• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Btw takhle dopadly po absolvování Spartana.
    Vidím to na ten safír...

BATY
    BATY --- ---
    hlavně když se dá sklíčko za litr vyměnit
    EMDEE
    EMDEE --- ---
    TYCHOVRAHE: jo můžu potvrdit, vydrží to fakt hodněmoc, taky sem o fólii přemejšlel, ale nezkusil sem a fakt není potřeba
    BATY
    BATY --- ---
    TYCHOVRAHE: folii, no fuj
    TYCHOVRAHE
    TYCHOVRAHE --- ---
    EMDEE: ja ten safir mam, zatim par tejdnu a taky bez poskvrny. to mi prave rikal taky, chtel jsem na to jeste dat folii tak ze prej nemam sanci to poskrabat, ze znicim vsechno okolo ale sklo zustane netknuty
    EMDEE
    EMDEE --- ---
    TAURUS:
    TYCHOVRAHE:
    doručuju ten safír, mám je cca 4 měsíce a ač je bezl omlácený (rýhy v laku), tak na skle ani čárečka
    TYCHOVRAHE
    TYCHOVRAHE --- ---
    TAURUS: myslim ze mi chlap na prodejne rikal 1000 za obyc, 3000 za safir
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Nevíte někdo, kolik stojí výměna sklíčka na Fenix 3?
    MINER
    MINER --- ---
    COVBY: Já takhle Fénix používám a je to OK. Krom čáry umí importovat i POI, takže si tam můžeš dát i zastávky nebo města, pokud se ti s tím chce klikat a dokonce tam hackem (přes tcx) lze dostat i turn-by-turn instructions, které na tebe vybafnou s předstihem podle rychlosti.
    Import GPX je docela pain, často mi hodinky zresetoval a pomohl jen reset do továrního nastavení s nutností vše znovu nastavit, a nevím proč. Říká se, že GPX větší net 100kB zaseknou.
    Naučil jsem se konvertovat GPX do FIT, které ty hodinky nezasekne.
    COVBY
    COVBY --- ---
    Zdar ve spolek,

potřeboval bych poradit s výběrem sporttesteru/navigace. Doposud jsem používal sporttester od Sigmy v kombinaci s offline mapy.cz v mobilu, ale rád bych to všechno, pokud možno sjednotil do jednoho zařízení.

Využití by bylo primárně kolo (MTB), sekundárně běh, ale při trekingu bych navigaci užil taky.

Vzhledem k širší škále použití mi do oka padly Fenix 3, ale nevím, jak je to moc s otázkou navigace. Asi přímo nepotřebuji navigaci s mapovými podklady, trasu bych si naklikal doma a importoval do zařízení, ale nevím, jaká je jejich využitelnost při MTB po slepé mapě podle čáry, zda je dostačující. Videí jsem už na youtube viděl nespočet, ale většinou se zaobírali v tomhle ohledu během nebo silniční cyklistikou.

Notifikace z mobilu a civilní vzhled hodinek beru jako bonus.

Sporttester s GPS chci zejména kvůli té navigaci na kolo ale i běh, a protože už mě nebaví bloudit, zastavovat a hrabat se v mobilu v offline mapách.

Případně zda není lepší koupit jednotlivá zařízení pro jednotlivé aktivity. Tzn. něco jako etrex na kolo + hiking a do toho jako sporttester nějaký forerunner.
    BATY
    BATY --- ---
    MARASAN: no tohle dela, kdyz to mas nastavene na manualni pauzovani
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    BATY: jo, vim. ale jen kdyz to stopnes nejak, ne kdyz to jen pauznes.
    BATY
    BATY --- ---
    MARASAN: no krome pipnuti to napise na dispeji i hlasku, ze zaznamenal pohyb atd a hlaska nezmizi dokud to neodmacknes tlacitkem
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    BATY: Mozna. Zvuky mam komplet vypnuty a hlavne mam speedmeter.
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    podle me je to o zvyku, ja pouzivam manualni pauzu, protoze chci mit hikingovy zaznamy pokud mozno cisty kvuli sdileni tras a skoro se mi nestava ze bych se zapomel odpauzovat .. ale to co pise Baty ze umi edge by bylo cool i na ostatnich, tak to treba pribude casem
    MINER
    MINER --- ---
    BATY: Fenix 3 to neumí
    BATY
    BATY --- ---
    MARASAN: minimalne Edge maji funkci, ze kdyz si zapauzoval a zacnes se pohybovat, tak to pipne, aby ti to pripomnelo, ze si to mas zase zapnout... to bude mit asi i Fenix3, ne?
    MINER
    MINER --- ---
    VANIS:
    SPOOK: jo, auto-pauza je na píču. Pořád vibruje. Stačí, aby člověk na desetinu sekundy zpomalil, třeba v prudké zatáčce v kopci a hodinky vibrují, že pauza a za vteřinu znovu, že odpauzováno. Jakoby sám nevěděl líp, jestli stojí nebo jede a musely mu to hodinky říct, aby měl jistotu.
    Pak vibrují, když je člověk metr od kurzu navigace, a pak zase o metr blíž. A desetkrát dokola. Pořád to pak vibruje, a člověk neví proč, a nejde to vypnout.
    Když to zapauzuje ručně, tak to pak zapomene odpauzovat.
    Prostě všechno je to na píču a buď se s tím člověk musí smířit nebo koupit hodinky, u jejichž designu někdo přemýšlel hlavou.

Zajímalo by mě, jestli už někdo nemá zkušenosti se Suunto Spartan Ultra.
    VANIS
    VANIS --- ---
    SPOOK: konkretne fenix3 mi pauzoval pomaly climby coz nasere, taky nechavam bezet porad, par kilaku navic zpusobeny tim ze sedim na pivu skousnu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam