• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    CUKI
    CUKI --- ---
    PISTA1: Nejsem zrovna příznivcem nechutných EPS fasád. Ono je mnoho možností. To co popisuješ by neměl být větší problém zaizolovat. Ta švára ve zdech se dá i zužitkovat. Okna se taky budou muset vyměnit, ale to také není neřešitelné.
    Vem si kolik peněz a času tě to všechno stálo a každý rok stojí. Zaizolovat to bude stačit jen jednou... Ty prachy to právě stojí udržovat ve stavu ve kterým to máš ty. Jen to nevidíš protože ty pachy do toho sypeš postupně - jako do těch kamen :-)
    A to ty jsi, jak jsem psal, hodně nadstandardní případ. Tak sofistikovaný vytápěcí systém má málokdo i v domech za miliony.

8Z4S: Já nejsem z Berouna i když k němu mám velmi kladný vztah a líbí se mi čím dál víc.
    Vlastně teď když něco potřebuju ve městě už raději jezdím do Berouna než do Prahy kterou mám blíž :-)
    Ale nevím jak to s tím souvisí? Jako že v Berouně je nejtepleji?
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    CUKI: Ono je to vcelku jednoduchý - prachy
    A navíc, když je barák stará dřevostavba, styl trámy z obou stran pobytý prknama a vysypaný škvárou. Tak to nejde jen tak polepit polystyrenem a přetáhnout omítkou.
    Problém je i vyměnit okna, za špaletama je zrovna škvára, takže jesli je budu měnit tak je budu muset rozřezat, rám nechat a nový okno naroubovat nějak dovnitř.
    8Z4S
    8Z4S --- ---
    CUKI: ne každej bydlí v Berouně víš :) (narodil jem se tam,aby nedošlo k mýlce a mám to tam rád)

CUKI
    CUKI --- ---
    HE11_KNIGHT: Tak dneska měl bejt nejchladněší den a ráno bylo slabě nad nulou a přes den má být až 15°C. To není ziminka! V zaizolovaném domě není třeba ještě dlouho topit a v pasivu tak nejdřív v půlce listopadu :-D

PISTA1: Jako mám tě za takového guru v oblasti topení pevnými palivy. Jsi navíc evidentně nadprůměrně zručnej, ale pořád nepochopím, že i přes to všechno jsi dal tolik energie a prosředků do řešení důsledků špatné izolace, místo toho aby jsi tu izolaci zlepšil... To co tam máš na fotce by mi stačilo na vytápění na několik let a ne na 14 dní :-D
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    ZORB: Dřevo v mrazech na 14 dnů :)
    Uhlí sem tam dal před 4 rokama a před loňskou zimou jsem ho asi 1,5 metráku tahal zpět do uhelny, když sem odřezával bednu, aby se mě vešli 3 banánovky na sebe.

Jo nucenej odtah, nemám ze sklepa požádný dveře a nemůžu to utěsnit. takže mám nad kotlem kouřový čidlo, který když se mě sekne třeba dřevo v násypce sepne větrák, řve mě v obýváku že je problém. Stejně tak ho přes časovač pouštím když jdu přikládat.
    ZORB
    ZORB --- ---
    PISTA1: Slušná příprava! To nalevo nahore, je rizena ventilace sklepu?:-)
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    CUKI: Trochu ziminka
    CUKI
    CUKI --- ---
    PISTA1: Co má být příští týden?
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Tak co připraveni na příští týden? :D

HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    potřeboval bych poradit, chci zateplit akumulační nádrž co stojí ve stodole. Trochu plavu v tom jakou vatu bych měl vzít abych to s tím obtočil.

Plán je takový, že akumulačka bude obalená vatou, následně bude kolem ní postaven uzavřený přístřešek, kde všechen volný prostor zasypu drceným polystyrenem.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Hele jako děkuju za reakce, ale výrobce kamen si jsem schopnej najít sám. Já spíš prosil o tip na konkrétní výrobek, kterej by splňoval moje požadavky, protože mi přijde, že je to neslučitelný a nemůžu nic najít. Buď je to nějakej hypermoderní hnus, nebo to nemá externí vzduch, nebo to nemá terciální spalování. Proto jsem si přišel pro radu.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KOOTCHA: do 20 sezenes haas sohn. Mame nekolik let a jsme spokojeny. Doporucuji nakup v Hornbachu za pouziti garance nejnizsi ceny. Daji ti pak slevu oproti nejnizsi vytisknuty nabidce na netu, samozrejme za predpokladu, ze to u nich neni nejlevnejsi.
    8Z4S
    8Z4S --- ---
    KOOTCHA: doporucuji ABX
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    SNUPAK: nemám, ale je to novostavba a ten přívod jsem si tam prostě udělal a přijde mi smysluplnej. Samozřejmě ho můžu zaslepit, ale vhodnější by mi přišlo ho použít :)
    SNUPAK
    SNUPAK --- ---
    KOOTCHA: Jen dotaz, proc ten externí přívod vzduchu? Máš to zateplený tak, že je problém se spáleným o2?
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Třeba mi někdo z vás dá dobrej tip.

Koukám po krbovejch kamnech pro cca 100m3. Můžou bejt litinový, nebo kachlový. Chtěl bych aby měly terciální spalování, externí přívod vzduchu, aby neměly moderní vzhled, aby neměly výměník, nebo měly nějakej odpojitelnej a aby stály dejme tomu do dvacky. Jotulky s externim přívodem vzduchu jsou v kosmírnejch cenovejch relacích a jinak se mi nic moc nelíbilo, nebo je to nad 20. Máte někdo něco jako totok s podobnejma parametrama? díks

COWBOY
    COWBOY --- ---
    8Z4S: Diky.
    8Z4S
    8Z4S --- ---
    COWBOY: mám ze 150 na 120 a v pohodě..dle slov kamnáře,pokud má komín dobrý tah,je to šumák
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    Zdar topiči. Měl bych dotaz ohledně krbové vložky. Kamarádka chce instalovat krbovou vložku, která má vývod do komína průměr 200mm. Je velký problém to zredukovta na 150 nebo i na 125 mm? Díky.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    SITH: Trávníky jsou fajn, když to nemusíš sekat. Tenhle víkend jsem zasvětil Adéle. :-)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam