• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    EMDEE
    EMDEE --- ---
    TAURUS:
    TYCHOVRAHE:
    doručuju ten safír, mám je cca 4 měsíce a ač je bezl omlácený (rýhy v laku), tak na skle ani čárečka
    TYCHOVRAHE
    TYCHOVRAHE --- ---
    TAURUS: myslim ze mi chlap na prodejne rikal 1000 za obyc, 3000 za safir
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Nevíte někdo, kolik stojí výměna sklíčka na Fenix 3?
    MINER
    MINER --- ---
    COVBY: Já takhle Fénix používám a je to OK. Krom čáry umí importovat i POI, takže si tam můžeš dát i zastávky nebo města, pokud se ti s tím chce klikat a dokonce tam hackem (přes tcx) lze dostat i turn-by-turn instructions, které na tebe vybafnou s předstihem podle rychlosti.
    Import GPX je docela pain, často mi hodinky zresetoval a pomohl jen reset do továrního nastavení s nutností vše znovu nastavit, a nevím proč. Říká se, že GPX větší net 100kB zaseknou.
    Naučil jsem se konvertovat GPX do FIT, které ty hodinky nezasekne.
    COVBY
    COVBY --- ---
    Zdar ve spolek,

potřeboval bych poradit s výběrem sporttesteru/navigace. Doposud jsem používal sporttester od Sigmy v kombinaci s offline mapy.cz v mobilu, ale rád bych to všechno, pokud možno sjednotil do jednoho zařízení.

Využití by bylo primárně kolo (MTB), sekundárně běh, ale při trekingu bych navigaci užil taky.

Vzhledem k širší škále použití mi do oka padly Fenix 3, ale nevím, jak je to moc s otázkou navigace. Asi přímo nepotřebuji navigaci s mapovými podklady, trasu bych si naklikal doma a importoval do zařízení, ale nevím, jaká je jejich využitelnost při MTB po slepé mapě podle čáry, zda je dostačující. Videí jsem už na youtube viděl nespočet, ale většinou se zaobírali v tomhle ohledu během nebo silniční cyklistikou.

Notifikace z mobilu a civilní vzhled hodinek beru jako bonus.

Sporttester s GPS chci zejména kvůli té navigaci na kolo ale i běh, a protože už mě nebaví bloudit, zastavovat a hrabat se v mobilu v offline mapách.

Případně zda není lepší koupit jednotlivá zařízení pro jednotlivé aktivity. Tzn. něco jako etrex na kolo + hiking a do toho jako sporttester nějaký forerunner.
    BATY
    BATY --- ---
    MARASAN: no tohle dela, kdyz to mas nastavene na manualni pauzovani
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    BATY: jo, vim. ale jen kdyz to stopnes nejak, ne kdyz to jen pauznes.
    BATY
    BATY --- ---
    MARASAN: no krome pipnuti to napise na dispeji i hlasku, ze zaznamenal pohyb atd a hlaska nezmizi dokud to neodmacknes tlacitkem
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    BATY: Mozna. Zvuky mam komplet vypnuty a hlavne mam speedmeter.
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    podle me je to o zvyku, ja pouzivam manualni pauzu, protoze chci mit hikingovy zaznamy pokud mozno cisty kvuli sdileni tras a skoro se mi nestava ze bych se zapomel odpauzovat .. ale to co pise Baty ze umi edge by bylo cool i na ostatnich, tak to treba pribude casem
    MINER
    MINER --- ---
    BATY: Fenix 3 to neumí
    BATY
    BATY --- ---
    MARASAN: minimalne Edge maji funkci, ze kdyz si zapauzoval a zacnes se pohybovat, tak to pipne, aby ti to pripomnelo, ze si to mas zase zapnout... to bude mit asi i Fenix3, ne?
    MINER
    MINER --- ---
    VANIS:
    SPOOK: jo, auto-pauza je na píču. Pořád vibruje. Stačí, aby člověk na desetinu sekundy zpomalil, třeba v prudké zatáčce v kopci a hodinky vibrují, že pauza a za vteřinu znovu, že odpauzováno. Jakoby sám nevěděl líp, jestli stojí nebo jede a musely mu to hodinky říct, aby měl jistotu.
    Pak vibrují, když je člověk metr od kurzu navigace, a pak zase o metr blíž. A desetkrát dokola. Pořád to pak vibruje, a člověk neví proč, a nejde to vypnout.
    Když to zapauzuje ručně, tak to pak zapomene odpauzovat.
    Prostě všechno je to na píču a buď se s tím člověk musí smířit nebo koupit hodinky, u jejichž designu někdo přemýšlel hlavou.

Zajímalo by mě, jestli už někdo nemá zkušenosti se Suunto Spartan Ultra.
    VANIS
    VANIS --- ---
    SPOOK: konkretne fenix3 mi pauzoval pomaly climby coz nasere, taky nechavam bezet porad, par kilaku navic zpusobeny tim ze sedim na pivu skousnu
    WERT
    WERT --- ---
    SPOOK: zkousel jsem, blbne to pri jakymkoliv nastaveni, nechavam to bezet porad...
    SPOOK
    SPOOK --- ---
    MARASAN: ručně vypínat určitě ne, to by právě měla řešit ta autopauza. Vyzkouším uvidím. Díky ...
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    SPOOK: s EDGE mam s minimalni rychlosti pohybu spatnou zkusenost. Kdyz jedu pomalu, tak se naopak nechce zapnout a furt se tvari, ze stojim. Na kole tohle resi merak rychlosti, ale pokud chodis, tak bud umazat precnivajici body v komplu anebo na to kaslat. Pokud budes rucne vypinat, tak se ti semtam stane, ze zapomenes zapnout a to je pak smutny :-/
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Dik vsem co pouzivaji stravu a jezdi i cesty kde neni velky provoz.. Par jsem jich pridal do OSM kvuli generovanym heatmapam a T?S ! YAY :)
    Strava - OpenStreetMap Wiki
    http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Strava
    SPOOK
    SPOOK --- ---
    Používám fenix3 i na turistiku a při zastavení mi pořád nějak divně hledá polohu. V cíli mi pak naskočí celková ušlá vzdálenost třeba i o 20 procent delší.

Jaké je řešení? zapnout autopauzu pro tuto aktivitu? Nebo stačí třeba tu vlastní při pohybu menším než 2 km/h?

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam