• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    BARA_ONLY_ONE: pokud chces hodinky predevsim pouzivat a ne porad nabijet, tak nemusis nic resit v ramci sveho vyberu...:)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    BARA_ONLY_ONE: cetl jsem radu komentaru o tom, jak majitele Apple Watch hodinky v bazenu vcelku rychle utopili.
    BOD1E
    BOD1E --- ---
    BARA_ONLY_ONE: K iPhonu a víc lifestyle než sport - apple watch. Více sport (pokročilé metriky výkonu) než lifestyle - vivoactive 3 music. Vívoactive má delší výdrž baterie a always on display, apple watch má bezkonkurenční nabídku aplikací. Já to dilema řešil taky a skončil u garmin forerunner 645 m, což je v podstatě vivoactive s tlačítky.
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    Třeba se tu najde někdo, kdo řešil podobné dilema. Garmin vivoactive 3 music nebo Apple Watch 3 Nike+?
    Kolo, běh, posilka, vysokohorská turistika, plavání.
    Případně ještě uvítám tip na něco jiného do 10k. Díky!
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    Tak pokud někdo řešil stejně jako já ( [ HOLAKAC @ GPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Smartphone X Sporttester ] ) problém s exportem z aplikace Huawei Health, tak vyřešeno - data z HH se uploadují do jejich cloudu, tam lze naklikat datovej export z téhle aplikace, stáhne se vám ZIP s datama, kde je mimojiné soubor 11-MotionPath.xml. Z něj stačí vzít to, co je v tagách attribute a uložit do separátního souboru (co tag to jedna aktivita) a následně prohnat skrz https://github.com/aricooperdavis/Huawei-TCX-Converter

Výsledkem je TCX soubor, který lze snadno importovat do "normálních" trackerů (minimálně do Endomonda, to mám ozkoušený).
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    Nemá někdo zájem o náhradní řemínky (černý a červený) a nabíječku na Garmin Vivoactive Optic HR (hrantaý předchůdce Vivoactive 3). Hodiny jsem reklamoval a tohle mi zůstalo doma.
    LARS_GUNNER
    LARS_GUNNER --- ---
    K tomu analytickému přístupu mám dotaz na wearables, doposud jsem používal jen starý sporttester s hruďákem, ale obyčejný fitbit mě velmi zaujal a byl jsem polapen světem Smart fičur. Sportovní aktivity jsou běh, kolo. Hlavní by byl signál GPS a přenos dat do Strava. Zkoušel jsem si věci od Garminu, Forerunner a Fenix a je to pro mě zbytečný overkill.(nebo si to alespoň myslím) Podle mě by stačil náramek, který zaznamená trasu a popř. tepovku. Pokud sem podobné dotazy nepatří, tak se omlouvám.
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    NIXX: nechces se trochu rozepsat na tema stryd? Ocekavani, realita, prinosy, dojmy, apod.
    NIXX
    NIXX --- ---
    BTW Kdysi jsem si do Fenix 3 stáhl datový pole GAP a Lap GAP. Ten Lap GAP celkem ušel, GAP byl víceméně nepoužitelnej - trochu lepší to bylo s footpodem - ten dával relativně přesný a stabilní aktuální tempo, takže ten GAP tolik nelítal.
    Teď mám nějakou dobu Stryd, který umí tempo a vzdálenost měřit asi nejpřesněji ze všech dostupných hraček a navíc má svůj barometr, který reaguje trochu líp než ten v hodinkách. Výkon, který Stryd ukazuje, beru vlastně jako takovej GAP na steroidech :D
    NIXX
    NIXX --- ---
    NEPHIRUS: Zajímavý, já si zas říkal, že GAP funguje celkem dobře :) Ale mám hodinky s barometrem...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    GPS přijímače mohou přestat fungovat, po 20 letech se mění epocha - Root.cz
    https://www.root.cz/clanky/gps-prijimace-mohou-prestat-fungovat-po-20-letech-se-meni-epocha/
    NEPHIRUS
    NEPHIRUS --- ---
    SALO: Ok, to je pravda. Nejak jsem si zvykl, ze tam proste je :)
    SALO
    SALO --- ---
    NEPHIRUS: zhruba tak uzitocne ako nastupane metre z hodiniek bez barometru. :)
    NEPHIRUS
    NEPHIRUS --- ---
    SALO: GAP je takova divna hodnota. Kdyz u sebe srovnam subjektivne stejne namahavy beh v kopcich a po rovine, tak je tam rozdil klidne minutu na kilak. Jako hezky, ale celkem k nicemu.
    SALO
    SALO --- ---
    BATY: podla tejto logiky by to zrovna tak mohlo ukazovat v tychto pripadoch GAP.
    BATY
    BATY --- ---
    ANGLAN: Asi to je proto, že když někdo běhá hodně do kopce, tak potom to tempo není tak vypovídající, jako když se běhá po rovině. V běhu průměrnou rychlost cestou z kopce nedoženeš tak, jako třeba na kole. Takže když se nad tim takhle zpětně zamyslim, tak tomu možná i docela rozumim, proč to od nějaký hranice začne ukazovat místo tempa převýšení, jistá myšlenka tam je :)
    ANGLAN
    ANGLAN --- ---
    CLOJSTER: Zabil jsem lenost a google vyplivl: “OK, so as a result of a recent change Strava now does show elevation gain in the feed if the the total elevation was more than 100 ft per mile. “ takze aha.. ja bych to radeji nechal vse na pace.. ale budiz
    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    ANGLAN: Taky sem si toho vsiml. Me to prijde ze tam ukazuje obcas elev. gain misto pace, kdyz je to prevyseni nejaky vetsi ze stoji za zminku. I kdyz nevim ted v tech 100 metrech :)
    ANGLAN
    ANGLAN --- ---
    asi blbej dotaz, ale nemam chut googlovat, proto se zeptam tady... nevit proc pri jednom behu mi strava ukazuje v nahledu "pace" a ve druhem, misto toho "elevation gain" ? oba behy stejne nastaveny, zadna zmena v hodinkach, nic.. nepodelam se z toho, ale spis me zajima cim to muze bejt

HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    Povedlo se někomu synchronizovat data z Huawei health do něčeho rozumnýho ? Gůglím už nějakou dobu, ale na iOS to zdá se nikam moc nejde :/

Na moje použití mi ta appka stačí, ale rád bych to syncnul do něčeho normálního, abych nepřišel o historii v případě změny náramku.

Dohledal jsem toto - https://uk.community.huawei.com/software-40/huawei-health-integration-with-other-services-1198

Ale na iOS není Google Fit :/
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    MCKIDNEY: Nejaky pokrok? Dokážeš synchronizovat i neco jineho nez jen váhu?
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Pro Garmiňáky - Vlastní tréninkový plán a plánování
    GitHub - mgifos/quick-plan: Defines and schedules Garmin workouts
    https://github.com/mgifos/quick-plan

Dovolil jsem si udělat Škorpilův roční plán pro neběžce. Případné chyby prosím hlašte.

Milan Skorpil's Year plan for non-runners [quick-plan-edition] - Tabulky Google
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1z5YZZS0ZX0SWdIyFm9_CToWCBPmD2ZHfCTlewXISVnc/edit#gid=0

V connectu to vypada takhle

SMOKY
    SMOKY --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam