• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    GALENIUS: vtipny, resil jsem s FATBOZZ presne to samy :D
    taky mam v hikingu 1100km a ve walkingu prd..
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    GALENIUS: Bohuzel je to chyba nebo feature garminu. Bere jen aktivitu chůze.
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    Měl bych dotaz na správce Nyx skupiny na Garminu. Jednotlivé roční výzvy berou pouze určité aktivity? Že třeba NyxWalker neregistruje aktivitu Turistika.
    MINER
    MINER --- ---
    VANIS: přesně, kvůli tomuto taky používám 5X zejména na kole, kde nechci zastavovat nebo balancovat, abych se koukal na mapu, kterou odbočkou vede trasa na složitějším rozcestí, kde to není vidět z tvaru trasy. Nebo když se odchýlím od trasy, dostanu se zpátky podle mapy.

VANIS
    VANIS --- ---
    STAJA: ja treba navigacni mod obcas pouzivam, a hodne se dostavam do situaci, kdy na Y krizovatce musim chvili jet jednou z odbocek abych zjistli jestli jedu dobre, coz mapovej podklad resi, navic uz mam 3 roky stejny hodinky to taky hraje urcitou roli:D
    STAJA
    STAJA --- ---
    LEDOFREDO: mimochodem Galileo dostane updatem i Fenix 5 :) http://gadgetsandwearables.com/2018/06/23/garmin-fenix-5-galileo/

Jinak jakékoliv mapy mi na hodinkách přijdou děsně malé, na to aby to byl takový rozdíl oproti tomu používat jen trasu bez podkresu nějakou mapou.

NFC platby používám v mobilu denně a když kouknu na podporu NFC pro garmin watch, tak v ČR žádná banka https://www.garmin.com/en-US/garminpay/banks/

Taky zůstanu u F5 ;)
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    VANIS: ja nevim, nic z toho neni tak nak duvod upgradovat .. mapy sem nechtel ani na F5, to bych si koupil X-ko .. proste to nevyuziju, na delsich trailech mam stejne mobil a radsi sleduju trasu tam .. mam rad Locus apku hrozne mi vyhovuje
    platby jsou v cechach teprve na rozjedu a nemam banku co by to umela
    galileo taky asi neni uplne tahak .. navic jestli to zas bude GPS+Galilelo tak to nepouzivam stejne jako GPS+Glonass, protoze to zere vic baterky a zadnej zasadni rozdil v presnosti nepozoruju

a kdyz sem kupoval F5 se safir sklem a hrudakem tak to stalo neco pres 20 papiru, tohle je dalsich +150$, takze v cechach +5000 :) to uz nak presahuje hranici pro me
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    DNNA: mapy.cz asi ne, nedaj se stahnout (nebo nevim o moznosti), navic jsou dost nepresny co tak po cestach pozoruju (gpx z mapy.cz vs mapa aktualni osm)
    ja do 5X naladoval tyhle https://garmin.v0174.net/download.php a super, asi nejlepsi graficky tema ze vsech co jsem zkousel (teda pro turisty, cyklo nevim)
    DNNA
    DNNA --- ---
    LEDOFREDO: jde tam dostat Mapy.cz?
    VANIS
    VANIS --- ---
    LEDOFREDO: zase ale Galileo support, mapy, do budoucna snad platby.. rikam si jestli neni cas prejit z fenix3
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    Pro ty, co jeste neaktualizovali

fenix 5 software version 9.20
    Garmin: fenix 5 Updates & Downloads
    https://www8.garmin.com/support/download_details.jsp?id=11435
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Oxy měřič by byl super, ale jestli bude jen v X variantě, tak je mi to naprd, nemluvě o ceně za takový upgrade
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    novy fenixy .. not worth my money (kompletne spokojenej s F5)

Garmin Fenix 5/5S/5X Plus In-Depth Review (with Maps, Music, Payments) | DC Rainmaker
    https://www.dcrainmaker.com/2018/06/garmin-fenix5-plus-5s-5x-in-depth-review.html
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    SALO: No ja som tam videl toto:

Dura Ace pedale tam neukazuju, ale pochybujem, ze mieria na pro segment trhu.
    BATY: To iste, ako ID SALO. Myslim, ze dovodom je snaha o co najnizsiu cenu pri kvalite, ktora je stale zaujimava.
    SALO
    SALO --- ---
    FATBOZZ: ovplyvnuje techniku slapania (sirsi = menej efektivne) a zataz na kolena (sirsi = statisticky vacsia sanca na zranenie).

bude to asi dost individualne, ja citim v podstate kazdy milimeter rozdielu. ked robim zatazove testy na ergometri, ktory ma sirsi Q-factor,
    tak sa mi slape neskutocne blbo a potom to citim este niekolko dni (bedra, upony na kolenach).
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    SALO:
    Jak to ovlivní běžného cyklistu, hobíka ?
    BATY
    BATY --- ---
    SN0WCRASH: Tak to mohli rovnou udělat wattmetr v pedálech, jako garmin vector nebo P1, k čemu to pak je, mít na klikách bublinu a k tomu speciální pedály bez funkce... nevim no...
    SALO
    SALO --- ---
    SN0WCRASH: ok, ukaz mi, kde chces zo strany ubrat 16mm. 3-4 mozno, pri velkej snahe.
    (v tej casti medzi telom pedalu a zavitom je lozisko)

ono je dovod, preco to nikto nerobi... ja strasne fandim vsetkym inovaciam na poli wattmetrov. tlaci to ceny dole a nuti ostatnych drzat krok a inovovat. ale obavam sa, ze toto je dalsia slepa ulicka.
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    SALO: slubuju k tomu kratsie pedale ale, popravde, ktovie ako dlho im bude trvat, kym ich daju na trh. Kazdopadne, aj s pedalmi je na tom potom clovek lepsie pri pomere cena/vykon ako s beznymi wattmetrami. Tak neviem :)
    SALO
    SALO --- ---
    NIXX: ze ti to roztiahne nohy o 3.2cm
    NIXX
    NIXX --- ---
    SALO: Co přesně to znamená?
    SALO
    SALO --- ---
    FATBOZZ: "Q-factor: +16mm per side" :DDDDDDDDDDDDDDD
    next.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam