• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    TANTRAMAN: já mám uhlí v pytlích a sypu celý pytel do zásobníku. Prachu oproti lopatě minimum.
    kdybys našel něco ještě lepšího dej vědět.
    HUGILA
    HUGILA --- ---
    Začínám pokukovat po jiném zdroji tepla, protože to vypadá, že černé uhlí bude nedostatkové a drahé....a topit hnědým mě vůbec nebaví, dřevo nepřichází v úvahu.
    Proletěl jsem tedy nabídku TČ a zaujal mě Acond.
    Takže pánové, prosím vás, máte někdo zkušenost s TČ Acond, ideálně typem Pro R? Nebo popřípadě i nějakým jiným výrobcem?
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    Jak resite uhelny prach v kotelne?

Predstavoval bych si nejaky elektrostaticky lapac, ale nemuzu nic najit.
    BOREC
    BOREC --- ---
    VITI: blbost to není ale počítej s pomalejším ohřevem bojleru než v zásobníku nahrivanym plynovým kotlem
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    VITI: Není to blbost.
    Zároveň s bojlerem dostaneš 8 hodin levnější tarif a hlavně to určitě vyjde levněji.
    Za další, pokud uvazujes o fotovoltaice tak budeš ohřívat bojler "zdarma".
    VITI
    VITI --- ---
    VITI: jeste k tomu prechodu na novejsi plynovy kotel - pouzivame ho i pro ohrev teple vody. Ted mne napada, zda by nebylo takticke pri vymene prejit na elektro boiler?
    - elektrika tam dotazena je
    - cena realizace je +- stejna
    - lehce snizim zavislost na plynu
    - teoreticky bych to mohl nasledne jednoduseji propojit s nejakym fotovoltaickym ohrevem
    Nebo je to blbost? :-)
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    COWBOY: Rozhodně nechat běžet
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    Zdar kotelníci, měl bych dotaz. Barák cihlový z roku 30, zateplený 10cm. Vytápěna 4 podlaží plynovým kotlem. Má smysl zavirat tělesa na víkend ve dvou pojich, když jedu na víkend? Nebo vyjde ekonomičtěji, nechat to běžet furt?
    8Z4S
    8Z4S --- ---
    COLOMAN: co to je za komin? To se nekdy delalo v tomhle prumeru?
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    COLOMAN: že by nejbližší stavebniny?
    VITI
    VITI --- ---
    BOREC: nasel jsem si mistniho Viessmann partnera, tak uvidim co mi rekne :-)
    BOREC
    BOREC --- ---
    VITI: já doporučuji Viessmann, sice je jeden z nejdražších ale je to dělo :)
    VITI
    VITI --- ---
    BOREC: BOREC: dik za info! Mrknu teda jeste na alternativy.
    BOREC
    BOREC --- ---
    VITI: trošku sem si to prošel a nešel.bych do toho hlavně kvůli modulaci. Při požadovaném výkonu systému nižším nez 5.9 kw se kotel vypne tzn za chvilku se zase zapne a to je to co nechceš, každé zapnutí nastartuje kotel na 100% a pak sjíždí na nižší výkon = rychlejší opotřebení hlavních komponentů.
    BOREC
    BOREC --- ---
    VITI: Protherm je asi největší shit obecně. Jako tenhle kotel vypadá ok, má nerezovou spalovací komoru, otázka je ale jak je vyrobena. Jinak u těch servisaku a montéru je to většinou tak že nabízí tu značku, kde mají nejlepší obchodní podmínky.
    VITI
    VITI --- ---
    Nepouziva nekdo kondenzacni kotel Panther Condens 25 KKO?
    Chci po sezone nahradit stavajici starsi nekondenzacni Protherm. Tenhle mi doporucil servisak co ke mne jezdi. Nebo je lepsi z nejakeho duvodu zvolit jinou znacku?
    ROXTYDY_A_BIBOB
    ROXTYDY_A_BIBOB --- ---
    TANTRAMAN: duvodu je mnoho, ale to neni asi tema tohoto klubu (vyvoj, economies of scale, použité baterie). prostě jsem si jistý, že baterii s obdobnou kapacitou pro použití v době (rozměr a hmotnost hraje malou roli) seženu za 5 let významně levněji

STETKINS: dotace je i bez baterky..

BOREC: jakou může mít životnost takové malé TČ? fakt se to běžně používá?

já jsem docela fanda FVE atp. Takže můj cíl až v době budu trávit čas je celá střecha panelů + velká baterie. Nicméně s ohledem na to, že to teď nedává smysl (využití chaty, drahá technologie), tak bych šel cestou "zdržování". Ale nemám s tím zkušenost - skutečně mi to nezkolaudují bez baterky? Dostanu tarif na noční proud bez baterky?
    BOREC
    BOREC --- ---
    TANTRAMAN: určitě budou efektivnější takže tím pádem levnější.
    BOREC
    BOREC --- ---
    COWBOY: není pravda je několik levelu, menší dotace lze i na fv jen do bojleru
    BOREC
    BOREC --- ---
    ROXTYDY_A_BIBOB: to čerpadlo v bojleru si dej stojí to 50 max
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam