• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    MINER: kdyz si najdes minutku a napises to tomu autorovi treba mailem, tak on docela reaguje :-) bude to asi fakt neco jak pises

alza uz ma predbezny ceny pro F6: https://www.alza.cz/search.htm?exps=fenix%206
    tak asi budu brzo prodavat F5X+ par mesicu stary :-)
    MINER
    MINER --- ---
    MR_DAN: je to fakt konflikt map. cz/at i sk/at spolu fungují dobře. Jenom cz/sk nejdou kombinovat spolu. Asi budou mít společný nějaký interní id a ptáka to zblbne.

FATBOZZ: Dík, dobrej workaround
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    MINER: Pripadne
    Merging maps | GMapTool
    http://www.gmaptool.eu/en/content/merging-maps
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    MINER: muze to bejt chyba map, treba s cz/de to funguje dobre, mam odzkouseny...
    jeste muzes zkusit tyhle mapy: http://www.osmg.brazovic.cz/
    trochu tam haprujou vrstevnice
    MINER
    MINER --- ---
    Ve Fenix 5x chci mít mapu s vrstevnicema a barevným značením. Třeba tuhle: https://garmin.v0174.net/download.php
    Ale zobrazuje se mi pouze jedna, i když jich tam dám víc.
    Např. nakopíruji Cz a Sk, a zobrazí se jen Cz. Smažu Cz, a zobrazí se Sk korektně. Ale obě najednou nejdou. V konfiguraci je jen ta první. Nevíte někdo co s tím?
    Např. jestli je nějaké omezení, kolik celkem map tam může být. Nebo jestli je nějaké unikátní id, které mapy sdílí, a proto se zobrazí jen jedna.
    Neumíte někdo poradit prosím?
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    ARCHIMEDES: Ja ted doma diky nyxakovi testuji Mi Band 3 a pripojil pomoci Gadget Bridge LISKNI_SI
    Nicmene jsou i jine aplikace a dostal jsem doporuceni na jednu a tam to taky zkusim.

Hovory jsem jeste nezkousel (Uprimne ten naramek neni pro me, Samsung Tizen hodinky jsou lepsi o tolik ze bych si nezvykl)
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Garmin Fenix 6 Series In-Depth Review | DC Rainmaker
    https://www.dcrainmaker.com/2019/08/garmin-fenix6-pro-solar-series-review.html
    ARCHIMEDES
    ARCHIMEDES --- ---
    MCKIDNEY: Ten export z Mi Fit je sice trochu nešikovný, ale dá se.
    Máte Mi Band 4 někdo? Rozchodil jsem všechno krom odmítání hovorů. Notifikaci mám, ale ať udělám cokoliv, co mě napadlo, jen zmizí notifikace z náramku a mobil zvoní vesele dál. Moje Google-fu zatím nenašlo odpověď.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    LISKNI_SI: diky, ja psal vetsinou. ale mrknu na to
    LISKNI_SI
    LISKNI_SI --- ---
    MCKIDNEY: Bez proprietární aplikace se obejdeš: https://gadgetbridge.org/
    (ale nezkoušel jsem, jen vím, že to existuje)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    ARCHIMEDES: Naramek vetsinou je proprietarni a tak nevis kolik drzi v sobe a tak.

Bez aplikace Mi od vyrobce se asi neobejdes, pokud ti nebude stacit tak pak doinstalujes dalsi co si veme data z ni nebo z google fit.

Ja nemam google rad a data bych mu nedal, ale mi band je tak levny, ze bych to zvazil.
    ARCHIMEDES
    ARCHIMEDES --- ---
    MCKIDNEY: Díky. Předpokládám, že v principu jde používat víc aplikací současně. Nebo když jedna appka z náramku data stáhne, rovnou se v něm smažou?
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    Extended timeout je na 30 minut, to uz na vetsinu pauz staci.. jinak nize zmiňovaný resume later
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    HELVETE: Jo to taky dělám, když vím že budu delší dobu odpočívat, ale prostě si někdy nevzpomenu zase zapnout aktivitu.
    NIXX
    NIXX --- ---
    FATBOZZ: jednak můžeš u aktivity nastavit "Extended timeout", takže se po pauze ukončí později než při "Normal timeout". Když víš, že pauza bude delší, je lepší rovnou po pauze dát "Resume later", jak píše [ HELVETE @ GPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Smartphone X Sporttester ]
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    FATBOZZ: Jo, ale když to pauzneš a pak vybereš Obnovit později, aktivita zmizí a máš tam běžný ciferník a pak zase stačí jen pustit aktivitu a místo výběru nové rovnou naskočí ta pauznutá. Dělám to takhle při cyklistickým pivku.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    FATBOZZ: Jo, musel jsem takhle pak slučovat dva záznamy expost - a zatímco trasa apod seděla, tak se časy té druhé počítal od nuly a některé grafy nebyly dobré :(

Nemám rád, když se technika snaží příliš chytrá…
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Máte zkušenosti s Fenixem3, že když zapauzujete aktivitu a necháte ji dlouho pauznutou, tak se ukončí a máte tam informace o skončené aktivitě ? Jde to vypnout, je to bug nebo feature ? Nedávno tu o tom byla řeč že se to dá řešit autopauzou. Já si pauzuju aktivitu sám, ale tuhle jsem na to zapoměl zapnout a koukám že je ukončená. Čekal bych že to bude třeba vyčkávat a když zaznamená pohyb, tak dá vědět nějakým pípnutím, vibrací. Holt zkusím autopauzu. Na kolo dobrý asi, ale když jsem to hned na začátku zkoušel s chůzí tak to byl v jednom kuse vibrátor, tak jsem to na chůzi vypnul.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    ARCHIMEDES: Zalezi na tom zda z mobilu z cloud. Z mobilu je na to vetsinou potreba extra aplikace, z cloud to jde obcas stahnout a skrze API.

V ramci telefonu mam vybornou zkusenost se Samsung a hroznou s Garmin.(jak Android, iOS)
    V ramci cloudu jsou na tom dobre Google fit a Garmin a naopak Samsung je nejhorsi.

Jako aplikace mi nejvic vyhovuje Samsung (i kdyz ted odebrali monitoring okysliceni)
    Na kalorie ceska aplikace s podporou vytazeni data ze Samsung.

Jinak se snazim dodelat synchronizaci mezi Samsung a Garmin cloud, ale jeste je to v plenkach.

tl;dr Mi Band 4 podporuje Google Fit a pak to uz z Google dostanes.
    ARCHIMEDES
    ARCHIMEDES --- ---
    Ahoj, zvažuji chytrý náramek (nebo levné chytré hodinky) k Androidu.
    Celkem nemám problém si v recenzích najít pro mě hlavní parametry (cena do 2kKč, čitelnost displeje na přímém slunci, měření tepovky, analýza spánku, slušná výdrž, optimálně vodotěsnost, kompas nebo GPS výhodou, ale netřeba). Momentální favorit je Xiaom Mi Band 4.
    Mám ale problém najít, jak jsou na tom které náramky a jejich appky s exportem dat (hlavně tepovka, případně další) do něčeho, co si otevřu na PC (třeba .csv). Zatím mám dojem, že to standardní appky nepodporují a udělátka třetích stran fungují, jen když se dané verzi firmware zrovna zachce.
    Najdu někde systematické porovnání schopností exportu dat? Nebo praktické zkušenosti?
    LARS_GUNNER
    LARS_GUNNER --- ---
    SALO: To máš pravdu, nakonec to vypadá na Instincty, kvůli měření výšky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam