• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    CUKI
    CUKI --- ---
    PISTA1: to máš pro jedno menší město ne? :-D
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Tak letos sem zatím nehráb na přípravu dřeva na topení na nadcházející, nicméně mám přivezeno minimálně na jednu další zimu :D

ZORB
    ZORB --- ---
    RATTKIN: O víkendu budu flashovat novej FW s počítáním spotřeby, tak až vyzkouším, ozvu se..
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    kdo má řídící jednotku Siemens Climatix, jak funguje Reset spotřeby?
    mám pocit, že se spotřeba načítá pořád dál?
    a nebo mám blbě parametr hmotnost/10min, protože mi koteli píše že natočil když sečtu všechny měsíce 11600kg, ale já koupil jen 4000kg a na vzduch to určitě půl zimy nejelo.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    dnes jsem čistil komín. na dvířkách na půdě byla zevnitř dvoumilimetrová vrstva tmavě šedého prachu. ani dole nebyl skoro žádný černý dehet. protopili jsme 40q. celkem bylo popela 1,5 kýble. to je asi ok?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    COWBOY: sousedi vedle to udělali + solár na střeše. Celou zimu to tu hučelo. na detaily se nezeptám, protože s nima nemluvíme ;-(
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    Zdar vážení, máte někdo nějaké zkušenosti ohledně přechodu z topení kotlem na tuhá paliva na tepelné čerpadlo? Děkuji předem.
    ZORB
    ZORB --- ---
    RATTKIN: Sorry za mystifikaci, zapomel sem prepocitat q na tuny. Vychazim mi to tuna na 4000,- Dopravu mám zdarma, kdyz si objednám víc než 20q. Zaplatím jen dopravník do uhelny.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    ZORB: to máš bez dopravy? bydlíš blízko dolů?
    mě vychází uhlí v pytli o 20% dražší. v místě kde bydlím
    ZORB
    ZORB --- ---
    RATTKIN: Nic s ním není jen je drahej. Koukám ted na ceny ridepalu, slušná daň za uhlí bez mouru. Ja mám tunu bílinskýho orechu 2 za 3150,-...
    GOR
    GOR --- ---
    Asi takhle.

Normalne u maloodberu se zpravidla davaji samoodecty k datu, kdy je zmena ceny, aby se tim vyloucila chyba clivem odhadu nebo k datu, kdy se meni dodavatel. Jinak standardne provozovatel distribucni soustavy provadi odecety jednou za rok. Nekteri dodavatele nabizeji napr. mesicni fakturaci na zaklade samoodectu, nekteri to nabizi gratis, nekteri za poplatek.

Takze abych to shrnul - je to dobre, pokud chces zamezit nepresnostem pri zmenach ceny nebo z nejakeho duvodu chces/potrebujes fakturaci casteji nez rocne.

Odhady byvaji z me zkusenosti pomerne presne, pokud se tvoje spotreba nijak vyznamne nevymyka typovym diagramum dodavky.

Rocni fakturace, kdy je konecny stav (tj. ne nejaky mezilehly, kdy se meni cena) odhadem je pomerne zvlastni. Mas meridla na nepristupnem miste?
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    GOR: plynu, elektriny. Da se to pouzit k necsmu smysluplnymu? Kdyz udelam samoodecet, tak mi prijde vyuctovani? Jako ze si treba v ramci roku muzu udelat samoodecet a necekat na celorocni vyuctovani? Posledni vyuctovani mi provedli odhadem. A mam podezreni, ze se jim ten automat uplne netrefil. Ale treba je to jenom dojem. Zima byla tuha.
    GOR
    GOR --- ---
    GIOMIKY: Jako plynu nebo ceho?
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Zdravim. K cemu jsou dobry samoodecty?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    ZORB: kupuju pytle, kvůli prachu (žádný není) ridepal.eu
    co je s optimtopem, je dobrý, špatný?
    SNUPAK
    SNUPAK --- ---
    ALDEMIK: Aha já myslel, že tam bude někde verze s :) tak to je blbý.
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    SNUPAK: a nemaj vymenik, jak jsem si ted vsimla :-) resp. maji az pri vykonu 15 kw, coz je pro nas moc :-(
    SNUPAK
    SNUPAK --- ---
    ALDEMIK: Ty spodní mají terciární spalování a vejdou se do nich delší polena. jsou jednoznačně lepší.
    ZORB
    ZORB --- ---
    RATTKIN: Ty nakupujes pytlovany uhli? Nerikej ze u optimtopu..
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    Vybíráme kamna do dřevostavby.
    Chtěli bychom krbová kamna na dřevo s teplovodním výměníkem (okruh ústředního topení + dohřívání vody v kombinovaném bojleru), potřebujeme tak 9 kW celkem, z toho třeba 2/3 do vody, ideálně.

Váháme mezi:

Napadá vás, proč nějaké jo a nějaké ne? Nebo vybrat čistě podle vzhledu? Díky :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam