• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    SALO
    SALO --- ---
    GOSHEWAN: ono je tu z diskusie hlavne vidiet, ze kazdy mame uplne ine naroky, poziadavky a ocakavania. :)
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    RESCAPE: Jiste, ale jsou to vyhody v hodnote nekolika tisic? Rekl bych ze pro mnoho lidi rozhodne ne. Baterka, vetsi presnost merene nadmorske vysky a co dal? Do toho srovnani musime zahrnout prave tu cenu - nakonec kdybych mel pocit, ze vyhody prevazuji a cena je tomu primerena, tak do toho jdu hned - a i proto se tady ptam na tyhle veci.
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    GOSHEWAN: myslim ze to snad ani nejde srovnavat, a rekl bych ze vyhody a plusy trackeru jsou jasne zrejme.. vzdyt je to zarizeni k tomu urcene a taky prizpusobene.
    srovnavat treba aplikace k trackovani ale mobil s gps .. uz jsem neco psal baterka atd to jsou ty vyhody preci ne?:)
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    RESCAPE: O barometru vim a tam mas samozrejme pravdu, stejne tak s tou baterkou. Teplomer sice nemam, ale online teplotu z nejblizsi meteo stanice to umi stahnout automaticky (-;

Nechci aby to vypadalo, ze slovickarim, ale me prave zajimaji ty konkretni vyhody - a proto se snazim reagovat na jednotlivosti.

Pro me idealni by byla tabulka "Garmin XXX vs. iPhone", pripadne samozrejme jakykoli GPS tracker vs. nejaky smartphone. Odkud maji tyhle trackery napriklad mapove podklady?
    HEXXX
    HEXXX --- ---
    SALO: jo, to nepopiram, moc elegantne to nevypada(zvykal jsem si docela dlouho), ale je to prakticke a ucel to splnuje. necumim do toho porad, slouzi mi to jako interaktivni mapnik, v cemz je mobil lepsi nez mini e800. navic ta pozice na ramovce je idealni co se ochrany mobilu tyce. stejne neustale sledovani kilometraze a rychlosti akorat oddaluje bikerskou extazi a omezuje svobodu pohybu :).

ale jo, az vyjdou fenixy (910 jsou hrozne skaredy a ambit maji nador), tak splynu s davem :).

RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    GOSHEWAN: ty od telefonu cekas ze ti zanamena trasu a pocty kilometru, v tomto pripade ti samozrejme postaci telefon.
    Nesmysl jsem myslel presne to ze smartphone umi to stejny co GPS tracker. z tvyho pohledu ano z myho ne, protoze mi nestaci jen zaznam a kilometry.
    Nechci resit baterku, schovavat nekam kdyz zacne prset, v telefonu aplikace muze spadnout atd.. byt nezavisly na telefonu proste. GPS tracker je presnejsi, muj ma i barometr, teplomer, a tyhle udaje mas hned po ruce, jak na kole, tak pri behu, na horach atd atd.
    to jsou ty funkce a vyhody ktery si platis.

Uz to tady nekolikrat padlo sam jsem zacinal a dlouho trackoval s telefonem takze ti v podstate rozumim ale i tak si stojim za tim ze telefon a tracker se proste neda srovnavat na jedny lajne :)

btw dej pak vedet az se dostanes na dalsi level a zacnes premyslet o trackeru :)
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    Mluvim napriklad o znamem drzaku od BioLogic: http://www.thinkbiologic.com/products/bike-mount-iphone-4 . Je vodotesny a zda se ze i celkem odolny. Jednou jsem videl nejaky i na motorky (tento jde take), ktery vypadal jeste bytelneji. Rozhodne bych se nebal, ze z drzaku vypadne, ale samozrejme stat se muze vsechno.
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    RESCAPE: Mozna ti nerozumim ohledne to je proste nesmysl, jedinym argumentem by mohla být ta hodně stěžejní výdrž baterky. Už jen proto gps tracker není to co umí tvůj iphone" a to nemluvím o dalších features.. Co presne tim myslis? Ze je nesmyslna ma veta, ze ten tracker umi cca to, co ten telefon? Co je na ni nesmyslneho? Take nechci utocit, prilis jsem funkce zminovaneho Garminu nezkoumal, ale zatim mam pocit, ze mi za tu cenu nenabizi prilis funkci navic (ale rad se necham poucit).

SALO: Vsak ja uz take parkrat zmokl (: Pro takove pripady mam nepromokavou kapsu v batohu, do ktere telefon velmi snadno uklidim. Navic se delaji i vodotesne a velmi bytelne drzaky (viz HEXXX, ale existuji i hezci varianty : ). Ten muj neni nic extra, ale telefon se tam vejde i s krytem, ve kterem ho normalne nosim (a ktery uz par padu prezil).
    Rozhodne nechci polemizovat, co vydrzi vic, ale nemyslim si, ze vodotesnost/odolnost je argument na miste, protoze presne s podobnou myslenkou se delaji ty drzaky na telefony na kola a motorky (kde rychlost a otresy jsou pravdepodobne srovnatelne).

Nemam tolik penez navic, abych si kupoval jeste jednou neco, co vlastne uz mam.
    SALO
    SALO --- ---
    HEXXX: uz sa dostavame do sfery osobneho vkusu ale nieco tak ohavne sa k mojim bicyklom nesmie
    ani priblizit. :) (odhliadnuc od faktu, ze je dost rozdiel sa pocas jazdy pozerat na/pred predstavec a na
    hornu trubku). zjavne mame kazdy ine naroky a preferencie.
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    GOSHEWAN:
    to je presne o tom, pokud si jak ty pises takovej rekreacni sportovec , obcas jezdis, u toho fotis pak pro tebe gps tracker tolik smysl nema
    nadruhou stranu nekdo je aktivni pravidelne a nekdy i v horsich podminkach jako je dest a podobne.Takhle to proste je a bude a je to v poradku.

Nicmene nadzvedla me veta "Nemam duvod davat X tisic za pristroj, ktery umi vicemene to, co muj stavajici "
    to je proste nesmysl, jedinym argumentem by mohla být ta hodně stěžejní výdrž baterky. Už jen proto gps tracker není to co umí tvůj iphone" a to nemluvím o dalších features.

Tím co píšu neútočím. jsou tady dva tábory je zajímavé číst názory obou stran.
    HEXXX
    HEXXX --- ---
    SALO: velotrac. jezdim s telefonem v tom denne a pohoda. ma za sebou uz mnoho padu, telefon se v tom nema vpodstate jak rozbit. ted v tydnu jsem jel cca hodinu v konstatntnim desti a prezil to tak jako deste predtim, ikdyz nejak extra vodotesny to pouzdro neni. navic do te kapsy pod telefonem se vejde externi baterka.
    SALO
    SALO --- ---
    GOSHEWAN: priklad z terenu: posledne dva vikendy som na bicykli absolvoval niekolko prietrzi mracien.
    skutocne som rad, ze na tych riaditkach nemam pripevneny telefon ale vodotesny Garmin. nehovoriac
    o par pripadoch, ked sa mi podarilo ho zhodit na asfalt vo velkej rychlosti (a to aj napriek tomu, ze ten
    drziak je dost robustny a nie je vobec jednoduche z neho pristroj vytriast), ma na sebe iba skriabance.

pri navrhu outdoorovych GPS pristrojov sa pocita s tym, ze budu vystavene poveternostnym vplyvom
    a hrubemu zachadzaniu. o svojom telefone si to netrufam povedat.

pride mi to trochu paradoxne, ze nemate problem si na riaditka pripevnit telefon, ktoreho cena obvykle
    presahuje cenu aj tej najdrahsej sportovej/turistickej GPS. kto jazdi na bicykli, aj z neho spadne. kto jazdi
    aj mimo internet, tak zmokne. ja nemam tolko zbytocnych penazi, aby som si mohol kupovat novy telefon
    napr. kazdy rok. :)
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    GOSHEWAN: muzes hodit link na ten drzak?
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    MICKEY_MOUSE: tak castecne potesujici zprava od garminu: ke každé z českých map je automaticky dodána bezplatná aktualizace na její poslední verzi, to znamená že po její registraci vždy získáte poslední verzi dané mapy, letos verzi 2012.
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    Jedine, co me u telefonu trapi, je vydrz baterky. Porad je ale levnejsi koupit si za litr nejaky dobijeci modul (pro iPhone mam vyhlidnuty jeden konkretni, ktery by ho mel zvladnout dobit az trikrat na jedno nabiti ~ cca 3 - 4 dny vydrze) nez kupovat samostatny GPS tracker.
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    Ja mam normalne v iPhone stazene mapy z cykloserveru a uplne jednoduchy gumovy drzak na kolo, takze mapy mam porad pred ocima. Nemam duvod davat X tisic za pristroj, ktery umi vicemene to, co muj stavajici (a nejezdim tak rychle abych potreboval navigaci, vzdy mi staci odemknout a hned vidim kam jet), nemluve o mapovych podkladech zdarma (i bez offline stazenych map).

Co se tyce mych ocekavani/potreb od GPS sport trackeru - zpravidla jezdim s kamarady nejake v pohode vylety, sem tam fotka, muzeum, zamek, hospoda. Po vyletu jim to nasdilim, otaguju je atp., proste takova "socialni" zalezitost. Koukame akorat na ujete kilometry a kde jsme byli - neco jako fotoalbum s vylety - protoze nase tempo je nezajimave (: To sleduji akorat kdyz jedu sam a i tak nejsem jeste na urovni, kdy bych se tim mohl chlubit [:
    SALO
    SALO --- ---
    RESCAPE: islo mi skor o absenciu akychkolvek "tvrdych" dat. ziadne cisla, nic.
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    SALO: v podstate to neni recenze, nicmene pro me uzitecne protoze ukazali neco co jeste nikde jinde videt neni.
    nabijeni, konstrukce, a pro me super zjisteni ze ma teplomer kterej mam i ted na GE500 a nerad bych se ho vzdal

ona recenze na strankach garminu stejne moc negativ zrejme nenabidne, to da rozum :)
    SALO
    SALO --- ---
    RESCAPE: velmi uzitocna "recenzia". odhliadnuc od absolutne priserneho stylu clanku,
    gramatickych a faktickych chyb, vyjadrenia typu:

"Podle prvních testů má akumulátor velice dobrou výdrž."
    "Oproti Forerunneru 910XT mají i vyšší hmotnost, která ale nepřekračuje únosnou míru."

su ciste perly. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam