• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    MRNOUSEK
    MRNOUSEK --- ---
    HEXXX: aa kolega :)
    HEXXX
    HEXXX --- ---
    RESCAPE: jo ta vyska ziskana skrze gps je celkem nepresna, ale lepsi nez dratem do voka :)
    btw jedu si za pul hodiny pro ambity, konecne budu seriozni sportovec :D
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    nejlepsi si je to overit u nejakeho geodetickeho bodu kde vis presne jaka je vyska
    BATY
    BATY --- ---
    GOSHEWAN: jo, to bych taky cekal, proto budu pouzivat ty mapy.cz... jen jsem si chtel overit, jak to je presny, jestli treba nekdo nepouziva jeste neco presnejsiho :)
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    Ja bych cekal ze lokalni zdroje (pro CR mapy.cz) budou presnejsi, ale je to jen muj dojem, netusim odkud vsichni berou data.
    BATY
    BATY --- ---
    GOSHEWAN: dik, tak s mapy.cz se to lisi max o 2 metry, zkousel jsem na 3 mistech...
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    BATY: http://www.earthtools.org/, vlevo das "Find Elevation/Height Above Sea Level". Ale jak moc to je presne nevim a nemuzes klikat, musis posouvat mapu... byl to ale prvni odkaz na googlu (;
    BATY
    BATY --- ---
    RESCAPE: tak jsem to taky driv delal, ale jinak ho nepouzivam a jen kvuli tomu se mi ho nechce instalovat :) tak jestli neni neco podobnyho, jen na webu...
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    HEXXX:to vypada ale jako nejakej teoretickej vypocet vysky ? nebavime se ale o presne nadmorske vysce. (chapej nerejpu)

nevim, neverim ze by gpsky ktery davaj do smartphonu umely merit vysku, i kdyby musel by to byt minimalne klidový stav a ne v pohybu.
    tim padem to nekdy ukazuje nesmyslnou vysku a nektera ta sluzba rovnou vsazi na prepocet podle vrstevnic.
    otazka je kde to vyjde presneji..

BATY: ja to zjistuju pres google earth, jezdis kurzorem po mape a dole ti to ukazuje vysku
    BATY
    BATY --- ---
    Cus, pokud bych potreboval zjisit metry nad morem na nejakym miste, tak jaky stranky na to pouzit nebo co je nejpresnejsi?

Zatim jsem to delal tak, ze si na mapy.cz kliknu na planovac tras a zacatek i konec hodim na stejny misto, pak si necham ukazat graf prevyseni a tam vidim m.n.m., ale treba je i nejakej elegantnejsi zpusob nebo nejaky presnejsi stranky...
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    RESCAPE: To malo co jsem vygooglil rika, ze podle nejakeho modelu (elipsoid, geoid) a ze chyba je dle specifikaci 2x-3x tolik co horizontalni chyba. Ovsem byly to dost stare clanky. Kazdopadne si jsem jisty ze ty trackery nepotrebuji pripojeni na net, takze to nejak zjistovat museji.
    OBOJETNIK
    OBOJETNIK --- ---
    WERT: ip4, zkusím stravu/sports tracker i endomondo na stejný trase, dobrej nápad
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    HEXXX: mas nejakej zdroj? zajimalo by me jak GPS vypocita presnou nadmorskou vysku
    MILTRON
    MILTRON --- ---
    GOSHEWAN: Endomondo vysku neopravuje. Napr. Strava ano. Tam je i videt po nahrani, ze to upravuje...
    WERT
    WERT --- ---
    OBOJETNIK: mas ip4 nebo ip4s? Zkusil bych jeste nejakou jinou aplikaci treba.

Ja mam ip4s a vicemenne ty metry souhlasi...
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    HEXXX: To jsem si myslel a forum sports-trackeru to potvrzuje, lidi se tam na to take ptaji. Runkeeper to pry upravuje, nevim jak Endomondo (tzn. reinstall nemusi mit zadny efekt).
    HEXXX
    HEXXX --- ---
    GOSHEWAN: vyska je ziskavana primarne skrze gps. pouze nektere sw si ten udaj dodatecne upravuji podle map.
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    RESCAPE: To se mi nezda, vzdyt tyhle trackery funguji i offline (a chova se to uplne stejne nepresne).
    OBOJETNIK
    OBOJETNIK --- ---
    RESCAPE: právě že to dělá obecně u všech tras, je to hrozně nadhodnocený, opakovaně jsem zkoušel stejnou trasu a je to pokaždý stejně (blbě)... Zkusím reinstal teda, díky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam