• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZORB: Tak to nechápu, obestavěnejch je shodou okolností podobně
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    Dotaz, mám nový automatický kotel na uhlí. Potřebuju od kominíka nějakou revizní zprávu ?
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    ZORB: ja to mam. 120 litru, horka nikdy nejde vypotrebovat, kotel okamzite dotopi. a pojede mi to 365/24/7. uz zadnej nocni proud.

poloz konkretni dotaz
    ZORB
    ZORB --- ---
    CUKI: Ja bral ten tvuj nastrel ceny zdiva jako za 1m2 obestaveny podlahovy plochy. Neznam ceny matrose...
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    POHODAVOLE: uz mi pomalu začíná připadat, ze ta cukiho stavba je hrozně tajnej projekt. Řeší se to tu dva dny a furt nic :-D
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    CUKI: to si moc nedokážu představit. Jaký je teda složení ty stěny?
    CUKI
    CUKI --- ---
    RUZZA: distančníky jsou v takovém bednění nepoužitelné, respektive jen někde
    CUKI
    CUKI --- ---
    POHODAVOLE: o tom to taky úplne neni. Já mám U stěny jen asi 0,13, ale půl domu má kolem sebe temperační prostory, dá se to vymyslet i jakkoliv jinak. Opakuji otázkou jsou ty technické detaily, které si každý musí vymyslet sám. Můžeš zakládat na pěnosle, Izolovat základy dvojmo do země a vodorovně, nebo řešit uchycení kuchynské linky a pod do izolace, 2 samostatné k-ce, možností je celá řada, a pokaždý řešíš jiné problémy. Žádné řešení není nej, pokaždé je třeba vybrat to co se hodí na daném místě nejvíce.
    RUZZA
    RUZZA --- ---
    CUKI: na to jsou distačníky a +/- cm tě tak nerozhází... spíš je otázka jak to probetonovat aby tam nebyla hnízda, a aby to nebylo křivý a tak
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    CUKI: kolik máš poly na stěnách?
    CUKI
    CUKI --- ---
    RUZZA: naprosto běžně Neoporem ve dvou vrstvách na tom neni nic světoborného, důležité je vyřešit TM
    CUKI
    CUKI --- ---
    RUZZA: jde to ale musíš popřemejšlet jak tu výztuž udrže na správném místě. O tom ta stavba je, o přemejšlení, to stavění zabere mnohem méně času (alespoň mě).
    Když jsem dělal technický dozor na stavbě aquapakru v čestlicích, tam tam to bylo opačně, ale to je jiná kapitola, tam se prali peníze a pokud stavíte za svoje, stojí za to nad tim přemejšlet
    RUZZA
    RUZZA --- ---
    CUKI: máš izolovanou podlahu? (jak?)
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZORB: domek 10 x 10m spotřebuje asi desetinu toho co píšeš... tedy zdivo z izolaci cca 100m2 za 50k Kč, já měl na svém asi 70m2 zdiva. Prostě ty náklady s velikostí domu zas tak nerostou. U střechy je to ale opak
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZORB: To mi ukaž kterejch obestavěněch 100m2 má 1000m2 zdiva! To by musel bejt slušnej Tetris
    RUZZA
    RUZZA --- ---
    POHODAVOLE: stěny se odlévají blbě... do 10cm nacpeš jednu řadu výztuže a nedejbože si do ní pak pust nějakou imperfekci a boční sílu... 10cm je teorie typu dokonalý kloub, ne že to nejde ale je to oser... zvlášť když beton je poměrně levný
    ZORB
    ZORB --- ---
    CUKI: Hele ma otazka zni, jak lze postavit pasiv 100 m2 pomoci betonove nosne konstrukce za 700 000,- Ty tady pises o cihle a izolaci za 500 metr2 takze to mame jen za obestavenej prostor pul milionu. Zarizovacky apod sou kde? Dulezite veci sou pro mne fakta a ne tve okecavani, ze to vsichni delaj blbe, nezlob se na mne.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    CUKI: peklo, takže to unese třeba i panely na další patro? Jak se pak odlejvaji stěny?
    CUKI
    CUKI --- ---
    POHODAVOLE: když to opravdu spočítáš a vyhneš se nějakým zrůdnostem, tak spolehlivě
    JADR
    JADR --- ---
    ZORB: mam 200 litru, ten se 2 vzmeniky od DZD - na fototermiku a pak na krbovky. ty maji vykon do vody 5 kw a i tak je to za par hodin nahraty. tepla se da pouzivat ale driv protoze nadrz neni stratifikacni tak se to nemicha a navrchu je ta tepla. hned za vystupem teple je smesovaci ventil ktery pousti do baraku max 55 - da se nastavit na min. cerpadlo mam jen to kotlovy a na ten nas mensi okruh bojler + 3 radiatory to staci.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam