• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    Vytápění všeho druhu. Pochlubte se, sdílejte zkušenosti, recenzujte dodavatele...
    rozbalit záhlaví
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    SASOS: 28 trubka mě příjde zbytečně moc. Když stačí na 25kw kotel tak na 13kw by 22 měla stačit.
    Je to jen první návrh kterej budu konzultovat s topenářem, takže se toho může vyklubat úplně něco jinýho.
    SASOS
    SASOS --- ---
    PISTA1: nejak mi v te tve maluvce chybi Cu trubky 28mm, ktere jsem nasel jako doporoceny prumer pro pripojeni aku. Jinak tvemu smutku rozumim. Ja v tom pripojeni jedna nadrze litam skoro za 13tis a to bude stat 2,5m od kotle za jednou zdi ...
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Tak jsem si namaloval nový topení.

součastný stav

moje představy

No a teď sem začal počítat cenu a je mě z toho docela smutno :(
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    Zdravím
    máte prosím někdo zkušenost s odrazem tepla zpět do místnosti (fólie za kamna, plechy,..), zajímalo by mě hlavně ve vztahu k různým materiálům, řeším poměr cena/výkon, na menší dřevěné chatce...
    Aktuálně plánuju v prostoru kolem kamen dát na dřevěnou zeď izolaci, na ní plech a přemýšlím, jestli má ještě smysl pořizovat nějaké odrazové fólie... případně z jakého materiálu ten plech, jestli to má vůbec výrazný vliv (železo, hliník)... případně do jaké výšky od země má tohle smysl.

Máte s tím někdo zkušenost, nějaké tipy, rady?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Vcera se mi podarilo zatopit v krbovkach trochu vic nez bylo treba a ztmavl mi nerezovej kourovod. Pochopil jsem spravne, ze uz nedosahnu puvodni barvy? :)
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    zdravim, dostavujeme patro na RD a premyslime co koupime za kotel (?) , plynar nam vybral tenhle http://kotle.heureka.cz/protherm-tiger-24-ktz/ ma 45l zasobnik, ale zda se nam pro momentalne 3 clenou a v planu 5ticlenou rodinu malo, budeme mit vanu a cas od casu si radi s zenou napustime :]

Potrebujeme neco na plyn, muze nekdo doporucit? (bude slouzit k topeni a ohrevu vody)

uz jsem se ptal vedle, ale radsi se ptam i tu, dekuju
    REZZZY
    REZZZY --- ---
    YBUKO:
    DOKKTOR: díky, mrknu na to
    REZZZY
    REZZZY --- ---
    Ahoj, máte někdo zkušenosti s raketovýma kamnama?
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    PISTA1: ha, i to je celkem možné, to mě nenapadlo. koumám, jak se co nejlíp vyhnout bourání podlah.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    PISTA1: ja prave jak premejslim o novym kominu tak sem chtel taky s ventilackou s privodem externiho vzduchu pro kamna ale nad timhle premejslim ze to bude spis mit tendenci kominovyho tahu. nevim jestli by to ten tah ohne pretahl. aby to potom nedelalo brikule s ohnem.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    DOKKTOR: Nebude mít ta ventilačka klasickej komínovej tah a spíš ti ten vzduch odsávat pryč?
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    měl bych tu další ze série otázek, na keré nikdo neodpovídá ;)
    je velký problém, táhnout přívod sekundárního vzduchu do kamen ventilačkou, co přiléhá ke komínu? jedná se mě o to, esi ten komín nebude pak nadměrně ochlazovaný a tím pádem se zhorší tah. komín stavěný cihlový bez vložky - 15x15cm
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    LIPS: Hoď inzerát do tržiště, sleduje ho dost řemeslníků a lidí co schání práci...
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    HIPISIK: uz je to dobry, byl jsem v lese na souskach tak mam na par mesicu zas zasoby.

PISTA1: hele u me je pruser ze mi tahne skrz barak. chtelo by to novy okna, ted tam jsou stary spaletovy. daval jsem tesneni ale nepomohlo poradne. k tomu jsem taky udelal az zacatkem prosince zatepleni stropu coz taky udelalo svoje. ale verim ze pristi zima bude uz lepsi :D
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    OGMIOS: Jak máš velkej barák? Já sem zatím na 240 banánovkách cca 8 kubíků.
    HIPISIK
    HIPISIK --- ---
    OGMIOS: mam klienta co prodava za 650-700/metr. tak pokud by jsi chtel mohu te dat kontakt
    SASOS
    SASOS --- ---
    Tak kdyz uz jsou tu na pretresu akunadrze, tak ja uz se snad blizim ke zdarnemu konci :)
    Kubatura cca 1200 litru. Armatury uz mam objednane, takze tlakova zkouska bude az po osazeni jimkama a zatkama :)

POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    PISTA1: nemam zadnej merak, ale max mi ukazuje 6w - 7w, kdyz nahrejvam, tak mu verim :)

PISTA1: jsem kokot, mas pravdu, 1/4 je dost a to mam taky kamna za necelejch 18k :)

OGMIOS: my zatim necelejch 7 m stipanejch skladanejch, ale letos planuju postavit drevnik a taky nadelat zasoby..
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    POHODAVOLE: ty woe ctvrtina ceny co dem dal za novy topeni vcetne kotle je prej zlomek ;-)
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    POHODAVOLE: ty woe ctvrtina ceny co dem dal za novy topeni vcetne kotle je prej zlomek ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam