• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    FRANKIEDLOUHAN1
    FRANKIEDLOUHAN1 --- ---
    ZRIZENEC: Kde jsi ho, prosím tě, sehnal? Mohl bys mi dát odkaz nebo mi to poslat? Díky
    MIKE23
    MIKE23 --- ---
    Přesnost laserového nasnímání povrcho LIDARem je cca 15-30 cm. Takže kdyby třeba někdo nasnímal takto celou ČR, data poskytl do nějaké mapové vrstvy a STRAVA výšku vypočítavala odtud, tak by to mohlo fungovat univerzálně pro všechna zařízení. Řešila by se pak už jen přesnost horizontální, kde třeba u mých Fenix 2 je odchylka +/- 3%
    NYX
    NYX --- ---
    STAJA: Treba apple ted koupil firmu, co vyviji system kombinujici gps a signal z iridium satelitu a tvrdi, ze jsou schopni dosahnout presnosti v radu centimetru.
    STAJA
    STAJA --- ---
    MIKE23: vždycky bude lepší barometr, když si představíš, že jedeš svahem po levé ruce stráň a po pravé sráz dolů, GPS ti uskočí o dva metry do leva nebo do prava a nejednou nastoupáš desítky metrů a jedeš při tom po rovině. A je pak jedno jak přesný reliéf máš z kterého se data načítají....
    MIKE23
    MIKE23 --- ---
    MINER: přesnost gps je na prd
    MINER
    MINER --- ---
    MIKE23: To bys musel mít přesnost GPS taky lepší než metr. Navíc nepřesnost GPS se sčítá s nepřesností reliéfu a je tím výraznější, čím větším gradientem se pohybuješ. Přesnost barometru je v měření změny výšky nezávislá na gps.
    MIKE23
    MIKE23 --- ---
    MINER: zatím ano, ale se zlepšujícím se digitálním reliéfem bude lepší používat model terénu pro výpočet
    MINER
    MINER --- ---
    MIKE23: Barometr pracuje s přesností lepší než metr. V kombinaci s GPS není tato přesnost závislá na změnách atmosférického tlaku.
    MIKE23
    MIKE23 --- ---
    pokud se bude do budoucna digitální model reliéfu zpřesňovat, tak nebude třeba pro běhání a jízdu na kole barometr nebo nadmořská výška z GPS. Bude u všeho jen jako pomocný údaj. Myslím si, že z barometru a GPS nedostaneme lepší výsledek jak z nasnímaného území třeba pomocí LIDARu.
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    MION: vzdyt na to je odpoved o dva posty pod tebou od MAESTRA
    ZRIZENEC
    ZRIZENEC --- ---
    ZRIZENEC: Tak uz sem nasel mobac s novejma mapovejma podkladama a tam cykloserver funguje. Takze vyreseno. V pripade zajmu muzu mapovy podklady nekam uploadnout.
    MION
    MION --- ---
    MION: takže problém jsem vyřešil.Problém byl v mém prohližečí chrome, na mozile to jede v poho.Jen nechapu jednu jiedinou věc proč si strava neveme z connect garmin i výškové metry a použije z vlastní mapy...
    LISKNI_SI
    LISKNI_SI --- ---
    MAESTRO_007: Já vím, že se to řešilo, ale právě díky tomu, že se to řešilo, se to vyřešilo, a s Locusem to už funguje.
    Že bys mohl někam přidávat zařízení nebo to jakkoliv jinak udělat, aby to bralo správně i přes Strava aplikaci, o tom jsem nikdy neslyšel.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    ZRIZENEC: jj to chapu.... :)

LISKNI_SI: uz se to tady nekde resilo... ale je to tak ze Strava ma prednastaveny seznam zarizeni u kterych vi ze maji barometr presny a vyskove metry necha tak jak posle zarizeni, u zbytku vcetne mobilu vyskove metry ignoruje a spocita si je sama... zarizeni tam ale muzes pridavat a pak nic neprepocitava...

kazdopadne openstreetmapy vypadaji dobre... ocenuju ty pridane tur. znacky a vrstevnice
    LISKNI_SI
    LISKNI_SI --- ---
    ZRIZENEC: Locus jo, Mobac ne. Tahám normálně openstreetmapy z http://osm.paws.cz/
    MAESTRO_007: Strava blbě zaznamenává převýšení, ignoruje barometr. Locus to umí dobře. A je o dost pohodlnější mít jednu aplikaci na mapy i záznam. :-)
    ZRIZENEC
    ZRIZENEC --- ---
    MAESTRO_007: Me ten locus naprosto vyhovuje, automaticky export na stravu, offline i online mapy dle vlastni volby, moznost zobrazeni naplanovany trasy z pocitace. Je to presne to co potrebuju, akorat bych ted chtel nejakou podrobnou cyklomapu Jizerek. Vzdycky sem to stahoval pres ten mobac, ale ten ted nejak prestal komunikovat s cykloserverem.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    ZRIZENEC: locus jsem k zaznamu parkrat pouzil a s Mobacem zkusenost nemam....

osobne zvolim radsi Mapy.cz a k zaznamu MyTracks nebo Stravu...
    ZRIZENEC
    ZRIZENEC --- ---
    Pouzivate nekdo Locus aplikaci na zaznam trasy? A hlavne Mobac k ulozeni map do offlinu? Nejak mi v tom mobacu nefunguje mapa z cykloserveru, netusite jak to vyresit? Asi se zmenila cesta k mapovejm zdrojum, ale netusim jaka je ta nova a kde ji zmenit.
    BATY
    BATY --- ---
    MION: no... connect.garmin.com ho asi nema jak videt, protoze v aplikaci garmin express nemas vyplnene prihlasovaci udaje na tvuj garmin connect - tipuju. Tak si je bud vypln, at to muze automaticky synchronizovat nove aktivity a nebo je na garmin connect naimportuj ruce, ze zvolis manual import - vlezes na "disk" tveho garmina a z adresare activities vyberes prislusny .FIT file...
    MION
    MION --- ---
    takze uz vim kde je problem. connect.garmin.com nevidi zarizeni. Garmin express ho vidi.
    kde je tedy krpa?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam