• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    SANOUK
    SANOUK --- ---
    VOIKUKKA: vetsina malejch kamen a vlozek bez vymeniku nema kourovod vetsi nez 150.
    CUKI
    CUKI --- ---
    VOIKUKKA: "parametry dobře zateplené novostavby." Ta nepotřebuje žádný komín :-D
    VOIKUKKA
    VOIKUKKA --- ---
    Prosím jaký komín byste zvolili? TDS říká komín průměr 200, kominík říká 150 vám bohatě stačí.
    Podlahová plocha vytápěného prostoru (kuchyň a obývák): 47,6m2
    celkový objem (kuchyň+obývák): 180m3 a průměrná výška 3,8m (otevřený strop a nadkrokevní izolace)
    krbová vložka nebo kamínka na přitápění a spálení vlastního dřeva, hlavní zdroj to není, rekuperace ne, parametry dobře zateplené novostavby.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    Kdo máte kotel Benekov, je prosím normální, že servo na čtyřcestném ventilu se točí šíří pořád?
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    TANTRAMAN: appka MyVaillant, jo, chápu že není přesná, ale jiný číslo nemám :D
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    JIMIQ: jak jsi k tomu cislu prisel?
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    SANOUK: bud musí být expanzka odpojená a vypuštěná, nebo celý systém otevřeš, nejlépe v nejvyšším místě.
    SANOUK
    SANOUK --- ---
    DOKKTOR: A ted by me zajimalo, jak meris tlak v expanzomatu. Pri kontrole musi byt expanzomat odpojeny od topneho systemu a z pripojovaci trubky musi byt vypusteny tlak. Pracovni tlak expanzomatu pak nastavis o 0,2bar nizsi, nez je tlak systemu.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    SANOUK: jo jo, tlak klesl nanuroven odtlakovaneho okruhu
    SANOUK
    SANOUK --- ---
    DOKKTOR: nejjednodussi je expanzku znova zmerit. Jestli v ni neni tlak tak praskla.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    Vcera vecer, nez sem zacal topit, sem nafoukal expanzku, natlakoval a odvzdusnil system a celou noc pak poslouchal bublani v trubkach a odvzdusnoval az do momentu, kdy v systemu nezustal zadny pretlak. Znamena to, ze je v membrane v expanzce dira?
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    Okay, tak pri minus dva jsem uz jen na 2,9 COP, normalne (pri teplotach 8-12) mam 4,2-4,5
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    JIMIQ: hele, zatim jo, ale taky nebyla poradna zima. trochu nechapu nektere veci v nastaveni, ani na youtube moc neni. zatim si to vubec nesahlo na elektrinu, jen se obcas toci vrtule. a je to super tiche.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    A tak to ma byt! :) a spokojenost?
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    Vypnul jsem 24kW Stalkot na orech2 a nahodil IVT Air X 90
    Hlavni motivaci byla neustale zaprasena kotelna od prachu.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    prosím pomoc. Přešel jsem v Benekov c27 z uhlí na pelety. Kotel oficiálně pelety podporuje, je k tomu doporučené nastavení, které jsem provedl.
    Teď je takové počasí, že topit musím, ale kotel jede většinou v útlumu.

SANOUK
    SANOUK --- ---
    PISTA1: Safety first.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Bude sněžit... Čas chystat topení ;D

HERKULES
    HERKULES --- ---
    Tak jen tady doplním praktické info po instalaci, na kterou jsem se ptal ...

Bohužel se nezdařila. odpojil jsem stávající prostorový termostat a postupoval podle návodu na instalaci nového Vitotrol 100-E

Prvně se mělo nastavit na kotli, při uvádění do provozu zařízení na mód "15: regulace jednotlivých místností (zap/vyp)“ nebo „16: regulace jednotlivých místností s modulací (Modulation control)“ ... bohužel už toto píšou v návodu kotle, že lze udělat jen přes sw nástroj, přímo na kotli tato možnost chybí.

A i když jsem pak postupoval do dalšího bodu

Pro spojení zařízení Viessmann s Vitotrol 100-E, aktivujte „bezdrátové zařízení Low-Power“ na regu- laci vašeho zařízení Viessmann.

Tak v plikaci ViGuide nebyla možnost připojení termostatu možná, chce to kotel přepnout operační režim .. ale jak na to, to fakt netuším :(

I když jsem si jistej, že to bude činnost na 10, max. 20 minut, asi to nezvládnu svépomocí, pokud nikde nenajdu postup krok za krokem. Což se mi nedaří

RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    Já si na kotli moci nastavit, zda pozitivní signál je když je obvod otevřený, nebo zavřený.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam