• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    MRNOUSEK
    MRNOUSEK --- ---
    ULTRAMARINE: vim ze jeste neni k dispozici, ale napadlo me, ze nekdo ma proctene informace, co k nemu jsou... z toho co jsem zatim videl mi prijde, ze Fenix je vic GPS a pripadny sporttester je jen prilepek... ale mozna se mylim...
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    MRNOUSEK: s fenixem ti nikdo nepomuze, protoze fyzicky jeste neni k dispozici, takze zkusenosti nejsou
    MRNOUSEK
    MRNOUSEK --- ---
    mam dilema

uz nekolik let pouzivam suunto t3c jako sporttester a cyklopocitac. Momentalne zvazuju upgrade a rozhoduju se mezi Suunto Ambit a Garmin fenix. Co byjste doporucili?

Hlavni je pozadavek na sportester, tj. mit prehled o tepu, casu v ruznych zonach, u aktualnich suunt ose mi libi i traning efect a activity class... zaroven bych ale rad, abych z hodinek byl schopnej rozumne dostat trasu, kterou jsem pri treningu absolvoval a nasledne nahravat do strava.com...

ktere z tech dvou jsou pro tohle pouziti vhodnejsi? nad jinyma moc neuvazuju, chci totiz hodinkovej vzhled, coz napr Garmin 910XT moc nesplnuje
    HEXXX
    HEXXX --- ---
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Pouzivate nekdo treninky v garmin connect, nejaky tipy na to jaky program si vytvorit, nebo uz nejake predpripravene treninky pro kancelarsky krysy ?
    HEXXX
    HEXXX --- ---
    Dobry den,

hodinky Garmin Fenix bychom chteli predstavit na vystave Bike Brno (Sport Life 2012), ktera se kona od 4.10.-7.10.2012. V souvislosti s touto vystavou nabidneme po dobu vystavy na hodinky akcni cenu 8.490 Kc s DPH. Hodinky se dostanou do bezneho prodeje v prubehu 1.-2. tydne v rijnu 2012.
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    pro wattaře :)
    Cyklobazar.cz - 200797 - Prodám: Bezdrátový měřič výkonu + GPS Garmin: možno dát na silniční i horský rám. - Zlín
    http://cyklobazar.cz/inzerat/200797/bezdratovy-meric-vykonu-gps-garmin-mozno-dat-na-silnicni-i-horsky-ram-/
    DESTINYX
    DESTINYX --- ---
    Intervalem je myslen KM, TF jen pokud mas HRM, takze obycejne hlasi vzdalenost, cas a rychlost. Endo delsi dobu nepouzivam, ale dival jsem se ted i do nove verze, je to tam.
    Audio coach mi na Endu nikdy poradne nefungoval a mnohem lepsi moznosti nabizi Sports Tracker Live Pro.

Nemrtvy - ad hlaseni posledniho KM, sorry, to tam neni. V intervalovem treninku lze nastavovat pouze casove useky, ne vzdalenosti.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    DESTINYX: já to zkusil Endomondo pohledat, protože mě to taky zaujalo, ale nic takovýho jsem tam nenašel. Jediný, co jsem objevil je hlášení intervalů, ale tím je imho myšleno tepové intervaly, ne vzdálenostní nebo časové.
    DESTINYX
    DESTINYX --- ---
    NEMRTVY: Endo by melo hlasit kazdy ubehnuty KM, je to tam. Oznameni posledniho kilometru by taky mel jit, pokud si nastavis a naplanujes individualni trenink. Ja to nikdy nepouzil, ale zcela jiste to jde. Zkus si tim trochu pohrat, jsou to zakladni veci.
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    NEMRTVY: nikdy jsem ni takovyho nepotreboval tak netusim.
    ale neslo by to treba v endo pres ty routes? ze si udelas nejakou route a pak po ni behas a ono ti to pocita presne tu vzdalenost?
    NEMRTVY
    NEMRTVY --- ---
    Existuje moznost ako v Endomonde Pro nastavit aby mi minutu pre koncom ohlasil ze posledna minuta ak beham na cas alebo aby mi kazdy kilometer oznamil ze som prebehol kilometer? Neviem to nikde najst, neviem ci to tam vobec je.

Pripadne nastavit jedno kolo na bezeckom ovale ako trasu a aby to meralo rychlost jednotliveho kola (260m) a nie rychlost 1 km.

Ak to endomondo nedokaze tak existuje lepsi soft? runkeeper? sportypal? runtastic?

dik za pomoc
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    MICKEY_MOUSE: Do garmin connect muzes nahravat i GPX ručně
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    SALO: k tomu ale musím mít nějaké zařízení od Garminu, ne?
    SALO
    SALO --- ---
    MICKEY_MOUSE: Garmin.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Jestli si někdo hrává jako já s GPX trasama (většinou proto, že mi cestou dojde baterka nebo se stane jiná nepředvídanost), rád se podělím o know-how. Já zatím dospěl k tomuhle workflow:
    - když potřebuju ručně naklikat trasu (anebo doklikat konec uložené trasy), používám http://www.cykloserver.cz (výhoda je, že zobrazuje turistickou mapu i s cyklo a turistickýma trasama)
    - když potřebuju spojit víc dílčích tras do jedné, používám http://sourceforge.net/projects/gpxeditor/
    - když potřebuju do výsledné trasy nechat automaticky přidat nadmořské výšky, používám http://bikeroutetoaster.com/

Všechno tohle dělám proto, abych byl pak trasu co jsem najel uploadnout na SportsTracker včetně výškového profilu. Zkoušel jsem toho víc, ale tyhlety mi, na rozdíl od řady jiných, spolehlivě fungují a dobře se mi v nich dělá. Ideál by byl, kdyby to vše šlo provádět v jediné šikovné aplikaci, ale takovou neznám. Pokud máte tip na něco šikovnějšího, pochlubte se. Díky.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    MILTRON: moc díky! tohle funguje v pohodě tak jak má!
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Mate nekdo praktickou zkusenost s android telefonem a Garmin USB ANT+ stickem, funguje ? Treba s timhle https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dsi.ant.usbservice&hl=cs . Zrejme bude treba USB hostmode ( A4.0+)
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    RESCAPE: akorát to teď zkouším a zjišťuju, že když spojím dva úseky výletu (první je cesta TAM a druhej víceméně stejná cesta zpět, tak to zřejmě nejdřív pomíchá všechny ty naimportované body dohromady a nakonec z nich vygeneruje trasu. ono to zřejmě úseky nespojuje, ale generuje trasu ze všech naimportovanejch bodů. což je celkem na prd, pokud trasa není okruh, ale některé úseky jedeš tam i zpět. :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam