• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    RATTKIN: dá se v něm měnit to aktivní uhlí a ten filc se dá taky vyprat
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    DOKKTOR: dá se ten filtr mýt? nejlépe v myčce. protože tuk z vaření
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    Doporučíte značku rekuperace a na co si dát při výběru pozor?
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    tak já plánuju dát za sání velký uhlíkový filtr, protože zdroj tepla je kuchyňský sporák. takže se toho moc nebojím. navíc ventilátor je dost tichý a po cestě to taky ztratí dost tlaku
    JAKUBMOKRIS
    JAKUBMOKRIS --- ---
    EXCITE: Zatáčky tam jsou a od zdroje do místnosti je to max 9 metrů. Ale prostě to vede někde nad krbem, kdybych do toho mluvil přímo, tak mě všude slyšej. Ale takhle fakt ne. Ventilátor tam není bo to všechno vede do patra, spodek vytápí samotný ten krb.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Zvuk to nese pěkně, akorát ty musíš dát ucho až ke konci trubky ;)
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    JAKUBMOKRIS: Zajímavý, skoro bych se vsadil,že to nějaký zvuk ponese :) viz GOR:

Jak to máš dlouhý,od zdroje do místností? Máš zatáčky?
    JAKUBMOKRIS
    JAKUBMOKRIS --- ---
    EXCITE: Ne, čoveče nic takového jsem nepozoroval. Je to navíc v dřevostavbě.
    GOR
    GOR --- ---
    EXCITE: Ja mam podovnej dotaz - mne se tim zvuk nenese - mam teda hranaty plastovy (ABS?) Potrubi, ale co se tim silene nese, je sum ventilatoru. Co jsem udelal blbe?
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    JAKUBMOKRIS: hele a nenese se tím zvuk? Jaok třeba ,že slyšíš,co si kdo povídá v jiné místnosti?
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    VITI: Honeywell a atv-1
    VITI
    VITI --- ---
    TANTRAMAN: jake mas ty ventily?
    JAKUBMOKRIS
    JAKUBMOKRIS --- ---
    DOKKTOR: 30 metrů je dost. U mámy v baráku je to tak 9 metrů v tom nejdelším případě. A to možná ještě přeháním.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    JAKUBMOKRIS: ok díky. já to budu regulovat výkonem sporáku ;) klapka na výdechu je samozřejmost, ale vystačím si s ručním ovládáním. u nás je problém, že topeniště je na jednom konci okruhu a druhý konec je vedením přes 30m a po cestě je k posledním dvěma pět radiátorů, takže to trvá, než to tam čerpadlo dotlačí. takže to potřebuju nadýchat primárně až nakonec, ta sekce uprostřed topí relativně hned.
    JAKUBMOKRIS
    JAKUBMOKRIS --- ---
    DOKKTOR: Takovou tou vatou na trubky. Ale hrozně blbě se to reguluje, nejsem úplně příznivcem tohoto druhu vytápění. Je to sice jednoduché, účinné, ale na regulaci by to chtělo nějakou elektronicky řízenou klapku na to vyústění do každého z pokojů. Pak by to bylo ok.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    JAKUBMOKRIS: jak to má izolované? řeším spíš počet ohybů - proto to "není prostor na chyby" - musím trefit úhly kolen na první dobrou a nemám úhloměr, jinak dám za poštu tam a zpátky víc než za samotné potrubí ;)
    JAKUBMOKRIS
    JAKUBMOKRIS --- ---
    DOKKTOR: Máma to má v RD. Spirem. Nad kamnama ten vzduch má dost, nejsem schopen odhadnout teplotu, ale ruku v tom neudržíš a je to tak teplý, že umělá kytka z plastu začíná smrdět... Jinak doporučuju udělat do pokojů nějakou regulaci, ale to je asi samozřejmost... A po zkušenostech doporučím při tahání toho potrubí nijak neřešit, délku, respektive nesnažit se to dělat co nejkratší.
    CUKI
    CUKI --- ---
    DOKKTOR: To bych dal raději HT to musí vydržet 90°C, KG má tuším že 60°C. Bacha taky na dilataci.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    jak moc velký nesmysl je na rozvod teplého vzduchu požít KG potrubí? chci nad kamnama sbírat teplý vzduch a hnat do vzdálených pokojů, než tam dorazí teplá voda do radiátorů. nějak nemůžu dohledat teplotní odolnost KG. vím, že se na to používá spiro, ale to musím objednat nekde na eshopu a není moc prostor na chyby. kgčko nakoupím ve stavebninách tady v dědině a co zbyde tam bez problémů vrátím. navíc ten plast bude už sám o sobě líp izolovat, bude to ložené volně na provětrávané půdě. je toho potřeba asi 30m, takže cenově mě to nezruinuje, i když spiro je 3x dražší než kg. kolik ten teplý vzduh nad kamnama může mít? 30-40 stupnů?
    BOREC
    BOREC --- ---
    THE_MIRACLE: patrně ano
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam