Zdar ve spolek,
potřeboval bych poradit s výběrem sporttesteru/navigace. Doposud jsem používal sporttester od Sigmy v kombinaci s offline mapy.cz v mobilu, ale rád bych to všechno, pokud možno sjednotil do jednoho zařízení.
Využití by bylo primárně kolo (MTB), sekundárně běh, ale při trekingu bych navigaci užil taky.
Vzhledem k širší škále použití mi do oka padly Fenix 3, ale nevím, jak je to moc s otázkou navigace. Asi přímo nepotřebuji navigaci s mapovými podklady, trasu bych si naklikal doma a importoval do zařízení, ale nevím, jaká je jejich využitelnost při MTB po slepé mapě podle čáry, zda je dostačující. Videí jsem už na youtube viděl nespočet, ale většinou se zaobírali v tomhle ohledu během nebo silniční cyklistikou.
Notifikace z mobilu a civilní vzhled hodinek beru jako bonus.
Sporttester s GPS chci zejména kvůli té navigaci na kolo ale i běh, a protože už mě nebaví bloudit, zastavovat a hrabat se v mobilu v offline mapách.
Případně zda není lepší koupit jednotlivá zařízení pro jednotlivé aktivity. Tzn. něco jako etrex na kolo + hiking a do toho jako sporttester nějaký forerunner.