• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    ESORIMMER
    ESORIMMER --- ---
    MILTRON: a kde se tam pise o garminu? :)
    MILTRON
    MILTRON --- ---
    Kazdeho vec na co pouziva telefon. Ja bych se dokazal ztotoznim s timto nazorem.
    http://prestanmesrat.wordpress.com/2012/07/07/android-versus-ios-jste-vsichni-fakt-takovy-kokoti/
    ESORIMMER
    ESORIMMER --- ---
    SALO: tak zase je to dalsi kram. Tech 10h zaznamu (se zapnutym tel. a treba i wifi a dat bez 3G) na obycejnou vyjizdku staci. U toho endomonda mam pocit to vymlatil live update na web. Zkusim najit, kde se to vypina.

Jinak telefon mam skoro na vsecko jinyho krom telefonovani :)
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    SALO: vetsina se na tento level driv nebo pozdeji dostane ale nekde se musi zacit :)
    SALO
    SALO --- ---
    moj Garmin Edge 705 stale vydrzi na bateriu 15 hodin, aj po 2.5 roku takmer kazdodenneho pouzivania. telefon mam na telefonovanie. :)
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    já jsem kdysi zkoušel dělat veliký testy různých programů používajících GPS záznam v závoslosti na výdrži baterky a nakonec jsem to vzdal. testoval jsem všechno v režimu Letadlo, aby jela jen GPS, ale polovina programů měla X možností nastavení parametrů záznamu a tak to testování bylo nekonečný. co jsem z toho ale vydedukoval je, že je ideální použít defaultní hodnoty nastavení záznamu, protože výsledky "režimů co šetří baterku" pak byly úplně nepoužitelný. a v těch defaultních režimech mi přišlo, že ať použiju SmartMaps, Endomondo, My Tracks, SportsTracker, Locus či cokoli jinýho, je to plus minus to samý. možná má někdo jinou zkušenost a rád si ji přečtu, já ale na žádnej zázrak nepřišel.
    ESORIMMER
    ESORIMMER --- ---
    Dneska se mi nějak nechtěl nastartovat sportstracklive (asi to ještě nemaj upraveny na jelly bean), tak jsem nahodil endomondo a to vyzralo baterku este pred dojezdem. Cca za 6h, i kdyz je fakt, že půlku cesty bylo zapnutý 3G. Normálně to ale vydrží min. o 4h dýl...
    ESORIMMER
    ESORIMMER --- ---
    ZATAMOKO: Myslim ze to neumi. Leda vyexportovat cely gpx a pak si uriznout segment treba v gpsprune.
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    Ad strava: ono neni mozne si vyexportovat do gpx segment nebo jsem slepej?
    V actions mam jen "flag".
    ESORIMMER
    ESORIMMER --- ---
    udelej tady pak anketu na pruzkum trhu ;-D
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    ESORIMMER: jasny, existuje spusta udelatek. I blbej Holux k tomu dava "cosi" :)
    Spousta veci v pozadi hotovych je, ale pak je nemala cast vyvoje, kdy se seres s tim to vsechno debugovat a sesadit tak, aby to fungovalo.
    Me to predplatny prijde dobry, jen je ze strany poskytovatele sluzby potreba neustale vyvijet nejakou snahu o zdokonaleni a prizpusobeni uzivatelum. Pak mi smysl dava si to rocne platit.
    MILTRON
    MILTRON --- ---
    MICKEY_MOUSE: Jajaja, protoze muzu mluvit jen z vlastni zkusenosti a dle svych preferenci. To ze nekdo potrebuje jine vyuziti GPS naprosto pripoustim a nikomu neberu. Nebo snad mas takovy pocit?
    ESORIMMER
    ESORIMMER --- ---
    ZATAMOKO: Dobre no, monstrozni je asi trochu prehnanej termin ;). Ale zase kdyz to srovnas s cenou pristroje GPS, kde je nejakej programek uz obvykle v cene, tak to neni uplne malo.

Jak dlouho trva vyvinout takovej web by je celkem zajimalo. Vim, ze spousta tech nastroju "v pozadi" existuje hotovejch. Tisic hodin je neco pres pulrok cistyho casu, coz zase taky tak moc neni, da se rict, ze to by byla rychlovka ;). Pak by se to zaplatilo rekneme pri 10tis. zakaznicich celosvetove.

Naopak naklady na server jsou imo spis minoritni. A pokud maji hromadu uzivatelu, tak jim to o to vic musi vydelavat.

Ale, ze predplatny je ted oblibenej (a celkem prijatelnej) sport, to je pravda...
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    MILTRON: ty tu pořád mluvíš stylem já já já. ale žádnej takovej program není dělanej jen pro tebe, je to komunitní záležitost. developeři nemůžou přemýšlet tímhle stylem, pokud nevyvíjí něco úzce specifického konkrétnímu zákazníkovi na míru. je spousta lidí, kteří třeba jezdí na vícedenní výlety a nekončí tam, odkud vyjedou. jsou závody (třeba maratony), kde taky nedojíždíš do startu. to, že si zrovna ty neměříš tep taky není vůbec žádnej argument. smysluplně argumentovat znamená přemejšlet, jaké funkce lidé potenciálně rádi využijí.
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    ESORIMMER: je to 100 Kc/mesic. Tomu rikas monstrozni castka za app/web, na ktere se stravilo mozna i tisice hodin prace, a ktera sezere nemale serverove prostredky na sve fungovani?
    Dyt to nejsou ani 3 piva, ktery si das po vyjizdce...
    Ber to tak, ze cim vic najezdis, tim budes mit nizsi fixni naklady na km za app ;]

MILTRON: zrovna nedavno jsem premyslel nad nejakou takovou "vseaplikaci".
    Muzeme dat dohromady seznam pozadavku a zkusil bych to protlacit u nas, ze bychom to naprgali. Mapovky umime a co neumime, to se naucime :]
    MILTRON
    MILTRON --- ---
    ESORIMMER: Nojo, jenze to je pro sraby:) 99,9% vyjizdek zacinam a koncim na stejnem miste:)) - az na vyjizdky se zakoncenim na chirurgii
    Ja porad vidim ty segmenty jako peknou vec. Rad porovnavam i svoje casy, vidim jak sem se treba od jara zlepsit atd. To sice vidis i na endu, ale jen v grafech, kde to nezohlednuje kde si jel a pro me je neporovnatelny treba jizda po silnici a terenem. To ze by byla strava nejaky "nad" program netvrdim. Vzit to nejlepsi z kazdeho programu by se mi taky libilo...ale nez to bude, zustanu u stravy, pro moje pouziti je ze vsech nejblize idealu.
    ESORIMMER
    ESORIMMER --- ---
    MILTRON: staci se vracet domu treba vlakem ;)

Ale jinak ten muj puvodni dotaz byl myslenej vazne, ne jako skryta kritika. Proste, co je tam peknyho, treba jsem neco prehlid.

Osobne bych nejradsi neco z kazdyho tech tri + byl uzil treba moznost lepit tam automaticky fotky (ale po uprave nebo aspon selekci) atd. Treba se neco vyvrbi jeste casem.

Ovsem ta cena za full stravu (kazdorocne!) je monstrozni.
    MILTRON
    MILTRON --- ---
    ESORIMMER: Power - tep nemerim, nepouzivam, nezajima me:) Me to smysl nedava, neumim naklesat vice ci mene nez nastoupam, at delam cokoliv. Leda ze bych se po ceste teleportoval nebo zacinal vyjizku dropem ze strechy domu a vracel se sklepem:)
    Ale je fajn videt, ze proste kazdy ma jiny preference.
    ESORIMMER
    ESORIMMER --- ---
    MILTRON: Pokud nejedes zrovna kolecka, tak nastoupano a naklesano dava smysl i zvlast, ne? Ne, ze by na tom dvakrat zalezelo. Zase kdyz to kolecko je a ten udaj nesedi, vis, ze tam neco hapruje na prvni pohled.

Jinak ke strave jsou zajimavy diskuze o tom, co to zobrazuje jako power. Zajimavy pocteni na forech. Ve vysledku lidi, co maj merak rikaj, ze to je tak moc off, jak si to jenom lze vymyslet (je to dany nejakym odhadem vicemene pouze z vahy jezdce)
    ESORIMMER
    ESORIMMER --- ---
    MILTRON: porovnani trech z jednoho gpx vc. barometru
    http://www.endomondo.com/workouts/q2J-Oq2500U
    http://www.sportstracklive.com/track/detail/katox/Mountain-Biking/662639
    http://app.strava.com/rides/10530148

Rozdily skoro ve vsem jsou WTF!?!. A konkretne to na strave je nejvetsi hovadina.
    MILTRON
    MILTRON --- ---
    ESORIMMER: Ja prave barometr nemam. Diky tomu je moje GPS co do vysky hodne nepresna. Strava opravuje vysku dle bodu v mape. Kdyz porovnam vyslednou vyjizdku endo vs strava, je kolikrat rozdil v nastoupanych m i v radu stovek %. Coz ale chapu, ze oceni jen nekdo bez barometru. Co mi vadi vic, proc endo udava nastoupano i naklesano? To je naprosto zbytecny udaj. Ja zaznamenavam do stravy i enda. Rozdil je taky v tom, ze kazdy z nich pritupuje jinak k mistum, kde ti treba vypadne signal. Jeden pocita vzdalenost i tak, druhy ne. Abych endo jen nehanil, dobre tam jsou treba ty osobni rekordy na 1h jizdy atd. To strava nema, ale zase ma segmenty.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam