• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    COWBOY: maly domek 28 topeni a 4 podlazi?
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    DOKKTOR: Při studené vodě mám 1,0, při 42°C mám 1,2. Ale mám malý domek, nějakých 28 těles. 4 podlaží.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    ZORB: mě se UPS přetížila jak se chtěl pustit šnek.
    ZORB
    ZORB --- ---
    RATTKIN: A nestačila by dostatečně dimenzovaná UPSka?
    ZORB
    ZORB --- ---
    RATTKIN: Mám to velmi podobné, jako DOKKTOR.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    RATTKIN: při studené vodě mám na expanzce 0.5 atm, při nejakých 50°C cca 1,5atm ;) tlakoměr ukazuje tlak v soustavě, ne v expanzce - tu musíš nafoukat na tovární tlak, když je soustava prázdná.
    GOR
    GOR --- ---
    MAKROUSEK: Jo, tak v tomhle smeru jasne :-)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    GOR: Ja vim. Akorat na teplou vodu mam doma pojistovak, co si uchcava, kdyz kotel topi a pan mi vysvetloval, ze to taka byt a kdybych mel novejsi kotel, budu mit expanzku a pojistovak uchcavat nebude.
    GOR
    GOR --- ---
    MAKROUSEK: Expanzomat neni pojistovak. Expanzomat kompenzuje zmenu objemu vody s teplotou, pojistovak v soustave i tak bejt musi.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    RATTKIN: Tak bych to asi chapal. Expanzka je modernejsi pojistak, aspon takhle mi to vysvetlovali.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    RATTKIN: expanzku bys mel mit odpovidajici k mnozstvi vody v soustave. Je na to online i vypocet.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    MAKROUSEK: je tam uvedeno 1,5 bar z výroby. jako že když je tlak vody menší, expanzka se vyboulí na max a tím končí ale protože její objem je mnohem menší než voda v topení, tlak se moc nezvedne?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    RATTKIN: Pokud se nepletu, tak v dokumentaci k expanzce mas hodnotu "pretlak plynu", neboli na kolik je v ni plyn natlakovan. A pacto ti voda muze tlacit proti tomu plynu, tak nez se neco s plynem zacne dit, musi se o tolik zvednout tlak ve vode.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    prosím tip na elektrocentrálu pro provoz uhelného kotle benekov?
    celý to má 16A jistič.
    příkon kotle je 118w max, ale nevím jestli do toho počítají šnek, všechny tři čerpadla i řídící jednotku (ta má zřejmě 1,6A) a samozřejmě rozběhový proud motorů je zřejmě větší..
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    Je normální, že kotel s expanzomatem má vychladlý tlak 1 bar a nahřátý 1,7 bar?
    já myslel, že s expanzomatem bude tlak konstantní
    KEDAREK1
    KEDAREK1 --- ---
    Ahoj neděláte někdo prohlídky kotlů Junkers? Potreboval bych kvalifikovanou kontrolu. Pokud ano prosim napiste mi do zprav. Dekuji
    SHIN
    SHIN --- ---
    a proc ne olejovej radiator+ext termostat do zasuvky?
    doporucil bych nejakej oldskool z bazose nebo aukra, pac ty v sobe nejakej olej opravdu maji, narozdil od vetsiny soucasnejch, ktery vazej i s telesem 1kg

samozrejme v tomhle pripade je estetika -5
    CUKI
    CUKI --- ---
    SITH: koukej na to jestli se musí ručně zapnout a nebo může být trvale zapnut i po vypnutí. Pak do toho můžeš zapojit externí termostat. Termostat v topidle je naprd.
    CUKI
    CUKI --- ---
    SITH: V tý tvojí koupelně najdeš mnoho míst kde IP řešit nemusíš. Jen bacha ty mobilní přímotopy z větrákem nejsou moc bezpečné pro dlouhodobé použití. Ten infrazářič má v tvém případě smysl. Ideální by bylo dát za sprcháč/vanu pod dlažbu topnej kabel. Ale do toho bych šel v případě větší rekonstrukce.
    ZORB
    ZORB --- ---
    SITH: Už koukám... Asi si ho taky pořídím..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam