Netusi nekdo, jak se da odhadnout adekvatni velikost aku? Pak by me jeste zajimalo, jak funguje zapojeni. Nekdo tu tusim rikal, ze je idealni nejdriv natopit radiatory / podlahu a pak z prebytku ohrivat aku. Jak potom ventil pozna, ze mam hlavice zavreny a ze ma poustet do aku? Kamarad mi zas rikal, ze ji staci dat na vracecku a tim, ze ji zapojim do nejvyssi casti tak pak tolik neztraci teplotu, ale dava mi vic smysl prvni varianta. Kamna mi davaj do vymeniku 7,7 kw a chtel bych topit, tak na 22 max na coz dle me neni treba nejaka ultra energie. Ted davam do podlahy 40, abych akumuloval, takze chcipame, ale verim tomu, ze by ted bohate stacilo pod 30. Mame 6 radiatoru a okolo 40 m podlahovky tusim. Tri radiatory jsou vyply, pze mistnosti vyhreji zatim bohate krbovky. Kamos rikal, ze by dal okolo 500l, ale vychazi z kamarada, kterej ma dvojnasobnej vykon a nadrz pres 1000l, tak by me prave zajimalo, jak se dostat ke spravnymu vysledku. Zena nebude porad na matersky a topice si nemuzeme dovolit :)