• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    WERT
    WERT --- ---
    tep skrze sluchatka…

Jabra’s New Earbuds Can Hear Your Heart Through Your Ears
    http://www.bikerumor.com/2014/10/23/jabras-new-earbuds-can-hear-your-heart-through-your-ears/
    MIKE23
    MIKE23 --- ---
    NTR23: Propojeno se všemi, zatím otestováno jen Endomondo a STRAVA, po dalším běhu uvidím jak se samo synchronizuje MapMyFitness ;)
    WERT
    WERT --- ---
    Pinkbike Announces 'Trailforks' - Pinkbike
    http://www.pinkbike.com/news/pinkbike_annouces_trailforks.html
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    SMOKY: Tak altitude filtering nastavenej na high funguje obstojne a vystupni data vypadaj dobre. Pokud mate mobil s barometrem, da se to pouzit na mereni prevyseni uplne v pohode. Srovnaval jsem nektery segmenty na Strave s lidma s Garminem a presnost je srovnatelna. Nekde uplne jinde, nez jejich dopocitavani.

Problem je s uploadem na Stravu, kdy je nutny data ulozit jako TCX a do souboru dat identifikator zarizeni nejakej Garmin. Strava pro vsechno krome Garminu ignoruje vejskovy data a dopocitava je z mapy.
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    NYX: moc pekny hlavne s iD editorem a ze se snazi vratit neco OSM komunite. Pekne to vyrovnava trasy !
    MIKE23
    MIKE23 --- ---
    No vida!!!

The New and Faster Garmin Integration Is Now Available! | Endomondo
    http://blog.endomondo.com/2014/09/22/the-new-and-faster-garmin-integration-is-now-available/
    MIKE23
    MIKE23 --- ---
    První test Fenix 2 dopadl dobře, při porovnání distancí 5.83 km (Endomondo) a 6.02 km (Fenix 2) při běhu je odchylka jen 3.2% :D
    NYX
    NYX --- ---
    tohle vypada jako dobre "prichytavani" na trasu :)
    Strava Slide Tool
    http://labs.strava.com/slide/

ale nevim, jestli uz to funguje v produkci, pripadne jestli kdy bude

neprichytava se to na cestu, ale na heatmapu z gps dat od ostatnich lidi
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    PISKVOR: To by mi do terenu nebylo moc k nicemu, ty cesty sou tam casto uplne mimo :).

Staci to projet nejaky projet nejakym vyhlazovacim algoritmem, kterej by ten sum pri nejaky rozumnym zachovani presnosti slusne odstranil. Locus ma nejaky nastaveni Altitude Filteringu, musim to jeste otestovat. Ty data z barometru jsou jinak relativne dost presny, rozhodne lepsi nez data z vyskovy mapy.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SMOKY: Inteligentně by to chtělo třeba nějaký přichytávání na trasu, a korelaci s výškovou mapou. Obojí data zrovna Locus má, ale nemá to přichytávání k cestě. Bez toho dostanu na jednu cestu po rovině, z Lidický a přes Palackýho most, převýšení sto metrů oběma směry, protože několikrát skočím do Vltavy a zase zpátky na most, a předtím to beru jako Pérák po barácích :D
    MIKE23
    MIKE23 --- ---
    Nedělejte si prosím prdel, já jsem si dneska koupil GARMIN Fenix 2 :D ... ta (ne)přesnost mě trochu děsí :(
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    NAGASAWA: Tak vono nadmořskou vejsku měří GPS obecně hodně nepresne.

BTW testuju zaznam elevation dat pomocí barometru v mobilu v Locusu. Vcelku to funguje, ale data sou dost zasumeny. Chtelo by to nejakej inteligentní post-processing.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    NYX: Aha, mně unikl ten link. Každopádně za tenhle negraf by autor letěl; tu textovou část to hrozně shazuje.
    PAPRIKODLAK
    PAPRIKODLAK --- ---
    SCHRAPNEL: Já bych předpokládal, že iP s AGPS se hlavně výrazně rychleji chytne.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PISKVOR: Jo to maj bejt jako ty vobrázky v rozích, aha. Velmi intuitivní :-/
    (to není žbrblání vůči NYXovi, ale vůči původnímu pachateli). Stejně mi z toho není jasný, jestli mě Garmin 620 bude ukazovat o 620 metrů jinde, o 62, nebo o 6,2, když teda dopadl nejhůř.
    NYX
    NYX --- ---
    PISKVOR: osy popsane jsou, na webu mas konkretni hodnoty v tabulce + vysvetleni co to znamena a mrte dalsich informaci...neco mi unika?
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    NYX: Trochu to soudruzi moc přehipstřili - ve jménu výtvarna obětovali vypovídací hodnotu. Kdyby ty osy byly popsaný, nebo tam byla aspoň nějaká reference, nebo aspoň výchozí bod, skoro by to i k něčemu bylo. I blbým "čím víc nahoru, tím lepší/horší" bych vzal zavděk. Takhle je to jen malůvka.
    SCHRAPNEL
    SCHRAPNEL --- ---
    NYX: ale ved to je strasne :D
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    MIKE23: chmmm. Stravu zatim necham plavat. Stacilo ze jsem se presunul ze sportstrackeru na endomondo..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam