• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    PISTA1: peklo :)
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    DOKKTOR: Dokud dávaj, tak beru, byl bych sám proti sobě kdybych to nechal v tom lese válet :) Doufám, že k týhle hráni co sem teď přikryl, se dostanu za nějakejch 5roků ;)

POHODAVOLE: Nemám. Jedu první zimu v novej kotel.
    Ale vedu si pečlivý záznamy :)

Nosím v banánovkách.

Oplocenky Dřevo dny krabice na den
    celkem 38 59
    01.9.2013 14 5
    22.9.2013 6 7 12 1,08
    3.10.2013 4 8 11 1,09
    15.10.2013 4 7 12 1,92
    23.10.2013 2 8 8 1,25
    2.11.2013 3 8 10 1,10
    9.11.2013 2 8 7 1,43
    16.11.2013 3 8 7 1,57

+ cca 100kg uhlí

Stačí? :D
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    PISTA1: klobouk dolu, ses hustej! Mas spocitano, kolik cbm protopis? Musim rict, ze i kdyz uz jedu nejakej tejden zas na drevo, tak si to nemuzu furt vynachvalit a furt me udivuje, kolik muze poleno udelat energie..
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    PISTA1: tyvole, já furt přemýšlím, esi to myslíš vážně. když sem eště bydlel u našich, tak to sme v Lkovém baráku na patro s 6 velkýma cimrama nestopili ani za dvě zimy. (nejaký starý ltinový kotel a ústřední na samotíž)
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Tak sem pro letošek skončil se dřevem :)

Letos sem tomu moc nedal, odhadem něco kolem 20 kubíku :)

Taky koukám, že bych mohl v kotelně pěstovat žampiony :D

PISTA1
    PISTA1 --- ---
    MAKROUSEK: Nejspíš spuchřelý o-kroužky ve ventilu.
    SVANC
    SVANC --- ---
    TANTRAMAN: Soláry mají imho význam hlavně tehdy, když letní přebytky tepla využiješ na prodloužení koupací sezóny v bazénu.
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    SVANC: to je pěkný. na fasádu se chystám na jaře, pokud bude oběživo. a výměna kotle za polskej automat. o solárech v kombinaci s nádrží nejsem moc přesvědčen.
    SVANC
    SVANC --- ---
    Z jiného soudku... Tuhle topnou sezónu dnes topím poprvé. Ještě by to pár dní vydrželo, v suterénu (pracovna) a přízemí je něco málo přes 22 stupňů, ale přijede návštěva a musím ohřát podkroví, kde budou bydlet a kde byla podlahovka (krmená solárem resp. z nádrže ohřívané solárem) vypnuta. A na to už mi zásoba tepla v nádrži nestačí. To jen kdyby někdo uvažoval o zateplování případně rovnou o stavbě nízkoenergetického domu :)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    Zdravim, zacal mi protejkat pojistnej ventil mezi kotlem a zasobnikem na teplou vodu (je na nem napsano 10), protaceni nepomohlo. A bohuzel je v takovym divnym bazmeku - viz obrazek, je to to modry plus ctyri vyvody. Nemate nejakej napad, kde tuhle vec sehnat? (je to sedm let starej kotel Vaillant).

HAWKS
    HAWKS --- ---
    ZONICEK:
    da se to tak rici..kdyz kondenzuje nejvyssi mnozstvi vodni pary uvolnene pri spaleni
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Můžu mít ještě lajcký dotaz. Nejvyšší účinnost kondenzačního kotle je, když kondenzuje = teče z něj nejvíc vody? Díky
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    HAWKS: no vidis to a zrovna nedavno nam tady rikal cestak jak to jde vsechno do prdele ze uz se pomalu boji nekam jit :D
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    OGMIOS:
    hle, ale ja taky koupil do sveho auta blue dynamic, mam ji tam uz patym rokem a nemel jsem zatim nikdy problem se startovanim a to treba auto stoji 14 dni v kuse, protoze jsem na sluzebce
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    HAWKS: jj :)
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    OGMIOS:
    jakej, ze jsou spokojeni s Vartou ?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    PISTA1: pecka dekuju, tak to jsem asi milion let za opicema :)

Muzes mi pls jeste vysvetlit, jak se muze z baterie ztracet kapalina, kdyz je uzavrena?
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    POHODAVOLE: víčka se museli odšroubovávat když se dřív používaly prasácký nabíječky který do baterky rvali pořád velkej proud bez ohledu na napětí, takže se elektrolit pěkně vařil. Pokud používáš dnes už normální inteligentní nabíječku tak není potřeba odzátkovávat, stačí se jednou za půl roku kouknout na hladinu elektrolitu, případně dolít destilkou.

Ono bezůdržbový baterky sou jen marketingovej tah jak znemožněním dolití zničit po záruce jinak dobrou baterii aby si musel spotřebitel koupit novou.

Přitom stačí baterku opatrně navrtat a hned je z ní údržbová ;)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Jeste asi hloupa otazka, ale nechci udelat kravinu. Pochopil jsem spravne, ze kdyz pripojim k ups baterii, ktera je udrzbova, takze se doliva destilka, tak necham otvory zasroubovany a bude se to chovat stejne jako kdyz se nabiji v aute? Kdyz nabijim pres nabijecku, tak jsem vycetl, ze maji byt otvory otevreny, tak bych nerad udelal kravinu.

Diky!
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    POHODAVOLE: tak podle cestaku tenhle vyrok od zakazniku vubec nezazni (delam ve Varte) :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam