• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    Vytápění všeho druhu. Pochlubte se, sdílejte zkušenosti, recenzujte dodavatele...
    rozbalit záhlaví
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    POHODAVOLE: Až budu někdy dělat nádrž tak udělám klasiku 14ku od atmosu http://atmos.cz/czech/images/zapojeni2/14.jpg

Mělo bejt už letos jen že nám odešlo auto, takže místo topení máme nový auto. A mě čeká další zima dušení kotle a dehtová voda tekoucí na půdě z komína :(
    MRDAC_BEDEN
    MRDAC_BEDEN --- ---
    POHODAVOLE: castecne to take zalezi na tom jak moc inteligentnim zarizenim to budes ridit, kolik ma vstupu, vystupu
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    POHODAVOLE: oboji je moznost jak to udelat a jsou jeste dalsi moznosti.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    PISTA1: nemas prosim nekde schema zapojeni aku do okruhu? Akorat jsme to vcera s kamosem zacli resit a kazdy mame jiny nazor. On by rovnou nahrival radiatory / podlahu skrz nadrz a ja tu tusim cetl, ze se da nastavit tak, ze hreje do nadrze jen, kdyz mam okruh nahratej? Dava mi to vetsi smysl kvuli rychlosti ohrati okruhu, protoze primarne potrebuju teplo doma a pak teprv muzu nahrivat nadrz. Koukal jsem na schemata na googlu, ale ve vetsine pripadu mi prijde, ze to maj zapojeny, jak rika kamos a nikde nemuzu najit, co bych potreboval.

Diky!
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Tak mám letos nařezáno, ještě pár zbytků do prázdnejch banánovek a můžu uklidit pilu :D
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Mel bych dotaz
    Po rocnim servise se zacly dit s kotlem same potize ( je uz postarsi da se to pochopit ) Nicmene do doby nez tu vzdycky prijede servisman vsechno jde jak ma :) Naposledy kdyz tu byl zacal porad spinat kotel ohrev vody. Dneska tu byl a vymenil mikrospinac, byl vymackany. Ok beru to. Nicmene po odjezdu zase nova porucha. Sipkou je oznacena nejaka vec - podle manulu nejaky membranovy ventil. Zaclo mi z toho kapat. Jen v usti te tycky. Vadi to nejak ? kolik takova soucastka stoji ( bereta idra exclusive 20 ) nechci se v tom hrabat, ale zase sam si to neopravim :( tak aspon kolik zas vyplaznu kdyz ten pitomy mikrospinac stal petikilo.

POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    WAMP_ELF: nj tak uz z principu je zvlastni, ze max je min nez min..
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    POHODAVOLE: no jo ale to překlep výrobce protože to uváděj na víc stránkách.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    WAMP_ELF: tezkou uverit, tipoval bych preklep..
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    A já se ptám, čo je toto???
    Kuchynský sporák ANTIGONA 90 GE s teplovodným výmenníko | krbypokusa.sk
    http://www.krbypokusa.sk/product/kuchynsky-sporak-antigona-90-ge-s-teplovodnym-vymenniko/517938
    29kW za 12000?
    SVANC
    SVANC --- ---
    BIOH: Asi ne úplně tak, jak to plánuješ. Nádrž mám jednu, zato 3,5 m2, tuhé palivo je v mém případě dřevo. Po natopení nádrže krbovou vložkou vydrží zásoba tepla zpravidla tak týden (ale např. za celou mírnou poslední zimu jsem topil jen 9x, celkem cca 50 beden od banánů), nádrž pak topí do do podlahovky. Je beztlaková, což je spíš neobvyklé řešení, ale funguje dobře. Celá je z nerezi, takže ani žádné budoucí problémy neočekávám.
    BIOH
    BIOH --- ---
    uvažuji o vytápění tuhými palivy s akumulací, máte někdo takle řešený okruh, 3 kubíkové nádrže?
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    zdar, chceme v byte zprovoznit jeden starý sporák. Chcem sa opýtat, ako by sme mali upravit podlahu pod tým sporákom, kedze nasa podlaha na druhom patre staršieho baraku sa skladá:
    trámy, cca 20cm vrstva jemného piesku v celej podlahe, 2cm desky, 1,5cm hobry, lino.
    mna napadá sundat lino a na tu hobru naskladat volaku dlazbu. Alebo mam odstranit i tu hobru a pouzit volaku tlustejsiu dlazbu??
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    POHODAVOLE: Klidne to odpoj. Pokud je ta baterka nabita tak se s ni za 3 mesice nez zacnes zas topit nic nestane.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Prosim o radu. V minulosti jsme tu resili muj zalozni zdroj ke krbovkam. Muzu ho ted mimo sezonu odpojit od elektriny nebo je treba, aby autrobaterie mela nejakej nabijeci rezim?

Diky!
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    KACHNIK: Topení Látal, ukázalo se. Jdu optat.
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    KACHNIK: Díky moc!
    KACHNIK
    KACHNIK --- ---
    ATTILAH: Jeden instalater co dělá aj topení z Boskovic: 777215707. Bohužel nepamatujeme jméno, ale byl fajn.
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    SASOS: zkus tohle. http://stalkot.pl/

stranky jsou sice trochy kryptovany, ale urcite se proklikas.
    SASOS
    SASOS --- ---
    Zdar, doma se schyluje k vyberu nejakeho automatickeho kotle na hnedy uhli orech 2. Mate nekdo tip nebo doporuceni na znacku ci typ. Zadani je nasledujici: 25kW a aby se vesel do prostoru 1900x 850 (na kratsi strane je i vyvod do komina), vyska stropu je cca 2m. Doba horeni v nominalnim vykonu alespon 30 hod. Jsem z toho trochu na nervy, protoze i kdyz uz jsem si pripustil, ze budu ve sklepe muset menit dispozice, tak mi to proste porad nevychazi :(. Pro orientaci jsem nahodil jeste plan sklepa.

ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    Zkousim - nemate tip na topenare v okoli Brna nebo Zdaru na komplet realizaci noveho plynoveho topeni (kotel a radiatory, extra kamna) behem rekonstrukce RD? Mame projekt a ted uz dost kvalt na shaneni nabidek.
    KACHNIK
    KACHNIK --- ---
    Jo, tak to máme zhruba na stejno. No manžel už mě vyvádí z omylu, prej ty naše brikety sice vypadaj v komíně úhledně, ale nejsou to žádný peříčka, jen dřeva jsme spálili asi polovinu co ty.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam