• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    SUBTITLES017: Taky nosím celý den Garminy, asi bych je s AW nestřídal. Jen občas si vezmu k obleku klasické ručičkové, spíš jen na něco víc fancy. Garminy navíc něco řeknou vizuálně (přesně, nový golf) a se spoustou lidí si pak aspoň při jednání můžeš odlehčeně pokecat. AW vlastně neřeknou nic.
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    LEDOFREDO: u Garminu mi jde o statistiky čistě z běhu, takže to asi udělám tak.. s AW jsem zase spokojený co se běžného používání týče (notifikace a ty další picovinky).. takže to asi udělám tak.. :) btw v čem by byly lepší Fenix 5, něž třeba ty 735XT?
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    SUBTITLES017: ty denni statistiky k ničemu moc nejsou si myslim, ale kdyz ses geek na cislicka tak si v tom svoje najit muzes .. ja teda nosim fenixy porad (i kdyz si myslim ze vzhledove to je jinde nez ty plastaky) i k obleku, jen obcas se hecnu na jiny hodinky ... behani je ted "novej golf", znam docela dost lidi co vezmou radsi fenixy nez rolexky, protoze to je ted vic cool :)
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    LEDOFREDO: no ještě jsem trochu zapatral a asi vezmu 735XT..

dává smysl mít aw na denní nošení a Garminy jen na běhání? jako jestli třeba tím, ze Garminy budou na ruce jen při běhu nebudou nějak ovlivněny hodnoty měření? ale asi spousta lidí to tak má ne? klasické hodinky na nošení do kanclu a garmin jen na měření aktivity.. ne?
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    SUBTITLES017: 235ky pro behani uplne v poho, taky sem je mel pred lety
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    SUBTITLES017: o jako nepresnosti mluvim...

SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    ahoj, rad bych se pridal do Garmin rodiny, momentalne pouzivam AppleWatch 4 + Runtastic a sere me, jak nepresna je GPS (otazka je, jestli je to hodinkama, nebo aplikaci.. pouziva nekdo Runtastic a ma stejné problémy s nepřesností GPS?)..

je Garmin Forerunner 235 dobrý vstupní model? využití bude jen na běh + statistiky s tím spojené.. jako chytré hodinky na normální nošení plánuji nadále používat AW..
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    /nevite prosim, jestli na Garmin Fenix 2 bude pasovat reminek z Fenix 3?

prumer by mel byt stejny (26mm) a co jsem pochopil tak akorat musim pouzit tu puvodni "tycinku" a srouby.

diky
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    Nezbyla někomu doma tahle nabíječka na starej 310xt? Chci tyhle starý hodinky dát bráchovi, co chce začít běhat, ale nemůžu najít nabíječku https://www.aliexpress.com/...bfef8c43&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_10,searchweb201603_52
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    MINER: No, ještě aby to nefungovalo za ty prachy. :-) Ale ptám se právě na Coros, jestli tam funguje to, co potřebuju, bo nějaký featury z Garmin 6 fakt nepotřebuju a nemám důvod za ně připlácet. ;-)
    MINER
    MINER --- ---
    OODOOW: ale funguje. Dokonce už i ten Garmin v 6 verzi vyladili. A to mě v 3 vyloženě sral jak to bylo nedodělaný.
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    MCKIDNEY: mainstream značka stojí ale třikrát tolik ;-)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    OODOOW: No to je podle me prave chyba - nerikam ze jsou pro tebe [active] dobre. Rikam, ze absence dotykoveho displaye ci pridani tlacitka (moje samsung maji tlacitka) z nich dela odolnejsi a sportovnejsi. Naopak tlacitka stoji prostor a rozbiji se :)

Coz neni prima zkusenost s timto modelem, ale prima zkusenost s tim ze se v HW montuji nesmyslne feature jenom pro ucely marketingu a funguje to.

tl;dr - pokud ti mistni Garminaci potvrdi 35h s GPS on, tak bych radeji zvolil mainstream znacku.
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    Jinak Ginger Runner povídal něco o Vertixu tady https://www.youtube.com/watch?v=TnZdOCdzSWc

MCKIDNEY: Podle mě jsou ty Active úplně něco jiného, jiná cílová skupina atd. Vybavení je určo jiný, však jsem psal, že Active má dotykový display, to mi třeba přijde úplně zbytečný žrout baterky na moje použití, zlatá obyč tlačítka (hlavně v dešti, rukavicích atd)... Active jsou hodinky, o kterých bych nikdy neuvažoval. Coros bych srovnával spíš se Suunto nebo Garmin.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    OODOOW: No tak me prave prijde ze konstrukce i vybaveni je stejny a nejaky rozdil v SW bude, proto se mi nechce verit tem 35h. SW vybava hraje urcite roli, ale nedela zazraky.
    Diky za upresneni, ja prave mel pocit z tveho popisku ze budes spis Garmin boy a tohle bude pro tebe zbytecne chytry.
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    MCKIDNEY: No, já potřebuju hlavně výdrž a navigaci a nějakou tu nepromokavost a odolnost. Samsung Active jsou spíš smartwatch, než sporttester, ne? Nepotřebuju dotykovej barevnej display a další vychytávky jako třeba notifikace z telefonu, když mi to pak nevydrží kvůli baterce. Coros Apex by měl mít 35h se zapnutou gps se sekundovým záznamem a to by mi stačilo. V tomhle se asi Samsung Active moc nechytá.

DNNA: Jo, Vertix bych ještě radši, ale tam je cena už celkem úlet. Suunto už radši ne, jako hardware maj super, ale ta jejich apka v mobilu, přes kterou se přenáší aktivita, to je děs. Cokoli delšího než pár hodin se přenáší děsně dlouho sem tam spadne. Když si tam chceš nahrát nějakou 20h aktivitu, tak přes mobil není šance, tam to spadne celý a už se to tam nedostane nikdy, bo v mobilu to ještě není a v hodinkách je už nastaveno že se to už přeneslo. Jsem si pak musel stáhnout nějakej program pro linux, co někdo naprogramoval, aby to z těch hodinek dostal. :D
    Krom toho, Coros je mnohem levnější a recenze jsou pozitivní, hlavně ta výdrž je super.
    DNNA
    DNNA --- ---
    OODOOW: Sage Canaday je pouziva (Vertix) to bych bral jako plus.. Jinak proc uz ne Suunto 9?
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    OODOOW: Co se ti na nich tolik libi? Me to prijde jako kopii Samsung Active
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    Máte už někdo ty Coros hodinky? Moje suunto ambit 3 peak už baterkově dosluhují, takže přemýšlím, že bych koupil něco novýho a Coros Apex vypadá zatím jako favorit.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    JIRKA207: prijde mi, ze to jde jen s naplanovanou, nikoli vsak uz s natrasovanou mapou :-/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam