• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VANJATinitus - komu hučí v palici?.:) - rady, prevence, co s tim?
    KACZOUCH
    KACZOUCH --- ---
    MARIHAI: troška vzruchu v klidném auditku nezaškodí, což? Ale jasná páka, už to tu dost přeháníme :-) zajímala by mě teda ale přímá zkušenost Zuzky s tou sondou, tak snad ještě jeden příspěvek bude ok a já se pak už budu držet na uzdě :-)))
    POPEY
    POPEY --- ---
    hele kdyz nekomu huci v usich, tak to znamena pretlak.

pretlatk v tom smyslu ze nechce neco poslouchat a na jeho hlavu je to moc informaci.
    Stve te tvoje manzelka ktera ti neco porad huci do hlavy. tvuj sef, rodice, proste cokoli co te nejak otravuje.

tak to je k zamysleni
    a druha faze je faze zklidneni ty podrazdeny palice takze to chce hodit si pohodu a pak cekat par tydnu az se to srovna, coz je rada tezko akteptovatelna kdyz Vam co huci v palici to nemuzete vydrzet a chcete reseni hned...
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    ahoj nešlo by to nějak utnout případně promazat? je to těžkej offtopic a až doteď to bylo takové malé skromné tiché auditko co byl k věci.

o dané problematice už si asi udělal každý obrázek. .a za to díky.
    KACZOUCH
    KACZOUCH --- ---
    ZUZKAOU: můžeš své zkušenosti ohledně tý sondy nějak rozvést? Proč někdo, kdo ty sondy kupoval, prodával něco, čemu nevěří? A proč tomu nevěřil? Tohle mě opravdu zajímá, narozdíl od sdělování protichůdných názorů...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KACZOUCH: kdo nefunkčním přístojem zjistí neexistující chorobu a prodá neúčinný preparát a ještě k tomu zneužívá terminologii které buď nerozumí a nebo ji záměrně komolí je buď hlupák a nebo šarlatán - záleží na tom, jak moc si je vědom toho co dělá.

Toto tvrzení se vztahuje na lidi, kteří to dělají, ne na každého léčitel. Je sice moc pěkné, že mě posíláš se dozvdělat, ale rozhodně by neškodilo trošku zapracovat na porozumění textu a podobných tématech.

Jinak svého času jsem dělala produkční manažerku elektrotechnikům vyrábějícím sond EAV, které alespoń dělají cosi prokazatelného. Ano, ten kdo si je objednával zcela vědomě prodával něco, čemu nevěřil. ZAppery a podobné nesmysly vyrábí a prodávají obchodníci zcela vědomě s tím, že je to volovina.
    KACZOUCH
    KACZOUCH --- ---
    ZUZKAOU: a to z Tebe mluví přímé zkušenosti nebo dedukuješ, proč a nač jsou všichni šarlatáni? Pokud dedukuješ, to mě nezajímá, pokud z Tebe mluví přímá zkušenost, to mě zajímá.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Na to aby bylo podložené, že to byl parazit by ti z toho ucha měl vypadnout odumřelej...
    Protože jinak se by se ti tam měl nejspíše zanítit, jak se bude rozkládat a posléze opouzdřit. Žádný zázračný lék neumí zabít parazita a posléze ho nechat rozplynout a ani ve vnitřním uchu nemáš žádné mechanismy, které by tu rozkládající se tkáň uměly zpracovat.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KACZOUCH: tak ockhamova břitva by nabídla třeba konverzní poruchu... (což neříkám že je tvůj případ a pochopitelně ti přeju aby ses tinitu zbavila)

Jinak ten, kdo za příčinu většiny poruch lidského zdraví označuje parazity, diagnostikuje je buď intuicí či dokocne zázračným přístrojem a hnedle ti prodá ještě zázračnější lék je buď někdo kdo nerozumí základům biologie a medicíny ale děsně chce léčit a nebo přímočarý šarlatán. Záleží na tom, jak vysoko v pyramidě je a na jeho inteligenci.
    KACZOUCH
    KACZOUCH --- ---
    ZUZKAOU: Když by mi po odparazitování přestalo hučet v uchu, nebude to kúrou, čím bys to vysvětlila? Tohle upřímně nechápu, stejně jako nechápu ty mínusový body u mejch příspěvků. Že by stoupenci tvé teorie, že jsou všichni ohledně parazitů šarlatáni?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KACZOUCH: i kdyby ti v tom uchu přestalo hučet, tak to neznamená že si tam měla parazita, na kterého zabralo zázračné placebo. Korelace není příčina.

Protože na reálné parazity zabírají antiparazitika a nebo přerušit jejich rozmnožovací cyklus - jako třeba v případě dětských roupů, kdy často stačí jen chvíli důsledně dodržovat hygienu.

Ostatně to že zázračné přírodní přípravky nemají moc efekt na cokoliv složitějšího než onu neurastenenii (kam bohužel tinitus moc nepatří) vede pak některé lidi k tomu, že jdou do onoho černého nákupu antiparazitik a zničí si tak ledviny a přilehlé orgány.
    KACZOUCH
    KACZOUCH --- ---
    ZUZKAOU: jo, souhlasím, rozhodně spolu nevyřešíme, zda je odparazitování správná věc pro všechny nebo ne. Žádný útoky na tvou osobu neprovádím, ale z vlastní zkušenosti doporučuju zamyslet se nad tím, proč mě něco irituje, proč mám potřebu něco kritizovat. Každopádně ať to dopadne, jak chce, dám tady o výsledku vědět. Ale jestli ono mi tom uchu hučet přestane.... tak víš, jak.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KACZOUCH: vždyť to píšu hned od začátku - necpi do sebe antiparazitika ve sloních dávkách, což část odčervovačů dělá, jinak si dělej co chceš. ale to je přesně ten moment, který šarlatáni zneužívají - jdeš zkusit cokoliv a oni ti cokoliv velmi nadšeně prodají.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KACZOUCH: dobrá, budu tvůj ad hominem veletoč brát jako výzvu k ukončení diskuze.
    KACZOUCH
    KACZOUCH --- ---
    KACZOUCH: Jenže klasická medicína, jak jsem psala v prvním příspěvku, mi tinitus nevyřešila. Máš jeden jedinej důvod, proč nevyzkoušet odparazitování, kromě toho, že jsou to všichni apriori šarlatáni?
    KACZOUCH
    KACZOUCH --- ---
    ZUZKAOU: být Tebou, věnovala bych drahocennej čas spíš tomu, proč tě tak trápí, že někdo věří zapperu a salvii. Jo a nelíbí se mi, že ke mně přistupuješ jako k někomu, kdo věří alternativě a tím pádem popírá klasickou medicínu a biologii - to jsem tady vůbec neřekla.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KACZOUCH: no a to je právě otázka vzdělání. Pokud někdo - jako třeba Bláhová a nebo provozovatelé zapperů a spol. znásilňují terminologii biologie a medicíny, bez toho aby se namáhali dodržovat jejich pravidla a ještě zkouší argumentovat spiknutím bílých plášťů či hloupostí lékařů, tak je to vcelku jasné.

Konec konců příčetnější systémy - ať už třeba TMČ nebo klasické bylinkářství nebo třeba ajurvéda (a to indie i čína jsou z hlediska parazitologie daleko zajímavější kraje než střední Evropa) sktuečně nevidí jako zdroj všeho co se v tobě děje. Natož aby potřebovaly nesmyslné diagnostické přístroje.

Proč asi?
    KACZOUCH
    KACZOUCH --- ---
    Merito věci je, že pro mě je podloženej názor to, co pro Tebe nepodloženej - jak jsem už psala. Respektuj odlišnosti, nesnaž se je lidem vyvracet. Už tady dost uhýbáme od tématu, je to přeci jen o tinitu. Nerozumím, kde jsi vzala, že mě něco uráží.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KACZOUCH: jsou názory a pak jsou podložené názory. Pokud existcence parazitů v tvém těle zasahuje do tvé sebeúcty a dovzdělání nikoliv "alternatviní" ale to kam paraziti patří - tedy biologie a medicína je pro tebe něco co tě uráží, tak je mi to líto, ale nic to nemění na faktu, že bláhová a všichni co mají zázračné zappery a jiné přístroje zneužívají lidský strach, nejistotu, nevzdělanost a manipulovatelnost.
    KACZOUCH
    KACZOUCH --- ---
    ZUZKAOU: Máš na to svůj názor, ale neber druhejm jejich názor nebo to, čemu věřej, a prostě respektuj, že někdo dělá něco, o čem ty si myslíš, že je to magořina. Pak nebudeš mít potřebu vyjadřovat se k něčí "odlišnosti". Zcela respektuju, co si o tom myslíš, a nemám nejmenší pnutí tě přesvědčovat, že v uchu mohou být paraziti. Jen ad k těm Středoevropanům: hodně lidí cestuje po celým světě a dost často parazity chytnou tam. A možná bych se ohledně parazitů v lidským těle trochu dovzdělala a nemyslela si o lidech kolem Bláhový, že jsou šarlatáni, ale to je čistě můj soukromej pohled :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KACZOUCH: dá se věřit na víly nebo druhému člověku nebo v nějakého boha. Paraziti buď v těle jsou a pak jsou diagnostikovatelní lékařskými metodami a nebo v drtivé většině u středoevropanů nejsou, rozhodně ne v uchu. Víry netřeba. A zejména pokud je diagnostikuje zázračný přístroj který dělá ping, tak to téměř jistě jsou vyhozené prachy. Protože překvapivě ten přístroj je tak zázračný, že ho doktoři odmítají používat, protože .... spiknutí farmafirem!

Odčervování je teď hlavní produkt pro očišťovače (klystýry už jsou na ústupu) a bohužel někteří jsou ochotní do sebe cpát vskutku sloní dávky načerno koupených antihelmetik. Většina šarlatánů nabízí zázračné placebo, které nemá jak ublížit, případně v tom jsou nějaké obecně posilující látky, neb většina očišťovačů jsou především neurastenici.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam