• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    TWARR
    TWARR --- ---
    KOZEL: to zalezi na typu zobrazeni, kam se ti ten button hodi. a pokud se nepletu, tak to neni login, ale signup :)
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    Ja jsem taky Endomondo >> Strava migrant a mimo věcí, co tu už zazněly se mi tam líbí jako cyklistovi sprava kol a komponent, takže hezky vidím, kolik už má najeto můj řetěz a brzdový destičky. Pro běhny je tam něco podobnýho, ale s botama.

Souhlasím ale, že je škoda, jak jsou tyhle specialitky omezeny jen na cyklistiku a běh. Podobně by mohli plavci trackovat životnost čepic a volejbalisti tejp :-)

LEDOFREDO: K čemu je tracking kolektivních sportů?

TWARR: Fotka super, jen proč ji proboha daly ten login button tak blízko k ruce, srdce fotografa puká...
    TWARR
    TWARR --- ---
    na endomondu je dobrej login screen s buchtou v letu :)) to je asi tak vsechno :D
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    LEDOFREDO: Neni to tak davno, co jsem argumentoval defakto stejne jako ty, ale i kdyz coby primarni aplikaci pouzivam Endomondo, zacala me strava bavit prave diky rozsireni do komunitni zony, kor kdyz tam vetsina lidi postupne odmigrovala. Diky segmentum muzu najit fajn tipy na trasy, nehlede na to ze muzu lidem na segmentech nakopat prdele :) Odznacky a spol. jsou samozrejme hovadiny, ale kdyz clovek pristoupi na pravidla hry, tak proc si vsechnu tu tydenni rutinu necim nezpestrit vid :) Jinak casy jsou cajk a praveze mi Strava nektery zony fixla do spravny podoby pote, co si Endomondo postavilo hlavu a ignorovalo nastaveni automatickych pauz. Jinak otresny UI maji obe aplikace...
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    WERT: nesouhlasim

Strava je detailneji zamerena na uzsi spektrum sportu, nejvhodnejsi pro beh/cyklo nadsence
    Endomondo je univerzalnejsi sportovni denik, idealni pro multisport lidi (ve Strave nejsou napr. vubec kolektivni sporty), naproti tomu asi nema takovou hloubku dat pro beh/cyklo jako Strava
    co ma Strava vyrazne lepsi je podpora skupin/komunit
    -- potud sem snad byl objektivni
    jinak ja osobne treba nejsem schopny pochopit vyhody segmentu .. k cemu mi je videt ze tady 3km co jsem bezel ubehlo 20 lidi rychlejs nez ja, k cemu mi ta informace presne je, stejne 19 z nich nikdy nepredbehnu --- to ze se zlepsuju poznam obecne z vyvoje vlastnich treninku
    achievmenty proc ne, ale asi taky nejsem cilovka na sbirani virtualnich medaili - obecne jsem priznivcem gamifikace, ale tady uz to je na me zbytecne moc

NAGASAWA: a nerozjebalo ti to casy behu? me totiz po nahrani endozaznamu na stravu vychazely lepsi casy (odecetly se nejake fiktivni pauzy), musel se menit typ behu na race , aby se to srovnalo (oficialni workaround od supportu)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Jinak taky jsem pres tapiriik presel postupne z endomonda na stravu a peru ta data z garmin swim. sice mi tapiriik prenesl 70% ale alespon dodatecnejma exportama v zime vyplnim volnej cas
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    GALENIUS: segmenty, achievementy, preciznejsi vystupy a komunita.
    WERT
    WERT --- ---
    GALENIUS: Jo, všechny:)
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    BADHORSE: Nějaké výhody oproti Endomondu?
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    jo prejdi na Stravu
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    Ahoj.
    Chci se zeptat, jestli má někdo podobnou zkušenost. Používám Endomondo, trasy (kratší) nahrávám v Android aplikaci, delší na Teasi navigaci. Už se mi asi 2x stalo, že i když jsem v Teasi pauznul v případě zastávek, Endomondo naimporovalo včetně stání, takže průměrné rychlosti šly do kopru.
    Nevíte co s tím? Jestli by šlo třeba GPX nějak ručně upravit, aby se toto nestávalo, nebo něco nastavit v importu Endomonda...
    Díky.
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    HORA: Zkusil bych gpsbabel, minimálně se mrknout di dokumentace. Umí dost věcí s GPS souborem, třeba tam bude co hledáš
    LISKNI_SI
    LISKNI_SI --- ---
    HORA: Asi bude zdaleka nejjednodušší v textovým editoru vzít pár bodů z konce a dát je na začátek. (A asi prvně oddělat timestampy, pokud je to záznam jízdy.)
    HORA
    HORA --- ---
    Pokud si nahraju nějakou trasu GPX a ta tvoří okruh, jak můžu změnit, kde bude na téhle trase start a cíl?
    Díky.
    KORAL
    KORAL --- ---
    Ahoj
    hledám na netu sám, ale rád bych požádal o pomoc i vás. Sháním pro bratra navigaci pro záznam trasy a cestování.
    Jeho požadavky jsou :

- Potřebuji,aby to umělo zapíchnout bod,ukázat a uložit souřadnice,,zadat do ni souřadnice ,kam se má jít i třeba u hodně bodů
    - Spočítat samostatně metry(délku trasy) a to přesně(u tátovo jsem zjistil,že stojím na místě a ona my napočítá třeba za 10minut 13m trasy,to nechápu).
    - Obejít nějakou plochu ,aby spočítala obsah a případně uložila.
    - Pokud by se dala používat i na auto,bylo by to plus
    - Potřebuji nějakou co se na ní hned neodře displey
    - Nesmí být ani moc velká,ani moc malá,pak na ni nic nepřečtu. To mě pobavilo, ale tak brácha už má horší zrak.

Pokud by byl dobrý návod v češtině(klidně elektronický dotisknu mu ho) a nebo sw v češtině je to velké plus. Anglicky moc dobře neumí, vlastně minimálně.

Z toho co jsem mu zatím našel byla reakce pro představu: Garmin Dakota 20 prý snad není do auta, Garmin Oregon se mi zdá dost drahý,ale pokud by to bylo včetně map?
    Nebo něco jiného?

díky moc za rady a vaše zkušenosti.
    BENDER
    BENDER --- ---
    BENDER: SD kartu do navigace davam, kdyz je zapnuta.

BENDER
    BENDER --- ---
    Ahoj, mam prosbu o radu. Koupil jsem navigaci Teasi spolu se Smartmaps, ktere se v navigaci nenacitaji. V pocitaci na SD karte je vidim. Je potreba Smartmaps nekde aktivovat, popr. jak - strcit SD kartu do pocitace? Dikes!
    1MALALISTICKA
    1MALALISTICKA --- ---
    TWARR: TomTom neznam, ale diky za nazor.
    1MALALISTICKA
    1MALALISTICKA --- ---
    KOZEL: Mne se taky libi dost. Jen ty ceny... Ten kus gumy sem kupovala ani ne pred dvěma rokama. A růžice byla za skoro litr. Proste nesmysl a nejak mi přijde divny, ze by najednou zlevnili.

Schválně pokoukam. Dík za info
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    1MALALISTICKA: Prave jsem koupil na sve Suunto T1C novej original pasek za necelych 600 Kc, takze to zas takova tragedie nebyla. Samozrejme, ze i tyhle penize jsouz a kus gumy nesmysl, ale aspon je to podobne jako u jinych vyrobcu.

Me se Suunta obecne dost libi, ale s GPS modelama nemam zadny zkusenosti :-(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam