 3 den odchází, ale v naprostá většina do 24h, reklamace taky naprosto bez problémů.
    UNDERWORLD
    UNDERWORLD --- ---
    Poradte kde koupit krbová kamna. Myslíte že je lepší kamenný obchod nebo e-shop?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    POHODAVOLE: jeste jsem objevil tento..

SJF-628 1.4" LCD Smart Digital Temperature Controller w/ Remote Control (-10~120'C)
    http://dx.com/...d-smart-digital-temperature-controller-w-remote-control-white-black-10-120-c-206817
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    PISTA1: btw budu si objednavat bodovky, tak co kdybych vzal toto?

http://dx.com/...d-red-light-intelligent-digital-thermostat-temperature-controller-white-grey-207566

Je to i na 220, akorat bych koupil redukci na zasuvku a mam tu i jistotu vraceni penez, kdyz se posere. Uz jsem tam reklamoval tri zarovky a vzdy s uspechem. Dnes mi dokonce uznali reklamaci u rok stary bodovky na zaklade fotky..
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    PISTA1: tento uz je v poradku?

220V Digital LCD Thermostat Temperature Regulator Controller Aquarium Fish Tank | eBay
    http://www.ebay.com/...ler-Aquarium-Fish-Tank-/181149066748?pt=US_Weather_Meters&hash=item2a2d5365fc

A tato baterie bude kapacitne stacit k ty Alphe 2 nebo staci i slabsi?

Varta Blue Dynamic 12V 60Ah 540A, 560 409 054 od 1 517 Kč - Heureka.cz
    http://autobaterie.heureka.cz/varta-blue-dynamic-12v-60ah-540a-560-409-054/
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    POHODAVOLE:Klasická autonabíječka (obzvlášť marketova za 500) opravdu není zdroj vhodný pro napájení jakékoliv elektroniky :(
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    PISTA1: mohl bych to krmit autonabijeckou, ale mrknu jeste po 220 v :)
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    POHODAVOLE: Já si koupil do traktůrku úplně tu nejlevnější 44Ah s tím že jí přes zimu hodím k UPSce.

POHODAVOLE: Oba dva sou funkčně stejný jen jinej vzhled a ten co mám já má přepínací kontakt(ten druhej jen spínací), dej si pozor na napájecí napětí, já bral na 12V, protože to mám na 20m UTP kabelu a mám tam i další 12V teploměry, pokud ho budeš dávat přímo někam k čerpadlu tak si pořiď na 220V a nemusíš řešit zdroj ;)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    PISTA1: btw ty mas primo tento ne si psal?

http://www.ebay.com/itm/190898629087?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649&afsrc=1

Ja pak nasel jeste tento typ:

110V Digital LCD Thermostat Temperature Regulator Controller Aquarium Fish Tank | eBay
    http://www.ebay.com/...ler-Aquarium-Fish-Tank-/181149070771?pt=US_Weather_Meters&hash=item2a2d5375b3
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    PISTA1: no prave v hlavnim aute mam novou vartu koupenou loni a v druhym obcasnym aute je baterka v klidu, tak se mi prave uplne nechce davat 2 k za poradnou, kdyz s nim jezdime obcas, ale promyslim. Jinak kapacitu by si prosim volil jakou?
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    DOKKTOR: Jo vím že by nemělo, ale jistota je jistota a fakt nemám chuť mít ve sklepě natlakovanou parní bombu.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    PISTA1: na starém baráku sme měli taky otevřenou expanzku na půdě. byla enom omotaná vatou a nezamrzalo to.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    POHODAVOLE: Jo přetopit to není fakt problém :) Jak sem rád za otevřenou expanzku kterou to kdyžtak jen probublá ven :)
    Akorát řešim jak zabránit zamrznutí, protože je na studený půdě a v systému mám čistou vodu. Takže plánuju ještě jeden termostat, kde do ní hodím čidlo a topný tělísko z akvárka :) Ještě sem teďměnil fridex v autě tak možná těch 5 litříků naleju do expanzky a bude :D

Vrták normálně koupíš, jak SDS tak do dřeva.

Baterku si kup novou do auta a starou dej k UPSce. :) Máš pak zálohu, že když v mrazech vymotáš baterku v autě tak jen přehodíš nabytou a můžešdál startovat ;)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Jeste posledni vec. Budu muset koupit autobaterii. Je treba koupit k zalohovemu ucelu nejakou ultrakvalitni, kdyz pojede minimalne? Kolik mAh mam koupit?

Diky!
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    PISTA1: no prave ze mam ale je to radiator, kterej je v chodbe, kde je i podlahovka, takze je sice velkej plochou, ale pekelne hubenej, takze jsem prave jeste k tomu priotevrel dalsi, ted cekam az mi zaschne lepidlo, pak dodelam stuk a zapojim posledni radiator, ktery bude pravdepodobne ten druhy, ktery bude stale otevreny na max, je videt, ze neni problem kamna pretopit, kdyz vsechny hlavice zavrou a podlahovka je nahrata, ten oranzovej mam taky :)

Existuje vubec vrtak do zdi / dreva 15? Ma se pouzit na uchyty k radiatorum Korado Radik. Uz jsem doma pridelal 5 radiatoru a tenhle vrtak nemuzu nikde najit a ve stavebninach ho taky neprodavaj, tak mi to nejde moc do hlavy. Zkousel jsem vyvrtat 14, coz je malo a 16 se nodvazuju. Jeste skocim mrknout do Bauhausu..
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    POHODAVOLE: hoď si do ebay "110 aquarium thermostat"

zkusit nějakou meteostanici a kuchnout čidlo na kus drátu aby šlo přiložit na trubku, jenže tam zas bude problém sehnat něco co bude ukazovat víc než 70°C

Hele ty topíš s uzavřeným okruhem bez aku a nemáš tam pořád naplno otevřenej alespoň nějakej ten radiátor? Docela dobrodruh :)

Jo tenhle termostat (oranžovej:) mám, spíná mě tu mojí "elektrárnu" když se ohřeje krapet voda přesnost je tam plus mínus autobus.
    Mám ho na trubce cca 25cm od kotle zatímco digi má čidlo hned na výstupu kotle. Je nastavenej na 30°C a když zapne šťávu, tak digi ukáže různě mezi 40 - 55°C
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam