CLOJSTER: Vypadaj čistě, fused alti nikdy nepomohlo. Obvykle pomůže tvrdý restart (smazání všech GPS satelitů a nahrání znova), ale když odletím do zahraničí na trek, tak tohle je přesně věc, kterou v půlce neudělám. Uprostřed pustiny jsem potkala místní průvodkyni, co měla stejný hodinky a absolutně stejnej problém - vylítlo to ke 30000 m.n.m. a pak to povětšinou chcíplo (a nastavuj manuálně výšku ze 30000 m.n.m na cca 1000). Problém byl, že jakmile měly hodinky pocit, že ví, kde jsou, tak rozhodily komplet všechno měření - sedíš na záchodě, hodinky nabírají výškový metry o sto šest a ty jsi najednou o několik kilometrů dál. Stalo se mi to ve třech různých státech, různých výškách i povětrnostních podmínkách. Jakmile jsem v Praze a běhám/jezdím na kole, po pár aktivitách to synchronizuju, tak se mi to něděje.
Podpora Suunta se tvářila, že stačí restart a pravidelně synchronizovat, na to, že jsou Finský a mně se to vždycky vysere ve Skandinávii, tak zklamání. Prej si mám dojít do servisu, jenže ten chce za diagnostiku 500 (a imho akorát udělá ten tvrdej restart), pokud by se tam něco měnilo, tak to bude stát výrazně víc. V záruce už dávno nejsou, jsem druhej majitel, ale prvnímu se to prý nedělo, těžko říct.