• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    COWBOY: No, nebo to může být tak, že ten bezdrátový termostat to spouští "softwarově" a bude to fungovat, spustí se to, když ten kontakt nebude proklemovanej?
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    HERKULES: Asi bych nechal volně. Když proklemujes, tak by to nejspíš fungovalo tak, že by kotel pořád topil. Protože právě to je princip toho termostatu, který ten kontakt sepne, když má kotel topit. Mi napovídá selský rozum.
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    COWBOY: Jo jo, bezdrátový modul je přímo v kotli. Jde mi spíš co udělat s tou svorkou, ze které vytáhnu kabel současného termostatu. Proklemovat, nechat volně.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    HERKULES: Ten kotel neznám. Já mám bezdrátový termostat, který je bezdrátově spojený s modulem na kotli, který byl zapojen místo toho klasického termostatu. Ale pokud to je všechno stejná značka, tak možná ten modul je přímo v tom kotli a žádný dodatečný modul nepotřebuješ.
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    COWBOY: Díky. Já už jsem to soukromě řešil s RATTKINem.

    Jde mi hlavně o to, jak přenastavit kotel, je to jiný druh termostatu a jestli po vypojení drátového termostatu ten konektor proklemovat.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    HERKULES: Ta aplikace to nejdřív jenom připojí. Obdoba připojení jiného termostatu. Teprve po připojení to budeš případně nastavovat.
    NTR23
    NTR23 --- ---
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    v manuálu (nového) je právě, že se přes servisní app (ViGuide) proveden připojení jednotky. A já nevím, aby to neprovedlo nějakou změnu nastavení a přestane to topit :-)

    Našel jsem i pár youtube videí, ale jsou tak debilně sestřihaný, že tam ty podstatné kroky nejsou ...

    Hele možná to bude lehčí, než připojit komp na wifi, ale toho se tak nebojím, protože už sem to semtam dělal :-) tohle jak je nový, tak se bojím, abych jen nedokurvil stávající funkční systém ...
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    HERKULES: v manuálu by měl být postup, aspoň pro ten stávající, mělo byu to být hodně podobné
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    RATTKIN: jo, to nastavení si chci opsat .. projisototu. Nicméně, ten termostat, který chci připojit, je bezdrát, kdyby to byl drátový, tak by stačilo přepojení, tady se bojím nějaké změny nastavení aby se připojil ten nový bezdrát a nidke jsem to pořádně nenašel ...
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    HERKULES: ofoť si nastavení.
    Můj termostat má jen dva dráty, tohle asi bude mít něco víc, ale bývá to hodně blbovzdorné. Připojuje to topenář, tak nečekej žádné IT orgie.
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    SANOUK: Díky moc. Napíšu kdyžtak SZ
    SANOUK
    SANOUK --- ---
    HERKULES: Toho bych se nebal. Zitra se zeptam naseho elektrikare, pres den se pripomen. Urcite na to zapomenu.
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    SANOUK: Koukal jsem, že se to první spojení termostatu dělá přes app viguide. Bojím se, aby to při nastavování nehodilo to nějakého výchozího stavu nebo tak něco
    SANOUK
    SANOUK --- ---
    SANOUK: kazdopadne vsechno zasadni se nastavuje na regulaci kotle. Kdyz se nezadari a vsechny parametry vratis zpatky, tak to pobezi.
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    SANOUK: Ano. Sorry. Vitodens 100w kotel, bojler Vitodens a chci k tomu připojit termostat Vitotrol 100-e
    SANOUK
    SANOUK --- ---
    HERKULES: vitocell je oznaceni boileru ne? Nemas nahodou vitodens?
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    Zdar, trochu možná lama dotaz ...

    Máme kotel Viessmann vitocel 100W a u něj připojený jednoduchý prostorový regulátor (nejsem s ním spoko, protože nekomunikuje s aplikací ViCare).

    Chtěl bych ke kotli připojit termostat Vitotrol 100-E. Kotel ho podporuje, umožňuje programování topení a ohřevu vody a zároveň komunikuje s Viessmann aplikací.

    V návodech jsem se moc nedočetl, youtube videa shléhnul, ale mám trochu vítr s prvním připojením termostatu ke kotli. Abych něco nerozesral, co teď funguje ...

    je tu nějaký odborník, který by mi prosím poradil. Uplná lama nejsem, jen prostě při odpojení současného termostatu nechci nic rozesrat, co funguje a bejt uplně bez kotle :-)
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    FRUITS: osobne bych se cestou cidla kvality vzduchu IKEA Vindriktning, k tomu Vindriktning desku od Laskakitu a SDC41 k dostani tamtez. Celkove naklady do 2000, data si pak muzes pres mqtt nebo homeassistant dopravit kamkoli. Jen teda zprovozneni neni uplne trivialni, ale da se i bez pajeni.
    FRUITS
    FRUITS --- ---
    AQUARIUS: Právě že CO2, je to už dražší přístroj a pohybuje se v různých cenách
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam